Archive for August, 2013

0

Tabletë apo phabletë .

 

1

 

Tregjet e Smartphonëve dhe tabletëve filluan në perëndim dhe tani prodhuesit po kërkojnë që të shtrijnë prodhimin e produktit të tyre  në tregje më të zhvilluara sic janë Brazili , Kina etj , me qëllim rritjen ekonomike. Megjithëatë më tablet me madhësi të vogël dhe smartphonë më të mëdhenj, prodhuesit po mendojnë nëse të ashtuquajturit phablets do të ndalojnë prodhimin e tabletëve.

 

Sot firma analistike IDC ka bërë një llogaritje dhe ka nxjerrë rezultatin . Nga ky rezultat ka dalë se smartphonët më të mëdhenj se tabletët (phabletët me ekran 5 deri në 7 inch) po mposhtin tabletët  në territoret e Paqësorit, duke përjashtuar Japoninë . Rezultatet tregojnë që  dërgesat e phablets janë rritur shumë që nga tremujori i dytë iv tit 2012 krahasuar me tabletët. Firma thekson se gati  25.2 milion phabletë janë shitur vetëm gjatë tremujorit të dytë të 2013.

Burimi:http://www.webpronews.com

0

Video 3D të Skype, së shpejti realitet!

skypelogo616_616

Në botën e sotme , të komunikimit online , Skype është bërë softueri më i përdorshëm në mbarë botën në videot online sidomos pas vitit 2011 kur u bashkua me softuerin  gjigant të Microsoft. Që kur Skype bëri një emër të madh në botën e videove, kompani të tjera softuere , po konkurrojnë me skype duke përdorur produkte të ngjashme , të tilla si  FaceTime nga Apple. Duke parë këtë Microsoft  po bën shumë gjëra në mënyrë që skype të qëndorjë në krye . Një nga gjërat që Microsoft po bën është të bëjë videot më të gjalla duke future efektin 3D. Ky lajm i ri u prezantua  gjatë një interviste me BBC për 10 vjetorin e Skype. Gjatë intervistës Mark Gillett,  President ii Korporatës së Microsoft për Skype  deklaroi një frymëzim përpara se të nxirrte dimensionin e tretë  të Skype.

“Kemi bërë një punë shumë të madhe nëpër laboratorë  duke vëzhguar aftësinë e  ekraneve 3D dhe kapjes se diçkaje 3D. Kemi parë shumë progrese në ekrane  dhe tani shumë njerëz mund të blejnë  televizorë ose ekranë ku mund ti shohin gjërat në një formë 3D”.

Gjatë intervistës Mark Gillett, tha se ato po ekseprimentojnë në laborator për këtë teknologji  dhe po menodjnë menyra për ta nxjerrë atë tek përdoruesit. Kjo mund të jetë një  funksion unik i Skype .

Burimi:http://www.webpronews.com

0

Instalo WordPress-in në kompiuterin personal duke përdorur WampServer

WampServer të lejon të përdorësh kompiuterin tënd si server lokal. Të lejon të konfigurosh Apache, MySQL dhe PHP në serverin lokal. WampServer është pa pagesë dhe të ndihmon të familjarizohesh me një server, për ta menaxhuar atë. Kështu mund të ndertosh një faqe interneti duke e shfaqur në kompiuterin personal, pastaj mund ta importosh tek faqja që ke në internet.

Duke pasur një web server në kompjuterin tuaj ju mund të testoni punën tuaj offline,  duke e bërë faqen të përshtatshme edhe kur ju nuk keni qasje në internet, por gjithashtu siguron që përmirësimet tuaja nuk do të shkaktojnë të papritura të mëdha kur përditësoni faqen tuaj.

Këtu do të mundohemi që të formojmë një tutorial të shkurtër për instalimin e WordPress në serverin lokal Wamp.

Pikat e këtij tutoriali janë më poshtë:
 1. Instalimi i WampServer
 2. Si të përdorni serverin tuaj lokal  (localhost) web
 3. Instalimi i WordPress-it
 4. Konfigurimi i PHP
 5. Menaxhimi i faqes lokale të internetit
 6. Menaxhimi i bazës së të dhënave MySQL lokal
 7. Sinkronizimi i serverit tuaj lokal me një server tjetër (ku keni të vendosur faqen)  duke përdorur FTP
 8. Sinkronizimi i  MySQL databasës tuaj me një server tjetër duke përdorur MySQL Export / Import

1.Instalimi i WampServer

Fillimisht shkarkoni ëampserverin në këtë adresë: http://www.wampserver.com/en/download.php  Vazhdoni procesin normal të instalimit. Bashkë më të njëkohësisht janë instaluar:

 • Apache 2.2.11 (aplikacion për web server )
 • PHP 5.3.0
 • MySQL 5.1.36
 • phpMyAdmin (një ndërfaqe web e përshtatshme për menaxhimin e databazës tuaj)

Mbas shkarkimit kliko run, prano termat e liqensës.

01

 

 

 

 

 

 

 

02

 

 

 

 

 

 

 

Zgjidh direktorinë e instalimit. Normalja që serveri të ecë mirë është C:\wamp.

03

 

 

 

 

 

 

 

04

 

 

 

 

 

 

 

05

 

 

 

 

 

 

 

Funksioni i Email për të punuar me korrektësi në një mjedis lokal është shpesh i ndërlikuar, kështu që nuk duhet të mbeteni të habitur në qoftë se funksionet e postimeve nuk punojnë!

