INTERNET Archive

0

Ndryshimi i app Gmail , për Android.

gmail_1405204

Google ka lançuar përditësime të aplikacionit Gmail , për Android. Tani Gmail ka karakteristika të reja dhe përveç kësaj aftësinë për të ruajtur material ne Google drive.

‘’Në vend që  të shkarkosh material në pajisjen tënde, e cila  merr një pjesë të hapësirës së harddiskut, tashmë ju mund ta ruani atë direkt në Google drive’’-shkruajti  Google+ .

Materialet e shkarkuara në google drive përdoren shumë lehtë në çdo smartfonë, tablet apo kompjuter. Përditësimi gjithashtu përfshin dhe dhënien e shpjegimeve në lidhje më spam-et dhe një navigim më të shpjetë në mënunë kryesore. Në krye të çdo mesazhi spam, ju do të shihni dhe arsyen se pse ky  mesazh është futur në folderin e spameve.

Përditësimi i ri i Gmail filloi të përhapet të hënën.

Burimi: http://www.webpronews.com/

0

WordPress Backups!

Baza e të dhënave në WordPress-in tuaj përmban çdo postim, çdo koment dhe çdo link që ju keni në blogun tuaj. Nëse baza e të dhënave tuaja fshihet , ju mund të humbisni çdo gjë që keni shkruar . Ka shumë arsye pse kjo mund të ndodhë dhe jo të gjitha janë gjëra që mund të kontrollohen. Me Backup-in e duhur, të WordPress-it tuaj dhe të bazës së të dhënave, ju në mënyrë të menjëhershme mund t’i ktheni gjërat në gjendjen normale.

Instruksionet për të krijuar një kopje rezervë të faqes suaj të WordPress  përfshijnë:

 • Faqen WordPress dhe të dhënat tuaja WordPress.
 • Opsionet e backup rezervë të WordPress.

Ka dy pjesë, të cilave duhet tu bësh backup: Baza e të dhënave dhe Files(skedarët). Duhet që të krijoni një kopje të të gjithë faqes, dhe një kopje rezervë të Bazës tuaj të  së dhënave. Më poshtë janë instruksionet, për të krijar një kopje rezervë  të Bazës së të Dhënave, për programe të serverave të ndryshëm.

Faqja juaj e WordPress përbëhet nga :

 1. Instalimi I wordpress Core
 2. WordPress Plugins
 3. WordPress Themes
 4. Imazhet dhe Files
 5. JavaScript dhe PHP scripts dhe code files.
 6. Files shtesë dhe Static Web Pages.

Të gjitha këto janë përdorur në kombinime të ndryshme për të gjeneruar faqen tuaj. Baza e të dhënave përmban postime të ndryshme dhe të dhëna të tjera të gjeneruara në faqen tuaj, por nuk përfshin elementet e mësipërme  të cilat vijnë të gjitha së bashku për të krijuar  pamjen dhe informacionin në faqen tuaj.

Shumica e backup-eve, përfshijnë të gjithë serverin, edhe faqen tuaj, por kërkon shumë kohë për të kryer gjithë këtë punë. Për këtë ju duhet të mësoni disa mënyra për të krijuar një kopje rezervë të fileve të faqes suaj.

Këto janë disa metoda që përdoren  për të krijuar kopje rezervë të fileve në faqen tuaj.

Website Host Provided Backup Software

Shumica e faqeve ofrojnë programe për të bërë backup-in e faqes tuaj. Kontrolloni se çfarë shërbimesh dhe programesh ato ofrojnë.

Krijo Sync me faqen tuaj

WinSCP dhe programe të tjera ju lejojnë që të krijoni  sync me faqen tuaj te internetit për të mbajtur një kopje të përmbajtjes në serverin tuaj. Kjo kursen kohë dhe e bën të sigurt që ju keni  filet më të fundit në të dyja vendet.

Kopjoni Filet tuaja në Desktop

Duke përdorur FTP Clients ose UNIX Shell Skills , ju mund të kopjoni filet, në një folder në kompjuterin tuaj.

Instruksionet  e krijimit të një kopjeje rezervë të bazës së të dhënave.

Krijoni një kopje rezervë të bazës së të dhënave  rregullisht, dhe gjithmonë, përpara një përmirësimi bëni një kopje të re. Informacioni i mëposhtëm do të ju ndihmojë që të bëni backup-in e bazës së të dhënave, duke përdorur paketa të programeve  të serverëve të ndryshëm. Për informacionmë të detajuar ju mund të kontaktoni website host.

Përdorimi i phpMyAdmin.

Ndërsa njohja me phpMyAdmin, nuk është e nevojshme  për të bërë backup e bazës së të dhënave tuaja, këto instruksione duhet të ndiqen hap pas hapi, përmes procesit së gjetjes së phpMyAdmin në serverin tuaj.