06

 

 

 

 

 

 

 

 Pas instalimit të suksesshëm,  do të vini re një ikonë të re në taskbarin që ka këtë formë:

07

 

 

 

 

 

 

 

2.Si të përdorni serverin tuaj lokal  (localhost) web

Gjëja e parë që duhet të bëni është të kontrolloni nëse WampServer është instaluar siç duhet. Hapni shfletuesin tuaj web në adresën http://localhost. Nëse WampServer është ndezur dhe është duke punuar si duhet, kërkoni në faqen e parazgjedhur Server Configuration.

08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Në faqen Configuration Server, ju do të shihni se çfarë extensions janë të instaluar, mjetet themelore për menaxhimin e web server të localhostit tuaj, projektet  ekzistuese, dhe lidhja php MyAdmin (të cilat do ti përdorim më vonë).

Vendosi një emër projektit dhe hap një dosje të re me këtë emër në adresën:

C:\wamp\www\projekt.  Tek dosja projekt (emri i projektit)mund të vendosni një index të thjeshtë për ta provuar.

 3.Instalimi i WordPress-it

Në fillim shkarko wordpress.  Pastaj ekstraktoje tek faqja që ke kriju c:\wamp\www\projekt.

Krijo  WordPress MySQL Database  (databazën e wordpress)

Së pari, duhet të krijoni bazën e të dhënave WordPress  në serverin tuaj. Automatikisht do  të japë një emër prefix (p.sh. db01_wp_mydatabasename). Nëse  keni kontroll të plotë në bazaën e të dhënave MySQL në serverin tuaj, atëherë mos u bëni merak për këtë sepse mund ta ndryshoni më vonë.  Skedarin config.sample.ini riemroje config.ini

Tani keni një bazë të dhënash WordPress në serverin tuaj, emri i bazës së të dhënave WordPress do të ketë të njejtin emër. Në vend që të merremi me command line, do të përdorim phpMyAdmin, e cila është një GUI që  ju ndihmon për të menaxhuar bazat e të dhënave MySQL-së tuaj.

Hapni përsëri  http://localhost dhe pastaj kliko mbi link phpMyAdmin drejt pjesën e poshtme të ekranit Configuration Server, nën Your Alias.

Krijojmë një bazë të dhënash të re me të njëjtin emër si tek setup tuaj (kur do të instalosh wordpress). Këtu është quajtur  wordpress , por është e kësillueshme të përdoret një emër tjetër që të zvogëlohen shancet për sulme të mundëshme ndaj faqes.

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tani hapni  http://localhost/projekt dhe ndiqni hapat për të instaluar WordPress.

Kur të jeni në ekranin e bazës së të dhënave, do të vendosim emrin e databazës MySQL që kemi krijuar, si user name vendosim root, fushën e fjalëkalimit e lëmë bosh. Do të veprojmë në këtë mënyrë sepse akoma nuk kemi vendosur ndonjë përdorues  në MySQL database tonë localhost.

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nëse baza e të dhënave është krijuar me sukses, do të jeni në gjendje për të vazhduar instalimin. Kliko Run Install për të instaluar WordPress në web serverin tuaj lokal.

12

 

 

 

 

 

Nëse çdo gjë shkon sipas planit, ju do të shihni Sukses! në ekran. Excellent, çdo gjë është në rregull deri tani për WordPress.

13

 

 

 

 

 

 

 

 

Për të konfirmuar se WordPress është instaluar me sukses në web server tuaj, kontrolloni nëse tabelat e bazës së të dhënave janë të pranishëme në  database-n e WordPress tuaj duke shkuar prapa tek phpMyAdmin.

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Konfigurimi i PHP

Që faqja jonë localhost server të jetë 100% kompartibël  me serverin tonë të zhvillimit të internetit, duhet të sigurohemi që PHP jonë config (php.ini) është i njëjtë si në server. Kjo është një praktikë e mirë për të siguruar funksionimin e asaj që kemi instaluar në përputhje me dosjet tona në webserver.

Nëse nuk keni qasje në dosjen php.ini (e cila është tipike në shared hosting), mund të krijoni një skedar PHP në serverin tuaj web që ka funksionin PHP mëposhtme në të:

<?php
phpinfo();
?>

Kur të hapni këtë skedë në web shfletuesin tuaj, do të paraqitet  informacioni në lidhje me cilësimet e konfigurimit PHP në hostin tuaj web.

15(versioni i PHP tani është 5.4.0)

 

 

 

 

 

 

Kjo është pak e lodhshme, por  duhet të jeni të sigurtë se cilësimet përputhen. Jo çdo gjë duhet të përputhet saktësisht në shumicën e rasteve, kjo është e nevojshme për të bërë të sigurt se safe_mode është vendosur, magic_quotes_gpc është vendosur dhe të  shikojë versionin e PHP.

Shënim: Nëse keni një version të ndryshëm PHP në serverin tuaj, duhet të instaloni këtë version në WampServer sepse nuk do të jetë në gjendje për të rinovuar versionin PHP host të web-it tuaj. Rekomandohet që të përdorni PHP 5 (versioni i fundit), në qoftë se webhost tuaj ka  PHP 4 (ose më pak) dhe nuk kemi mundësi për PHP 5 – duhet të kalojmë tek një host tjetër.

5.Menaxhimi i faqes lokale të internetit

Disa detyra të zakonshme që  duhet të kryeni për të rregulluar web serverin lokal.

Aktivizo Apache’s mod_rewrite

Përdorni URL (i.e. http://localhost/projekt/blog-post instead ose http://localhost/projekt/?p=132) për të mundësuar Apache’s mod_rewrite.

Për të aktivizuar Apache’s mod_rewrite klikoni në ikonën në WampServer, mbi taskbar Apache dhe pastaj modulet Apache. Gjej rewrite_module në listë dhe klikoni atë. Do të duhet të  klikojmë Restart all services për të filluar përdorimin mod_rewrite.

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.Menaxhimi i bazës së të dhënave MySQL lokal

Krijimi i përdoruesve të rinj MySQL

Për të bërë gjithçka më të lehtë, krijojmë një përdorues MySQL me detaje të njëjta si përdoruesi ëWordPress në server. Shkojmë tek http://localhost/phpmyadmin përsëri dhe klikojmë mbi WordPress database tuaj për të kryer veprimin (keni vetëm një bazë të dhënash kështu që kjo duhet të jetë e lehtë).

Vazhdo duke klikuar mbi tabin Privilegjeve në krye të ekranit, dhe pastaj kliko Shto një përdorues të ri.

17

 

 

 

 

 

 

I japim përdoruesit të ri të njëjtin emër dhe fjalëkalim si përdorues i My Live MySQL. Gjithashtu vendos përdoruesin e krijuar  për çdo host. Vendosi për të gjitha privilegjet në pjesën e poshtme të tabelës. Megjithatë, zakonihsht në një server, duhet minimizuar shumica e privilegjeve për përdoruesit e MySQL tuaj për të përmirësuar sigurinë.

18

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Konfiguro wordpress-in e instaluar në përputhje me serverin

Redaktojnë në WordPress-in  tonë  skedarin config (wp-config.php) në përputhje me detajet e reja të bazës së të dhënave. Për faqet e tjera të internetit që nuk janë në përdorim të WordPress, procesi do të jetë  i njëjtë.

19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ka qenë një proces i gjatë Setup deri tani, por tani keni  një website lokale që ka konfigurimin e njëjtë me serverin tuaj.

Nëse doni të shtoni një tjetër faqe interneti, do të krijoni një dosje në  c:\ wamp\www.

7.Sinkronizimi i serverit tuaj lokale me një server tjetër (ku keni të vendosur faqen)  duke përdorur FTP

Sinkronizimi i skedarve të internetit është mjaft e lehtë. Vendosni parametrat e njejtë si faqen tuaj te internetit live, FTP është opsioni më i mirë. Vendosen lidhjet e drejtëpërdrejta të skedarëve dhe të dosjeve.

8.Synkronizimi i  MySQL databasës tuaj me një server tjetër duke përdorur MySQL Export / Import

Për bazën e të dhënave, kemi disa opsione. Mundësia më e lehtë është që të përdorim vetëm phpMyAdmin dhe eksportimin e bazës së të dhënave tuaja në një skedar ZIP ose një skedar SQL, pastaj ta importojmë atë në serverin tuaj.

Për këtë, në fillim shfletojmë http://localhost/phpmyadmin në databazën e WordPress-it. Në mennë kryesore (lart), klikojmë Export tab.

Në ekran të Eksporteve, kemi disa opcione. Në krye të ekranit, do të shihim seksionin e eksportit. Këtu do të zgjedhim çfarë duam të eksportojmë. Krahas këtij seksioni është seksioni Options. E veqanta është se që phpMyAdmin ka të gjitha parametrat e nevojshme të përcaktuara nga default.

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zona kryesore është ajo shikojmë në opsionet e të dhënave. Nëse duam që dhënat në bazën e të dhënave lokale të importohen në server live, atëherë shënoni  kutinë përkatëse. Në të kundërt do të krijohet vetëm një skedar bosh.

Të  dhënat mund të eksportohen vetëm njëherë pastaj është e këshillueshme që të bëhen vetëm përditësimet në mënyrë që të dhënat të mos rishkruhen apo të kthehen të dhënat e fshira.

Një rregull i mirë është që të dhënat e faqes së internetit të përsëriten në faqen lokale të internetit. Por dërgo vetëm strukturat e ndryshuara së fundmi. Gjithashtu beji bekap bazës së të dhënave para ndryshimit.

Importimi bazës së të dhënave MySQL

Për të importuar të dhënat e faqes , hyjmë në phpMyAdmin dhe zgjidhim bazën e të dhënave që duam. Në menunë në krye në krah të eksportit është lidhja Import.  Para se të bëjmë  ndonjë gjë,  duhet të bëjmë backup database së parë!

Importimi është një proces shumë i thjeshtë. Shfletojmë skedarin që e kemi diku në kompiter (ruajtur nga eksporti). Sigurohemi për pjesën që duam të importojmë. Duhet të jemi të kujdesshëm në rastet kur kemi databasa shumë të mëdhaja për ndonjë pjesë timeout. Klikoni butonin dhe do të vendosen në pjesën e poshtme të ekranit.

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nëse gjthqka shkon mirë ju keni përditësuar bazën e të dhënave. Në të kundërt keni backup-in që keni krijuar për siguri.

Në fund

Pa marrë parasysh se çfarë janë nevojat tuaja, ngritja e një web server localhost është një masë e dobishme dhe të sigurt që duhet marrë.

Merrni kohë për të krijuar mjedisin tuaj të zhvillimit dhe bëje këtë pjesë të procesit të zhvillimit tuaj web. Nëse e bëni, ju kurrë nuk do të keni atë moment ku tragjikisht, të dhënat në faqen live janë humbur apo një faqe interneti është rrëzuar për orë / ditë për shkak të një zhvillimi të gabuar në një faqe interneti live.  (www.irgud.com)

Good Luck

0

Konvertoni tekstin në imazh dhe imazhin në tekst.