 

 • cPanel
 • Direct Admin
 • Ensim
 • Plesk
 • vDeck
 • Ferozo

Në panelin kryesor të kontrollit për cPanel, kërkoni për logon e MySQL dhe klikoni linkun për MySQL Databases. Në faqen tjetër kërkoni për  linkun e phpMyAdmin dhe klikoni për tu lidhur në phpMyAdmin.

phpMyAdmin

 

Direct Admin

Nga faqja Your Account, kërkoni  për MySQL Management dhe klikojeni atë për tu lidhur me phpMyAdmin.

direct admin

 

Ensim

Kërkoni për  logon e MySQL Admin dhe klikoni linkun. Poshtë Configuration zgjidhni MySQL Administration Tool.

config

 

Plesk

Klikoni butonin për Databases. Më pas zgjidhni linkun për te  baza e të dhënave të WordPress që ju shihni gjatë instalimit të WordPress. Më pas klikoni butonin phpMyAdmin.

1

2

3

 

 

vDeck

Nga paneli kryesor i kontrollit, klikoni Host Manager, më pas  Databases. Në dritaren tjetër klikoni Admin. Një dritare tjetër do të hapet dhe  do t’ju shpie në ekranin e hyrjes së phpMyAdmin. 

4

 

Ferozo

Hyni në Panelin e Kontrollit tuaj të Ferozo duke përdorur  shkronjat tuaja  kredenciale. Shkoni te menuja e “Base de Datos” (“Data Base”) dhe klikoni në “Acceso phpMyAdmin” (“Access phpMyAdmin”).

Një dritare tjetër do të hapet dhe  do t’ju shpie në ekranin e hyrjes së phpMyAdmin.

2014-04-30_221551

 

Burimi:https://codex.wordpress.org

0

A po e diskriminon Google Shqipërinë? – Përgjigja

googleUdhëheqësi i “webspam” team i kompanisë Google, Matt Cutts, ndër pyetjet e shumta që ia kanë drejtuar (që bëhen kryesisht nga vizitorët në lidhje me Google), ka zgjedhur atë të Dardan Haskut – një pyetje që kishte të bënte me “injorimin” që po i bën Google Shqipërisë.

“Përse Google nuk e mbështet Shqipërinë fare? Nuk ka Places, google.al nuk është e avancuar, gjuha shqipe nuk suportohet në adsense, asnjë faqe e vetme shqiptare nuk është në Google News etj. A do të thotë kjo që Google e urren Shqipërinë?” – ishte pyetja e tij.

Matt Cuts, në videon e tij, ndër të tjera u përgjigj: “Ne nuk e urrejmë Shqipërinë fare. Jo, ne e duam Shqipërinë. Pikë”.

Pastaj, ai përmendi disa përparime që janë bërë për Shqipërinë, përfshirë logon që e vendosi Google për 100-vjetorin e pavarësisë, domainin që u ble së fundmi në Google, ndërsa theksoi se Google po punon shumë që të avancojë akoma më shumë mbështetjen për Shqipërinë.

Ai pastaj falënderoi Dardanin për pyetjen dhe tha se pas videos do t’i japin një shtytje më të madhe avancimit të Shqipërisë.

Të shpresojmë që tani e tutje të mos ketë diskriminim të Shqipërisë nga kompani të mëdha siç është Google, dhe që kjo video ta avancojë Shqipërinë në aspektet e cekura aty.(dielli.al)

0

Si të fshish një llogari në Gmail?

Për të fshirë llogarinë tuaj në Gmail ju duhet të veproni kështu :

Hapni faqen e Gmail.

Hyni në llogarinë tuaj me anë të emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit tuaj.

Në të djathtë të faqes tuaj keni një shenjë, në të cilën kur klikoni ju shfaqen butoni Settings. Klikoni mbi të.1

Pas klikimit te Settings, ju shfaqen disa mundësi të tjera më anë të të cilave ju mund të veproni mbi llogarinë tuaj .

Për të fshire llogarine ju duhet të klikoni mbi butonin Account

.2

Pasi ta klikoni , përsëri ju shfaqen disa opsione. Ju duhet të klikoni mbi”Other Google Account Settings”

.3

Shtypni butonin Products dhe pastaj “Edit Your Products”

45

 Pas kësaj ju shfaqen dy opsione të reja :” Delete a product “dhe” Delete Account”. Ju duhet të klikoni tek Delete Account!

6

Dhe në fund ju duhet të selektoni çdo kuti (checkbox) dhe të shkruani fjalëkalimin tuaj . Dhe ne fund ju shtypni butonin “Delete Google Account”!

7

Nëse më vonë provoni përsëri që t’ju hapet llogaria juaj , kjo gjë nuk do të ndodhë, pasi ajo tashme është fshirë. 

0

NiftySplit.

1

Laptopët më modernë LCD dhe monitorët e kompjuterave janë jashëzakonisht të gjerë dhe kur ju hapni një faqe Web në kompjuter ajo është shumë e ngushtë në krahasim me  madhësinë e ekranit dhe kjo është diçka që nuk shkon kur e sheh. Ndërsa ju e shikoni një faqe në shumë të tjera ju do të vini re disa hapësira të bardha të papërdoruara në të dyja anët. Sigurisht  ju mund të mbani dy shfletues të hapur njëkohësisht (browser) , por tani Windows ju jep mundësinë  që ta ndani atë në dy gjysma të barabarta. NiftySplit është një shfletues  që sjell idenë e tij në Google chrome –me përdorim të dyfishtë. Mënyra më e mirë për ta shpjeguar atë është të tregojmë se si funksionon.Pasi të insalosh NiftySplit , hapni një faqe si p.sh PC World. Gjeni diçka për të lexuar dhe klikoni me të djathtën Open as NiftySplit window. NiftySplit  menjëherë do ta ndajë Google Chrome në dy pjesë , në të majtën origjinalia dhe në të djathtën faqja tjetër.Çfarë ka më tëpër është se tani lidhjet në dritaren origjinale punojnë në mënyrë dinamike. Klikoni në ndonjë link dhe ju menjëherë  do të shikoni se e njëjta gjë ndodhi dhe në faqen në të djathtë.