111 

Klikoni dy herë tek një fjalë në këtë paragraf . Shfletuesi juaj do të selektojë fjalën dhe ju do te mundni ta kopjoni atë dhe më pas ta leshoni në një përpunues teksti ose program të postës elektornike. Por provoni të klikoni dy herë mbi një fjalë në pikturën  më sipër ..nuk funksionon Në botën digjitale ka një diferencë të madhe ndërmjet tekstit të vërtetë dhe imazhit që duket si tekst edhe pse nuk është shumë e qartë për përodruesin. Për fat të mirë ekzistojnë mënyra për ti konvertuar.

Le të fillojmë me kthimin e tekstit në një imazh . Kjo është shumë  e thjeshtë nëse ju jeni duke përdorur Microsoft Word. Selektoni teksin që ju doni ta ktheni në një imazh  dhe shtypni CTRL-c  për ta kopjuar atë . Hapni Paint  dhe shtupni Ctrl –V dhe  ngjiteni tekstin si imazh  dhe ruajeni atë. Fatkeqësisht kji nuk do të funksioniojë me çdo përpunues teksti . Në fakt me eksperiencën time kjo punon vetëm meWord. Nëse jeni duke shkruajtur në një tjetër program përdorni Windows’ Snipping Tool  për të marrë një pjesë të ekranit  dhe për ta ruajtur si një imazh. Ose nëse version juaj i Windows paradaton me Snipping tool  thjesht shtypni çelësin Print Screen në tastierën tuaj  dhe ngjiteni  (paste) imazhin.

Kthimi i imazhit në tekst.

Nëse keni  iMicrosoft’s OneNote i cili vjen me versione të tanishme të Office  atëherë ju keni marrë softuerin ORC . Kopjojeni imazhin dhe më pas ngjiteni atë tek OneNote. Më pas klikoni me të djathtën mbi imazhin tek OneNote dhe selektoni Copy Text from Picture. Nëse ju nuk keni OneNote ju mund të përdorni  Web service Free OCR.

Burimi:http://www.pcworld.com

0

Si të anulosh adresën tënde online?

1

A keni provuar ndonjëherë të fshini adresën tuaj ( Gmail , Yahoo, Pandora)? Së pari ju duhet të gjeni faqen e anulimit, e cila nuk është saktësisht e lehtë, pastaj duhet të plotësoni një formular të postës elektronike (email). Kjo është një praktikë standarte  me një mori të shërbimeve të internetit. Disa anullojnë adresat fare thjeshtë ndërsa disa të tjerë  pak më vështirë. JustDelete.me  ofron lidhje me disa  shërbime nga Adobe te Zoho . Ajo çfarë duhet të bëni është të klikoni mbi  atë  shërbim që ju dëshironi ta lini , që do tju qojë menjëherë te faqja juaj e anulimit. Para se ta bëni këtë nëse dëshironi informacion më të detajuar klikoni  Shoë Info  dhe kjo do tju ofrojë ju një pasqyrë të shkurtër  informacioni.

JustDelete.me është i dobishëm jo vetëm për anulimin e llogarive që ju tashmë e  keni, por edhe për hetimin e shërbimeve para se të regjistroheni për to.

Burimi:http://www.pcworld.com

0

Vivo x3 , telefoni më i hollë në botë.

1

Pajisja e fundit e prodhuesit kinez BBK  ka nxjerrë celularin më të hollë neë botë për të thyër rekordin  e smartfonëve më të hollë në botë . Vivo X3 i prodhuar nga BBK  është vetëm 5.75mm i hollë. Telefoni vjen me ekran 5 inç 720p HD, një procesor 1.5GHz Mediatek quadcore, 1GB RAM, një kamerë 8 megapikselë të pasme, kamerë 5 megapikselë përpara, 16GB memorie të brendshme dhe një bateri 2,000 mAh. Vivo X3 në dispozicion vetëm në Kinë  kushton rreth €300. Huaëei Ascend P6 një tjetër smartfonë 6.1mm, ndërsa iPhone është 7.6mm i hollë. Pritet që BBK të nxjerrë telefonin në disa tregje aziatike këtë vjeshtë dhe së shpejti do të jetë i disponueshëm edhe në tregjet e Evropës. 

Burimi: http://www.hindustantimes.com

0

3 funksionet e Google Chrome .

21

Në Google Chrome ndodhen 3 funksione / karakteristika që  ndoshta askush nuk i ka vënë re  ndonjëherë . Këto 3 funksione janë : Other Devices , Recently Closed dhe Web Store.

 1.Other Devices

Një nga aftësitë më të fuqishme të google Chrome është sinkronizimi, jo vetëm faqeruajtëset dhe  fjalëkalimet , por edhe sinkronizimi  për skedat e hapura  ( Ju mund ta bëni këtë nëpërmjet Settings dhe Advanced Settings).

Ose p.sh nëse keni të instaluar Google Chrome në një tjetër PC, të themi , një smartfonë apo tablet , ju mund të përdorni  shfletuesin  e desktop për të hyrë në skedat e hapura në të gjitha pajisjet. Për ta bërë , thjesht klikoni  New tab , me pas klikoni  ne menunë Other Devices  në anën e djathtë në fund të ekranit . Ju do të shikoni një listë të kategorizuar të skedave të hapura nga të gjitha instancat e tjera të shfletuesit tuaj Chrome.