Burimi: http://www.pcworld.com/

0

Si mund të matësh shpejtësinë e internetit ?

1

Testimi i internetit tuaj është një ushtrim shumë i thjeshtë. Ju nuk ju nevojitet një software ekstra , ju thjesht duhet të keni një shfletues Web në PC tuaj. Por ka dhe disa gjëra që ju duhet mund të bëni për tu sigururar që po merrni informacionin e saktë për lidhjen e internetit. Ja çfarë duhet të bëni:

Për rezultate të mira ju duhet të përdrni një lidhje jo me anë të Wi-Fi , nëse është e mundur , kështu që ju nuk keni pse të shqetësoni për ndërhyrje të cilat mund tju ndodhin kur ju jeni me Wi-Fi. Nëse keni pajisje që ju ofron internet me anë të fishës ju duhet thjeshtë të lidhni kompjuterin dhe kështu  askush nuk do të mund t’ju ndërhyjë në system. Nëse ju duhet patjetër të përdorni Wi-Fi , sepse jeni me një pajisje e cila nuk ka portë për të futur fishën e internetit p.sh tablet apo MacBook Air ,ju duhet të beni gjënë e duhur për të minimizuar ndërhyrjet. Sigurohuni që Wi-Fi juaj është larg pajisjeve të tjera elektronike  si telefonat  dhe stakoni çdo lloj pajisjeje tjetër nga lidhja Wi-Fi-pas kësaj ju nuk ju duhet një tjetër kompjuter  në  lidhjen (network) tuaj  për të shkarkuar vlerën e gigbyte për  përditësimet  e software. Sigurohuni që  në kompjuterin tuaj   nuk po shkarkohet diçka tjetër. Kontrolloni Task Manager në windows (duke shtypur  control-alt-delete) ose Activity Monitor on OS X, dhe kërkoni për statistikat e rrjetit ( është e  emërtuar “Network”on OS X, “Networking” on Windows). Mbyllni të gjitha aplikacionet në kompjuterin tuaj , për shkarkimin e perditësimit (updates) të software , ndërsa testoni rrjetin tuaj.

 

2

Përdorimi i shiritit të horizontit tuaj (bandwidth) mund të mos bjerë në zero por të qëndrojë aty , por ju e doni atë sa më afër zeros. Nëse sistemi operativ po shkarkon përditësimet , ju nuk mund të bëni asgjë veçse të  prisni për të testuar rrjetin tuaj më vonë. Nëse keni ndonjë problem me rrjetin atëherë ky është çasti i duhur për të rivendosur (reset) modemin tuaj dhe linjën. Stakojini për një çast off dhe më pas kalojini on përsëri.

Testimi i lidhjes suaj.

3

Ookla’s Speedtest.net është faqja ku ju mund të kontrolloni  lidhjen e rrjetit tuaj  ajo që ju nevojitet është një shfletues Web  më një JavaScript të ndezur dhe adobe Flash të instaluar. Nëse merrni një mesazh i cili ju thotë të përdorni një internet më të shpejtë injorojeni atë. Shfletuesit Web ndikojnë në shpejtësini e testit por jo rrjeti  prandaj ju duhet ta injoroni atë mesazh. Ju duhet të klikoni në butonin e gjelbër “Begin Test” dhe  Speedtest.net  do të kontrollojë njëkohësisht edhe shpejtësinë e shkarkimit edhe të përditësimit. Kjo mund t’ju marrë disa sekonda ose minuta në varësi të shpejtësisë së internetit tuaj.  Speedtest.net  nuk është e vetmja mënyrë për të testuar intenetit tuaj ; MegaPath  gjithashtu ofron një test për shpejtësinë e rrjetit si dhe e quan atë  Speed Test Plus  i cili teston  cilësinë e lidhjes tuaj si dhe shpejtësinë e saj . ISP juaj gjithashtu mund tju ofrojë një test për shpejtësinë e rrjetit pavarësisht se ju duhet të bëni disa gjera më të ndërlikuara. Nëse ju doni të kontrolloni vazhdimisht  performancën e rrjetit tuaj ju instaloni NetSpeedMonitor.

4

Kjo është falas për  Windows XP , Vista 7 dhe server 2003 në taskbarin tuaj  dhe kjo do ju japë informacion mbi shpejtësinë e rrjetit tuaj. Në OS X , mjeti falas MenuMeters do të bëjë të njëjtën gjë edhe pse do të ketë mënyra të tjera për ta kontrolluar rrjetin me anë të tij.

Burimi: http://www.pcworld.com

0

Google dhe EdX do të krijojnë kurse masive online

googleGoogle është duke bashkëpunuar me EdX për të krijuar faqen e përbashkët Mooc.org, e cila është e dedikuar për organizimin dhe hostimin e mijëra kurseve online, apo siç njihen ndryshe MOOC’ve – shkurtesa për kurset masive të hapura online – të ofruara nga shkolla dhe universitete në mbarë botën.