2. Recently Closed

Siç e dini , nëse ju mbyllni aksidentalisht një skedë (tabju mund ta hapni atë fare thjeshtë vetëm duke shtypur

Ctrl-Shift-T.  

Megjithëatë çfarë duhet të bëni nëse ju kërkoni për një skedë që e keni mbyllur kohë më përpara, ose një skedë që nuk ka shumë kohë që ju  e keni mbyllur.

Ajo çfarë ju nevojitet është një listë e skedave të mbyllyra , të cilën Google chrome jua ofron shumë shpejtë. Ne fund të ekranit , djathtas në anë të menusë Other Devices ndodhet menuja Recently Closed.  Klikojeni atë dhe do tju shfaqen linqet e 10 faqeve që ju i keni mbyllur me para.

3. Web Store

 Ka  përdorues të shfletuesit Chrome që nuk e dinë se  Google ofron një bibliotekë të madhe  të aplikacioneve për shfletuesin dhe kjo është e arritshme nëpërmjet Chrome Web Store. Kjo menu ndodhet në të njëjtin vend sic janë menutë e tjera Other Devices dhe  Recently Closed. Klikoni mbi të dhe zgjidhni ato aplikacione që ju dëshironi ti keni në Google Chorme!

 

Burimi: http://www.pcworld.com

0

Microsoft jep versionin final të Windows 8.1 për krijuesit e PC.

21

Të martën Microsoft njoftoi se ka dalë version i fundit i Windows 8.1. Lajmet për Windows 8.1 RTM  dolën këtë fundjavë. Ndërkohë që prodhuesit po merren me versionin e fundit të Windows 8.1 , përditësimi falas i Windows nuk do të  shfaqet në Windows Store deri më 18 tetor, dhe në disqe  do të shfaqet disa ditë më vonë. Një version  më i  hershëm i Windows 8.1 është akoma i disponueshëm për  tu shkarkuar, i kompletuar me aplikacionet e reja , funksonet e reja . Një nga disa funksione të fshehura  vjn në mënyrë të veçantë për PC tradicional . Mendoni gjatë nëse instaloni  versionin e mëparshëm të Windows 8.1. Nëse zgjidhni versionin e mëparshëm , aplikacionet tuaja kur të instaloni versionin përfundimtar në tetor do të humbasin .

Burimi:http://www.pcworld.com

0

Samsung vazhdon të mbështesë Apple.

1

Samsung u zhvillua si konkurent kryesor i Apple në hapësirën e smartfonëve  Apple ka  përdorur gjithë fuqinë e saj për të mbajtur prapa kompaninë Koreane  dhe në të njëjtën kohë ka përdorur Samsung si furnizues. Apple bëri përpjekje për të shmangur lidhjet me Samsung vitin e kaluar , e urdhëruar nga një kompani tjetër , por tani po shikojmë që Samsung është e vetmja kompani që mund të fuenizojë Apple me komponentë të caktuar iPhone dhe i Pad . DigiTimes Research raportoi se Samsung  do të mbetet një furnizues i madh i Apple . Apple do të porosisë panele nga Samsun për të ardhmen e parashikueshme!  Samsung dhe LG janë të raportuara që do  të jenë furnizues për panelet e iMac, me furnizues kryesor LG.

Burimi: http://www.webpronews.com/

0

Me KeepVid mund të shkarkoni videot e YouTube dhe t’i shihni kur jeni offline

keepvid3Me KeepVid mund të shihni videot në YouTube pavarësisht se mund të jeni të lidhur në Internet ose jo.

Në fillim kontrolloni nëse përmbajtja e videos që do të shkarkoni mbrohet nga ligji i të drejtës së autorit (Copyright).

1-Kopjoni linkun e adresës së videos në YouTube që doni në krye të faqes. 

2-Hapni faqen e KeepVid dhe tek fusha që ndodhet në krye të faqes vendosni URL-në e videos që kopjuat.

3-Klikoni butonin Doënload që ndodhet në të djathtë të URL-së.

Zgjidhni vformatin më të mirë të videos. Sigurisht versioni më i mirë do të ishte formati MP4 me rezolucionin më të lartë të mundshëm ( MP4 1080). Videoja e shkarkuar në këtë mënyrë mund të hapet në pjesën më të madhe të kompjuterave, smartfonëve dhe tabletëve.

0

Instaloni sistemin operativ ANDROID në Kompiuterin Tuaj

android5Ndiqni Këto Etapa për të instaluar Androidin në një Kompiuter

1. Shkarkoni VirtualBox duke ndjekur këtë link

2.Shkarkoni Android 4.2.2 Në këtë adresë

3. Instaloni VirtualBox-in në kompiuterin tuaj

4. Hap VirtualBox-in dhe zgjidh NEW. Tek dritarja që hapet zgjidh Tipi: LINUX, Versioni TJETëR dhe kliko Next

5. Zgjidh parametrat tek tabela minimumi 512Mb dhe vazhdo

6. Në dritaren që hapet krijo HD virtual minimumi 2Gb

7. Kliko në  Virtual device tek  settings, në dritaren e dialogut që hapet selekto

       a)Storage->Storage Tree->Empty

      b)Në seksionin attributes  selekto Android 4.2 iso që ke shkarkuar kliko tek kutia Live Cd/Dvd. Kliko OK

android1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.Në dritaren që hapet zgjidh instalimin në HDD si në fig:

android2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Në dritaren tjetër zgjidh Create/Modify Partition.