Google dhe EDX, një organizatë jo-fitimprurëse me platformën Mooc e cila është themeluar vitin e kaluar nga MIT dhe Harvard, thanë të martën se do të punojnë së bashku për të krijuar faqen e re Mooc.org, ku organizata të ndryshme, duke përfshirë bizneset, shkollat, universitetet, dhe qeveritë – mund të krijojnë dhe ruajnë kurset e veta.

Google dhe EdX gjithashtu janë duke e zhvilluar së bashku një platformë me burim të hapur të mësimit të quajtur Open EdX dhe ndërkohë janë duke e bërë edhe zgjerimin e mjeteve që janë në dispozicion për mësimdhënësit të cilët mund të krijojnë kurse. Faqja pritet që të jetë plotësisht operacionale në mes të vitit 2014.

Mooc-ët janë një mënyrë fleksibile për të studiuar në kohën e lirë dhe në zona të ndryshme kohore, përmes ligjëratave me video, detyrave, forumeve të diskutimit, dhe e-mailave. Përveç EdX, platforma tjera të rëndësishme online janë edhe Coursera dhe Udacity.

0

Video lojëra për një funksionim më të mire të trurit!!

1

Një lajm i ri i CBS që mund të ndryshojë jetën tuaj …  nëpërmjet video games. Kërkuesit e punës nga UC San Francisko po pretendojnë që ata kanë zhvilluar një video lojë që  mund ti ndryshojë efektet negavite të plakjes në tru , duke përmirësuar kontrollin njohës për  vitet që vijnë. Loja quhet NeuroRacer  dhe është testuar tek njerëz të moshes 20-70 vjeç. Lojtarët e garës së lojës  ecin përgjatë një rruge me shpejtësi  dhe u kërkohet që të hedhin disa gjëra poshtë në Tokë më dorën e djathtë. Vështirësia e lojës rritet  , nëse loja e ndjen rritjen e performancës tuaj. Për habinë e ekipit kërkimor  të moshuarit u përmirësuan shumë në 4 javë , madje  ishin duke fituar me shumë pikë se 20 vjeçarët e pastërvitur. Edhe më e habitshme ishte që  aftësitë vazhduan edhe për 6 muaj pa praktikë. Dr. Adam Gazzaley, i cili punoi me shpikësit për të krijuar NeuroRacer dhe udhëhoqi ekipin kerkimor UC ne San Francisko ka thënë se : “Kjo është gjeja më e arritshme . Ne transformuam atë çka loja na ofronte në diçka tjejtër, më me përfitim  , por ka një ndryshim të madh ndërmjet asaj që ne bëmë dhe botës reale”. Earl K. Miller, një Neuroshkencëtar me MIT i palidhur me kërkimet tha:”Këto gjetje  tregojnë se ju mund të merrni njerëz të moshur , truri i të cilëve nuk funksionon mirë dhe ti ktheni ata vite më përpara , pra nëpërmjet këtij tranjimi ju i bëni ata të rinj”.

 Burimi:http://www.webpronews.com/

0

Konvertoni tekstin në imazh dhe imazhin në tekst.

111 

Klikoni dy herë tek një fjalë në këtë paragraf . Shfletuesi juaj do të selektojë fjalën dhe ju do te mundni ta kopjoni atë dhe më pas ta leshoni në një përpunues teksti ose program të postës elektornike. Por provoni të klikoni dy herë mbi një fjalë në pikturën  më sipër ..nuk funksionon Në botën digjitale ka një diferencë të madhe ndërmjet tekstit të vërtetë dhe imazhit që duket si tekst edhe pse nuk është shumë e qartë për përodruesin. Për fat të mirë ekzistojnë mënyra për ti konvertuar.

Le të fillojmë me kthimin e tekstit në një imazh . Kjo është shumë  e thjeshtë nëse ju jeni duke përdorur Microsoft Word. Selektoni teksin që ju doni ta ktheni në një imazh  dhe shtypni CTRL-c  për ta kopjuar atë . Hapni Paint  dhe shtupni Ctrl –V dhe  ngjiteni tekstin si imazh  dhe ruajeni atë. Fatkeqësisht kji nuk do të funksioniojë me çdo përpunues teksti . Në fakt me eksperiencën time kjo punon vetëm meWord. Nëse jeni duke shkruajtur në një tjetër program përdorni Windows’ Snipping Tool  për të marrë një pjesë të ekranit  dhe për ta ruajtur si një imazh. Ose nëse version juaj i Windows paradaton me Snipping tool  thjesht shtypni çelësin Print Screen në tastierën tuaj  dhe ngjiteni  (paste) imazhin.

Kthimi i imazhit në tekst.

Nëse keni  iMicrosoft’s OneNote i cili vjen me versione të tanishme të Office  atëherë ju keni marrë softuerin ORC . Kopjojeni imazhin dhe më pas ngjiteni atë tek OneNote. Më pas klikoni me të djathtën mbi imazhin tek OneNote dhe selektoni Copy Text from Picture. Nëse ju nuk keni OneNote ju mund të përdorni  Web service Free OCR.