Android3

 

 

 

 

 

 

10. Krijo neë primary bootable partition dhe selekto ërite. Në fund selekto quit.

Android4

 

 

 

 

 

 

11. Instalo android në sda1 dhe zgjidhni llojin si ext3, zgjidhni Po për instalimin grub

12. Pas instalimit fshini live iso nga VirtualBox dhe ristarto kompiuterin. Tani ju mund të hyni në Android 4.2.2.

Tani keni një OS të ri në kompiuter

SHNET E Të MIRA

0

Si të gjesh një mesazh të humbur në Gmail?

1

Ekzitojnë disa mënyra për të shkatërruar  (fshirë) një mesazh në Gmail:

1.Cilësoje mesazhin si spam , dhe pastroje folderin e Spam

2.Fshije mesazhin dhe më pas shko tek “Trash” dhe fshije atë përsëri.

3. Fshije mesazhin dhe më pas prit 30ditë derisa Gmail ta fshijë atë vetë.

Ka shanse që ju të merrni një mesazh dhe  ta lëvizni atë në një dosje gabimisht . Nuk është e vështirë që ta gjeni atë

Për të gjetur një mesazh të humbur kërkoni për një ose disa fjalë që ndodhen në atë mesazh por jo në të tjerët.  Rezultatet e kërkimit janë të renditura sipas datës, kështu që gjetja e fjalës së drejtë nuk duhet të jetë shumë e vështirë.  Por nëse nuk mund ta gjeni mesazhin , shikoni në fund të listës . Nëse shikoni këtë fjalë “Deleted messages match your search,” klikoni mbi këtë link. Nëse kjo nuk funksionon , shkoni tek seksioni Spam. 

2

Burimi:http://www.pcworld.com

 

0

Komandat e shkurtëra ose ALT-komandat

Këtu altkomandakeni komandat që përdoren për simbole dhe shkronja të ndryshme. Duke mbajtur tastën ALT të shtypur dhe duke përdorur kombinimet e numrave formohen shkronja numra ose simbole të veqanta.

0

LinkedIn lançon një dizenjim të ri për grupet.

LinkedIn njoftoi sot se grupet Linkedln do të kenë një dizenjim të ri dhe funksione të reja. Ja si duket

:1

“Ndërfaqja e re bën që përdoruesit  ta kenë më të lehtë  të gjejnë përmbajtjen dhe të angazhohen në grup “thotë Jennifer Bunting. Në LinkedIn anëtarët shfaqin njohuritë dhe rrjetin.”

LinkedIn ka vendosur bashkë klipin për përdoruesit e grupeve

.1

 

“Sot po ndodhin më shumë se 200 biseda në linkedIn çdo minutë në LinkedIn Groups dhe më shumë se 8000 grupe po krijohen çdo javë”-thotë LinkedIn.

Përditësimi i ri po ndodh sot për të gjithë anëtarët. Mbi 2 milion grupe janë krijuar. 

Burimi:http://www.webpronews.com

0

WordPress SEO Plugin

Fitoni më shumë vizitorë në faqen tuaj të WordPress!

WordPress SEO është plugin-i më i kompletuar i WordPress Seo  që ekziston sot për përdoruesit e wordpress. Ai përmban  çdo gjë  nga një vrojtim dhe përmban analizën e faqes që ju ndihmon ju  të zgjidhni përmbajtjen e faqes tuaj , titujt e imazheve, përshkrimet Meta  dhe më shumë për hartat e faqeve XML. Ka një listë të plotë për tiparet e plugin më poshtë. Nëse doni ju mund të lexoni edhe më shumë për plugin premium.

Moduli Video SEO  për ata që duan të zgjedhin videon e tyre  në rezultatet e kërkimit .

Moduli Local SEO  për faqet që konkurojnë në Google Maps.

Plugin Video Manual SEO që përmban video trajnjuese për redaktorët  video të udhëzimeve për administratorin. Moduli i ri SEO është falas.

Lista e tipareve te WordPres SEO plugin:

 1. Post titles and meta descriptions

 2. Robots Meta configuration

 3. Canonical

 4. Breadcrumbs

 5. Permalink clean up

 6. XML Sitemaps

 7. RSS enhancements

 8. Edit your robots.txt and .htaccess

 9. Clean up head section

 10. API Docs

 

Titujt e postimeve dhe përshkrimet Meta

 

WordPress SEO ju lejon ju që të zgjidhni  templates për titujt dhe përshkrimet Meta për  të gjitha llojet e faqeve , kështu që ju mund të përdorni kutinë Meta të WordPress SEO  për të zgjedhur titujt  e postimeve  dhe përshkrimin Meta , duke përdorur vrojtimin snippet për të parë se si duket faqja ne google .

 

WordPress SEO plugin - snippet preview

Konfigurimi Robots Meta

Nëse ju doni të mbani një faqe apo një postim jashtë indeksit , ose preferoni ta mbani të pa kërkuar ne google atëherë  Window Seo plugin ju ndihmon për këtë gjë. Nën butonin “Advanced’’ është një buton  meta robots settings block  që ju lejon të zgjidhni një mjedis për faqen tuaj.

WordPress SEO plugin meta box - advanced tab

Por ju gjithashtu mund të zgjidhni ‘’noindex’’ për një kategori të caktuar .

Category noindex or Title and Meta Description

Kaninik (Canonical)

Kur google përfshiu elementin Canonical Link  për të dalluar faqet origjinale nga faqet derivative  që kishte të njëjtën përmbajteje me tënden  ato thanë që duhej të zhvillonin  WordPress plugin për të. Më vone canonical link elements u shtuan. Ata punojnë mirë, por  ata punojnë vetëm për  faqet, jo për kategoritë  dhe tags,dhe  jo për faqen kryesore.

 

Breadcrumbs

Kodi  Yoast Breadcrumbs ka nxjerrë shumë tema të reja per gjatë këtyre viteve . Duke përdorur  të njëjtin kod  Plugin WordPress SEO tani jep një mënyrë më të mirë kontorolli mbi këto Breadcrumbs.

Përcaktoni  për çdo lloj posti taxonomy-në   për ta shfaqur.

Përcaktoni për çdo lloj postimi , faqe , se çfarë titulli do të përdorni për të përcaktuar atë enititet  të bradcrumbs.

 

Permalink clean up

A nuk ju urreni  kur dikush i shton në fund një link ? Apo linqet  e  pazakona në fund të URL? Tani  keni një zgjidhje! Vetëm duke kontrolluar një kuti do të përcjellim të gjitha këto  larg, dhe sigurohuni që përmbajtja juaj është gjetur gjithmonë nën URL ju dëshironi. Kur përdoret një motor Custom Google search, duke kontrolluar një tjetër kuti do të parandalohet  prishja  e  këtij funksioni.

 

XML Sitemaps (Hartat e faqeve XML)]

XML Sitemaps janë një pjesë thelbësore e SEO në ditët e sotme , dhe kështu nuk mund të përjashtohet nga një plugin i plotë WordPress SEO. Ndërsa ka të tjerë WordPress XML Sitemap  ata nuk flasin me SEO plugin tuaj. Që do të thotë se në qoftë se ju noindex (nuk e tregoni) një faqe, duke parandaluar atë për ta  treguar  Google, ajo mund të jetë ende në sitemap ( harta e faqeve tuaja) tuaj. Ky plugin bën Sitemaps XML tuaja të duken mirë duke përdorur një stylesheet XSLT mbi ta, kështu që njerëzit mund të lexojnë ato më  shumë.

 

RSS enhancements (Përmirësimi RSS)

RSS footer plugin ju lejon ju që të shtoni një pjesë të përmbajtjes në fund ose në fillim të postimit  në RSS feed. WordPress SEO plugin shkon një hap më tej  dhe ju lejon qe ti shtoni në përmbajteje të dyja .

 

 Edit your robots.txt and .htaccess( Redaktoni robotët tuaj txt dhe  htaccess.)

Redaktimi robots.txt dhe  htaccess i dosjeve tuaja  kurrë nuk ka qenë kaq i lehtë.Ju mund të modifikoni  ato direkt nga menuja Files të plugin WordPress SEO, kështu që ju mund të kontrolloni me lehtësi dhe ti përditësioni  të gjitha mirë  dhe pastër.

 

Clean up head section

Me njoftime të fundit, WordPress ka shtuar gjithnjë e më shumë seksionin <head> në instalimet e WordPress. Për fat të mirë ajo ka gjithashtu metoda për të hequr ato.

API Docs

Docs API SEO plugin për WordPress janë në dispozicion këtu.

 

Download

Burimi:http://yoast.com

 

0

Hyperloop projekti i ri i sistemit të transportit duke përdorur kapsula brenda një tubi.

hyperloopSiç kishte premtuar në fund të qershorit, Elon Musk ka publikuar detajet e projektit të ri Hyperloop. Bëhet fjalë për një revulucionarizim të sistemit të transportit i cili bën të mundur përshkimin e linjës Los Angeles-San Francisco në më pak se 30 minuta. Sipas themeluesit të PayPal, Tesla Motors e SpaceX, Hyperloop është një alternativë më pak e kushtueshme se linja hekurudhore e prezantuar për këtë linjë.

Hyperloop megjithatë është një lloj transporti që do të ju shtohet 4 transporteve aktualë, ajrorit, hekurudhorit, automobilistikut dhe ujorit. Sistemi është më pak i kushtueshëm më i sigurtë dhe më i thjeshtë, i pavarur nga kushtet atmosferike, i qëndrueshëm nga pikpamja e energjisë dhë aspak i keç për peisazhin. Kostaja e projektit është afër 6 miliard dollar përkundrejt 70 miliardëve që kushton linja hekurudhore. Musk ka planifikuar ndërtimin e një prototipi  në një shkallë të vogël brenda tre ose katër viteve të ardhshme.

Sistemi i quajtur “Hyperloop” do të shfrytëzonte një tub të madh me ajër. Brenda tij, kapsula do të qëndronte në ajër dhe do të udhëtonte me një shpejtësi mbi një mijë e njëqind kilometra në orë. Ajri do të thithej nga një ventilator i fuqishëm në njërën anë të tubacionit dhe do të shtynte kapsulën nga një ventilator tjetër në anën e kundërt të tubacionit. Sistemi është i ngjashëm me tubat pneumatike që transportojnë kapsula të mbushura me letra në ndërtesat e vjetra.