Burimi:http://www.pcworld.com

0

3 funksionet e Google Chrome .

21

Në Google Chrome ndodhen 3 funksione / karakteristika që  ndoshta askush nuk i ka vënë re  ndonjëherë . Këto 3 funksione janë : Other Devices , Recently Closed dhe Web Store.

 1.Other Devices

Një nga aftësitë më të fuqishme të google Chrome është sinkronizimi, jo vetëm faqeruajtëset dhe  fjalëkalimet , por edhe sinkronizimi  për skedat e hapura  ( Ju mund ta bëni këtë nëpërmjet Settings dhe Advanced Settings).

Ose p.sh nëse keni të instaluar Google Chrome në një tjetër PC, të themi , një smartfonë apo tablet , ju mund të përdorni  shfletuesin  e desktop për të hyrë në skedat e hapura në të gjitha pajisjet. Për ta bërë , thjesht klikoni  New tab , me pas klikoni  ne menunë Other Devices  në anën e djathtë në fund të ekranit . Ju do të shikoni një listë të kategorizuar të skedave të hapura nga të gjitha instancat e tjera të shfletuesit tuaj Chrome.

2. Recently Closed

Siç e dini , nëse ju mbyllni aksidentalisht një skedë (tabju mund ta hapni atë fare thjeshtë vetëm duke shtypur

Ctrl-Shift-T.  

Megjithëatë çfarë duhet të bëni nëse ju kërkoni për një skedë që e keni mbyllur kohë më përpara, ose një skedë që nuk ka shumë kohë që ju  e keni mbyllur.

Ajo çfarë ju nevojitet është një listë e skedave të mbyllyra , të cilën Google chrome jua ofron shumë shpejtë. Ne fund të ekranit , djathtas në anë të menusë Other Devices ndodhet menuja Recently Closed.  Klikojeni atë dhe do tju shfaqen linqet e 10 faqeve që ju i keni mbyllur me para.

3. Web Store

 Ka  përdorues të shfletuesit Chrome që nuk e dinë se  Google ofron një bibliotekë të madhe  të aplikacioneve për shfletuesin dhe kjo është e arritshme nëpërmjet Chrome Web Store. Kjo menu ndodhet në të njëjtin vend sic janë menutë e tjera Other Devices dhe  Recently Closed. Klikoni mbi të dhe zgjidhni ato aplikacione që ju dëshironi ti keni në Google Chorme!

 

Burimi: http://www.pcworld.com

0

Përditësimi i Google Keep.

1 2 3

Google po lançon një përditësim për Google Keep, i cili përfshin lajmërimet Google Now dhe një opsion të ri për për foto.Ju  mund të zgjidhni  butonin “remind me” në fund të çdo shënimi dhe të zgjidhni për tu”kujtuar” duke u bazuar në kohë ose vendndodhje” . Për  kohën ju mund të vendosni një datë dhe kohë specifike , ose një kohë të përgjithshme të ditës p.sh (mëngjesin e nesërm). Për vendndodhjet do të fillojë sugjerimi i vendeve sa më shpejt që ju të shtypni. “Sigurisht ka raste kur planet ndryshojnë. Nëse ju merni një përkujtesë , ju nuk mund të merreni me të , thjesht mund ta përdorni atë në një vend ose kohë kur është e përshtathme për ju”shënon menaxheri i produktit Erin Rosenthal. “Tani është më e lehtë të merrni të gjitha shënimet tuaja duke përdorur opsionin e ri navigacion , që përfshin një mënyrë për të parë të gjitha shënimet tuaja  në një vend. Dhe për ata njerëz që duan më shumë ndarje mes punës dhe shtëpisë së tyre , me anë të këtij opsioni të ri të navigacionit ju mund të kaloni në llogari të  ndryshme “. Përdoruesit tashmë mund të shfrytëzojnë  fotot e tyre ekzistuese për shënimë në Android. Kur ju përdorni ikonën e kameras , ju do të keni opsionin që ju lejon të zgjidhni foto nga galeria juaj. Përditësimi po hapet në Google Play dhe është i disponueshëm në aplikacionin Chrome.

Burimi:http://www.webpronews.com

0

Apple po zëvendëson disa karta grafike të iMac .

1

Të premten Apple filloi një program të ri , zëvendësimin e disa kartave grafike të iMac të vitit 2011-2012 me disa karta grafike të tjera që janë më të mira dhe  me teknologji më të lartë. Programi mbulon sistemet me video kartat AMD Radeon HD 6970M. Këto janë gjetur në  modelet iMac 27-inch me  3.1GHz or 3.4GHz quad-core Intel . Sipas gjuhës në të cilën janë mbështëtur “kartat viedo” mund të dështojnë duke e bërë ekranin e kompjuterit paksa të shtrembëruar , të bardhë ose blu , me vija vertikale ose mund të bëhet plotësisht i zi. Kjo përsëritje e iMac është përsëritur  nga Maji i 2011 deri në tëtor të 2012 Ky program përputhet me një program të hershëm që mbulon disa hard drives që gjenden në disa iMac.

Burimi:http://news.cnet.com/

0

Google shton mjetin e njohjes së zërit në Google Search.