Çdo kapsulë mund të transportojë deri në 28 pasagjerë. Intervali i kohës ndërmjet dy kapsulave do të jetë 2 minuta ndërsa largesa ndërmjet tyre 37km. Dy  tubacione çeliku që lejojnë udhëtimin në të dy drejtimet, do të ngrihen  mbi shtyllat e vendosura çdo 30 metra, të pajisura me kushineta për të zbutur goditjen e një tërmeti. Pjesa më e madhe do të ndjekë drejtimin e autostradës ekzistuese, duke reduktuar kështu efektet. Çmimi i biletës  parashikohet të jetë 20 dollarë. Projekti Hyperloop është i LIRË. Të gjithë mund të kontribuojnë në realizimin e tij, mund të dërgojnë sugjerimet në adresën hyperloop@teslamotors.com ose  hyperloop@spacex.com.

(Burimi webnews.it)

0

Përditësimi i Google Keep.

1 2 3

Google po lançon një përditësim për Google Keep, i cili përfshin lajmërimet Google Now dhe një opsion të ri për për foto.Ju  mund të zgjidhni  butonin “remind me” në fund të çdo shënimi dhe të zgjidhni për tu”kujtuar” duke u bazuar në kohë ose vendndodhje” . Për  kohën ju mund të vendosni një datë dhe kohë specifike , ose një kohë të përgjithshme të ditës p.sh (mëngjesin e nesërm). Për vendndodhjet do të fillojë sugjerimi i vendeve sa më shpejt që ju të shtypni. “Sigurisht ka raste kur planet ndryshojnë. Nëse ju merni një përkujtesë , ju nuk mund të merreni me të , thjesht mund ta përdorni atë në një vend ose kohë kur është e përshtathme për ju”shënon menaxheri i produktit Erin Rosenthal. “Tani është më e lehtë të merrni të gjitha shënimet tuaja duke përdorur opsionin e ri navigacion , që përfshin një mënyrë për të parë të gjitha shënimet tuaja  në një vend. Dhe për ata njerëz që duan më shumë ndarje mes punës dhe shtëpisë së tyre , me anë të këtij opsioni të ri të navigacionit ju mund të kaloni në llogari të  ndryshme “. Përdoruesit tashmë mund të shfrytëzojnë  fotot e tyre ekzistuese për shënimë në Android. Kur ju përdorni ikonën e kameras , ju do të keni opsionin që ju lejon të zgjidhni foto nga galeria juaj. Përditësimi po hapet në Google Play dhe është i disponueshëm në aplikacionin Chrome.

Burimi:http://www.webpronews.com

0

Një fushë magnetike shumë e fortë u gjet rreth një ylli.

 

1Këtë javë astronomër zbuluan se një ndër fushat më  të forta magnetike  është gjetur rreth një ylli neutron . Objekti i quajtur  SGR 0418, është gjithashtu një  magnetar në mësin e yjeve neutron që kanë fusha magnetike të forta . Yjet neutron janë ajo që ka mbetur nga djegia e yjeve .Ato i nënshtrohen supernovës por nuk bëhen vrima të zeza. SGR 0418 është i vendosur vetëm 6,000 vite drite larg nga sistemi ynë diellor. “Deri  këto kohët e fundit, të gjitha indikacionet thonin  se kjo magnetar kishte një nga fushat më të dobëta të sipërfaqes magnetike të njohura” tha Andrea Tiengo, autori për  revistën Nature. “Kuptimi i këtyre rezultateve ishte një sfidë. Megjithatë, ne dyshonim se  tek SGR 0418 fshihej  një fushë shumë të fortë magnetike, që arrinte jashtë teknikave të zakonshme analitike. Tiengo dhe kolegët e tij zbuluan një mënyrë të re për të matur variacionet e rrezeve X në mënyrë më të detajuar. Astronomët kanë teleskopin  XMM-Neëton  të Agjensisë Hapësinore Evropiane për të vëzhguar SGR 0418 dhe gjeti se ajo ka një fushë magnetike jashtëzakonisht të fuqishme

Burimi: http://www.webpronews.com

0

Kopshti vertikal më i madh i Londrës!

1 2 3 4

Ky “mur i gjallë” 65 këmbë , është ndërtuar në Londër për të parandaluar përmbytjet  e mëdha që ndodhin në Britani. Ky mur përmban më shumë se 10000 bimë  dhe ndodhet afër stacionit Victoria  dhe shërben për të mbledhur ujin e shiut që bie dhe kjo gjë bën që të mos ketë përmbytje. Kjo do të jetë diçka madhështore  dhe do të tërheqë shumë turistë nga e gjithë bota.Përveç kësaj do të ndalojë edhe përmbytjet! Kopshti përmban  shumë bimë të llojeve të ndryshme , luleshtrydhe , bimë të pranverës , dimrit etj dhe ky kopsht është i aftë të mbajë 10000 litër ujë.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk

0

Apple po zëvendëson disa karta grafike të iMac .

1

Të premten Apple filloi një program të ri , zëvendësimin e disa kartave grafike të iMac të vitit 2011-2012 me disa karta grafike të tjera që janë më të mira dhe  me teknologji më të lartë. Programi mbulon sistemet me video kartat AMD Radeon HD 6970M. Këto janë gjetur në  modelet iMac 27-inch me  3.1GHz or 3.4GHz quad-core Intel . Sipas gjuhës në të cilën janë mbështëtur “kartat viedo” mund të dështojnë duke e bërë ekranin e kompjuterit paksa të shtrembëruar , të bardhë ose blu , me vija vertikale ose mund të bëhet plotësisht i zi. Kjo përsëritje e iMac është përsëritur  nga Maji i 2011 deri në tëtor të 2012 Ky program përputhet me një program të hershëm që mbulon disa hard drives që gjenden në disa iMac.

Burimi:http://news.cnet.com/