 

1

Ju duhet që të gjeni me shpejtësi numrin tuaj të fluturimit  apo si të drejtoheni në aeroport? Tani ju duhet thjesht të pyesni Google. Në vend që të zgjidhni problemet tuaja me anë të makinës ju tani fare thjeshtë mund të ngrini zërin dhe të pyesni Google .P.sh Sa është numri im i fluturimit ose diIka tjetër. Google tani po vendos mjetin e  njohjes së zërit pë Google Search. Ne i jemi ofruar këtij shërbimi si p.sjh rezervimeve të ndryshme , datave , për më shumë se një vit në Google Now-thotë Roy Livne , një menaxher produkti në Google. Ne i jemi përshtatur shumë mirë këtyre kërkesave dhe tani ju do ta keni atë në Google Search dhe mund ta përdorni në çdo kohë. Sipas Livne nëse informacioni që jeni duke kërkuar është në Gmail , Google Calendar ose Google+ atëherë ju do të arrini të pyesni Google dhe të merrni atë çka ju nevojitet. Mjeti i njohjes së zërit do të fillojë të lëjkundet për ditët e ardhshme për të gjithë përdoruesit anglisht-folës  që e përdorin atë në Smartphone apo tablet. Mjeti i njohjes së zërit  do të vendoset në shumicën e aplikacioneve të Google ,duke përfshirë Chrome  për telefont dhe Desktop  si dhe në aplikacionet e Google në të dyja platformt  Android dhe iOS. Livne njoftoi se ky aplikacion do ti ndihmojë përdoruesit për fluturimet , hotelet , rezervimet në restorante oraoret e përditshme etj. Ky shërbim i cili është i disponueshëm pasi ju të hyni në Google , ju lejon që ta ndezni ose ta fikni atë.

“Kur  ju nuk dëshironi që ta shihni atë ju  duhet vetëm të klikoni në ikonën e globit tek rezultatet e kërkimit në krye të faqes  për ta fikur atë për atë seancë kërkimi-tha Livne  Për ta fikur atë përgjithmonë vizitoni seksionin në rezultatet e kërkimit  “Private results” Shpresojmë që kjo do tjua bëjë jetën më të lehtë!”

Burimi:http://www.pcworld.com

0

Microsoft përditëson Skype me HD pë iPhone dhe iPad dhe vendos app BI të telefonave .

1

Të hënën Microsoft përditësoi disa nga aplikacionete tij duke vënë kapacitet të rëndësishëm në dy platforma të ndryshme. Nëse dëshironi të keni  Skype në një pajisje të Apple , iPhone 5 ose iPad ja tek vjen një lajm i mirë.Me Skypen 4.1  mbi aplikacionin IP për telefoniat ju mund të suportoni dhe thirrjet e videove  me HD.Gjithashtu  Microsoft ka vendosur  aplikacionin “PowerBI për  Office 365” për të duja edhe për Windows 8 edhe për tabletat Windows RT, duke treguar se nisja  e  e shërbimit live të të dhënave është i pashmangshëm. Skype ka vendosur thirrjet me video për versionin iOS. Kjo është hera e parë që Skype suporton videot HD me gjeneratën e 4 të iPad dhe iPhone. Në këtë rast HD ka rezolucion 750p. Ju ju duhet iOS5 për të  drejtuar përditësimin. ” Ne kemi kuptuar  se shumë po përdorin beta iOS7 dhe janë përballur me disa pakënaqësi me Skype.Ky version i ri i Skype  do të përballet me disa nga çështjet  që ju kanë shqetësuar prej disa kohësh”-tha Skype në një postim në blogun e tij. Ne shpresojmë  që ju ta gjeni këtë përmirësim dhe ne do ju ofrojmë mbështetje të plotë të iOS7 kur ajo të jetë lëshuar zyrtarisht.

Microsoft gjithashtu  ka vendosur dhe apliakcionin ”PowerBI” për trë duja  apliakcionet  Windows, Windows 8 dhe Windows RT , projektuar për ti dhënë përdoruesve më shumë kontekst dhe depërtim gjatë përgatitjes së raporteve.

Burimi:http://www.pcworld.com

0

Google Maps vjen me një lloj të ri klikimi.

 Para                                                Pas

2            3

Google lançoi një përditësim për Google Maps  në Android , iPhone dhe iPad ,sot. Ky ndryshim tani do të shfaqet në pjesën e poshtme të ekranit kur përdoruesi kërkon për diçka. Ai përfshin një titull, tekst. Dhe një link që shërben për të marrë drejtimet , dhe përdoruesi mund të marrë më shumë informacion. Google e thërret  këtë lloj të ri të klikimit : ‘’ Merr detaje për vendndodhjen ‘’.

‘’Kur përdoruesi klikon  ne buton për të marrë detaje për vendin  ato do të shohin informacione shtesë si  addresën e biznesit , numrin e telefonit , foto, rishikime dhe më shumë . Nga këtu ata mund të marrin një numër klikimesh falas dhe të paguara ‘’-thotë menaxheri i produktit për Google Maps  Salahuddin Choudhary. Veprimet falas përfshijnë  ruajtjen e informacionit të punës dhe ose ndarhen e punës (biznesit ) me një mik. Raportimi i agreguar për këto klikimeve falas është në dispozicion në llogarinë tuaj.

Klikimet e paguara përfshijnë  klkikimit e butonit ‘’ Merr informacion më të detajuar për vendndodhjen ‘’ dhe klikimin për thirrje ‘’ – thotë Choudhary.

Burimi: http://www.webpronews.com

0

Logot e reja të Yahoo.

Yahoo njoftoi të mërkurën se do të shpalosë një variant të ri në logon e saj aktuale çdo ditë për 30 ditët e ardhshme, si pjesë e fushatës “30 Ditët e Ndryshimit”, e cila do të përfundojë me zgjedhjen e logos zyrtare muajin e ardhshëm. Në fund të muajit ajo do të vendosë pamjen e re.

“Logoja e re do të jetë një dizajn modern, që është më shumë reflektive e dizajnit tonë dhe eksperiencave të reja,” shkruante Kathy Savitt, e Yahoo, në një postim në blog .”Kjo është mënyra jonë për të pasur disa kënaqësi, duke nderuar trashëgiminë e logos tonë të pranishme.”

Që kur Marissa Mayer u emërua shefe ekzekutive e Yahoo pak më shumë se një vit më parë, kompania ka shtuar më shumë benefite për punonjësit, ka dyfishuar platformën celulare nëpërmjet blerjeve dhe ka dyfishuar të ardhurat e kompanisë. Tani Yahoo është duke u përgatitur për të bërë atë që mund të jetë ndryshimi më i dukshëm publikisht: përditësimi i logos së saj.

Për çdo ditë do të vendoset nga një logo e re e yahoo deri më 4 Shtator kur do të vendoset logoja përfundimtare.

Këtu është logoja e parë e fushatës 30-ditore:

yahoo

Burimi: http://www.huffingtonpost.com

 

0

Google po mbyll aplikacionin Shopper!

google1

Google njoftoi të premten  që do të mbylllë aplikacionin Google Shopper  dhe i lejon përdoruesit të shohin produktet në telefonat e tyre. Produkti u lançua ne 2013 dhe është përditësuar kohët e fundit ku Gooogle shtoi përpunimet e kërkimit. ‘’Ne duam të përqendrojmë përpjekjet tona për Google Shopping dhe Google Search , që të krijojmë një më përvojë më të mirë , më të qëndrueshëm nëpër të gjitha pajisjet’’-thotë Sameer Samat. ‘’Për tu fokusuar në do të mbyllim Google Shopping më30 Gusht të këtij viti’’

‘’Duke shkuar përpara ju mund të kërkoni direct në Google (ose duke përdorur Google Search në telefon) ose vizitoni  google.com/shopping në ndonjë shfletues (broëser)’’- shton Samat. ‘’Tiparet tona më të mira janë atje ; ju mund të krahasoni çmimet , dyqanet në lëvizje , të gjeni një product në nivel local, te krontolloni për fotot e produktit, lexoni detajet e produktit . Ju do të gjeni më shimë se 1000000000 produkte nga mbi 100 shitës’’ . ‘’Jam i sigurtë që Google do të shtojë më shumë karakteristika për Google Shopping’’.

Burimi : http://www.webpronews.com

0

Çfarë ofron Google Glass

sunglassesGjiganti i internetit Google është duke provuar pajisjen e tij më të re, Google Glass, të cilën kompania e përshkruan si një kompjuter që vishet dhe që mund të revolucionarizojë mënyrën se si ne ndërveprojmë me njëri-tjetrin dhe me botën. Materiali në vazhdim na tregon se çfarë është kjo pajisje dhe se çfarë është në gjendje të bëjë.

Pjesa më e madhe e teknologjisë së Syzeve Google, apo Google Glass, është e pranishme tashmë tek telefonat inteligjentë. Por studiuesit e kompanisë Google menduan ta përdornin atë në një mënyrë krejtësisht të re. Chris Dale është administrator i lartë i komunikacionit për Google Glass.
 
“Google Glass është një kompjuter i vogël i vendosur në një skelet të lehtë syzesh dhe që qëndron mbi syrin tuaj, duke e bërë eksplorimin dhe ndarjen me të tjerët të botës rreth jush shumë më të lehtë.”
 
Skeleti ka një ekran video të vogël dhe një kamera që lidhen me rrjetet wireless të internetit nëpërmjet një smartphone-i. Por çfarë mund të bësh me syzet Google?
 
“Është një pyetje prej një milion dollarësh.”
 
Duke qenë të pasigurt se si Google Glass mund apo do të përdoret, ose mbi mënyrën se si njerëzit do të reagojnë ndaj saj, kompania Google vendosi të regjistrojë vullnetarë për ta provuar pajisjen e re. Qëllimi ishte i dyfishtë – të shihnin se çfarë mënyrash të reja njerëzit do të gjenin për ta përdorur atë dhe të tërhiqnin programues për të krijuar aplikacione të reja.
 
“Ne e shohim Google Glass dhe në përgjithësi kompjuterat që vishen si platformën e ardhshme të informatikës.”
 
Chris Dale thotë se një person e përdor telefonin inteligjent mesatarisht rreth 150 herë në ditë dhe syzet Google e bëjnë këtë teknologji të disponueshme më me shpejtësi pasi i përgjigjen komandave zanore.

Pajisja ndizet me një prekje të njërës anë të skeletit. Kur ju thoni “Okay Glass” ekrani tregon një sërë opsionesh, duke përfshirë kërkimin në internet, bërjen e një fotoje, xhirim video, dërgimin e një mesazhi dhe kërkim për gjetjen e një adrese. Prekja me një gisht e skeletit lëviz menunë lart dhe poshtë.
 
Google Glass transmeton tinguj nëpërmjet dridhjeve ndaj kokës. Pajisja ka një kamera me rezolucion të mesëm – rreth 5 Megapixels – dhe imazhi i projektuar shihet si në ekranin e një iPhone-i.
 
Seth Rosenblatt, gazetar i CNET News, thotë se është interesante të jesh në gjendje të përdorësh internetin pa pasur gjë në dorë, por shton se mbajtja e pajisjes në publik tërheq shumë vëmendje.
 
“Ata kanë bërë diçka shumë interesante me teknologjinë, por aspekti i ndërveprimeve sociale nuk do të jetë diçka e lehtë për ta.”
 
Zoti Rosenblatt thotë se potenciali i vërtetë i syzeve Google do të testohet nga publiku.
 
“Mendoj se prova e vërtetë për Google Glass do të jetë gjatë përdorimit nga publiku. Si do të reagojnë njerëzit e zakonshëm kur të jenë të detyruar të bashkëveprojnë me dikë duke veshur syzet Google?”
 
Kompania Google thotë se ende është duke e provuar kompjuterin që vishet, i cili punon me sistemin e tyre operativ Android dhe që pritet të dalë në fillim të vitit të ardhshëm.(VOA)

0

Merrni fjalëkalimet tuaja me vete kudo që të shkoni!

Menaxherët e fjalëkalimeve  ju ndihmojnë ti mbani ato më gjatë sesa mund ti mbani të memrizuara në memorien tuaj. Eric pyeti nëse aim und ti mbajë ato në një flash drive.Kam diskutuar me menaxherët e fjalëkalimeve kohët e fundit në Manage Passwords dhe jo vetëm njëpërmjet Web. Si mendoni ti merrni fjalëkalimet tuaja me vete kur jeni larg kompjuterit tuaj?Ajo çfarë ju nevojitet është një version portativ i menaxherit të fjalëkalimit tuaj. Një program portative është ai i cili  mund të pranohet ne PC tuaj pa instalim dhe kështu mund të lidhet me një flash drive.Pasi të instaloni  Password Safe në kompjuterin tuaj ju mund ta merrni atë dhe ta kaloni në një flash drive. Më pas lidheni atë me një kompjuter tjetër të Windows dhe  më pas futeni atë në Password Safe.

 2

Ju do të doni që të mbani në flash drive edhe  skedarin e fjalëkalimeve database . Por kjo nuk punon në mënyrë perfekte. Fillimishti kur ju lançoni Password Safe  nga flash drive dhe dhe shfletoni për të hapur një skedar database të fjalëkalimeve,  program do të beje përzgjedhjen e dosjes tuaj tek dokumentet. Kur ju mbyllni programin ai do të lërë një ikonë në zonën e njoftimit. Ju duhet ta klikoni ikonën  më të djathtë  dhe të mbyllni programin  përpara se Ëindoës tju lejojë të hiqni në mënyrë të sigurtë flash drive.

1 Ju mund të gjeni versone portative të  Password Safe në internet. Password Safe nuk është i vetmi opsion  Programi mjaft i populluar Keepass ëshët i disponueshëm në një program portativ.  Një opsion tjetër : Nëse keni nja Smartphone ose Android të dyja edhe Password Safe edhe Keepass janë të disponueshëm.

Burimi:http://www.pcworld.com/

 

0

Si të kesh një pamje të plotë të dritares Compose në Gmail?

gmail-fullJavën e kaluar folëm për një aplikacion të ri të Gmail, Tabs , sot do të flasim për  një tjetër i cili po përdoret shumë : një dritare e plotë e një mesazhi të ri.

Duke klikuar në butonin Compose në Gmail , ju do të merrni një dritare në të djathtë të ekranit. Tani është opsioni i ri .Në atë dritare të vogël që shfaqet në anën e djathtë të ekranit jane 3 ikona : Minimizoje , Pamje e plotë dhe Mbylle (Minimize , Full Screen , Close). Duke klikuar Full Screen  pra ikonën e mesit ju do të merrni një dritare që është më e zgjeruar se ajo e para por jo e plotë .Përdorimi i fjalës Pamje e Plotë është pak i pasaktë për arsye se dritarja del në pah pak më e zgjeruar dhe duke e errësuar sfondin . Në system ajo shfaqet me këto përmasa 1,920 x 1,080.. Nëse keni një rezolucion të ulët të  dritarja mund të duket e plotë. Në fakt të gjithë pëlqejnë që kur të shkruajnë një mesazh dritarja të hapet e plotë dhe fatmirësisht tani është e lehtë të bësh një gjë të tillë.gmail

 1. Pasi të klikoni Compose  shikoni për një shigjetë të vogël në anën e djathtë të dritares Compose.
 2. Psi ta keni klikuar atë shigjetë  zgjidhni Default to full-screen..

Kjo është ! Tani sa herë ta hapni ju do të keni një dritare të Compose më pamje të plotë .

Burimi: http://www.pcworld.com