TUTORIAL Archive

0

Për ata që kanë humbur fletën e konfirmimit të llotarisë amerikane (kodin)

Për ata që kanë humbur fletën e konfirmimit të llotarisë amerikane. Mund ta riktheni atë. Shikoni instruksionet e mëposhtme.Hyni tek faqja https://www.dvlottery.state.gov

 

lloto1

 

 

 

 

 

 

 

lloto2

 

 

 

 

 

 

lloto3

 

0

Google Chrome, aplikacione të ndryshme. Mjafton të keni një adresë gmail.

apstoreGoogle Chrome ofron mundësinë për shumë aplikacione. Për këtë duhet të keni një llogari (adresë në gmail). Hapni store dhe zgjidhni sipas kategorive se çfar doni.

Shikoni videon më poshtë

0

Instalo WordPress-in në kompiuterin personal duke përdorur WampServer

WampServer të lejon të përdorësh kompiuterin tënd si server lokal. Të lejon të konfigurosh Apache, MySQL dhe PHP në serverin lokal. WampServer është pa pagesë dhe të ndihmon të familjarizohesh me një server, për ta menaxhuar atë. Kështu mund të ndertosh një faqe interneti duke e shfaqur në kompiuterin personal, pastaj mund ta importosh tek faqja që ke në internet.

Duke pasur një web server në kompjuterin tuaj ju mund të testoni punën tuaj offline,  duke e bërë faqen të përshtatshme edhe kur ju nuk keni qasje në internet, por gjithashtu siguron që përmirësimet tuaja nuk do të shkaktojnë të papritura të mëdha kur përditësoni faqen tuaj.

Këtu do të mundohemi që të formojmë një tutorial të shkurtër për instalimin e WordPress në serverin lokal Wamp.

Pikat e këtij tutoriali janë më poshtë:
 1. Instalimi i WampServer
 2. Si të përdorni serverin tuaj lokal  (localhost) web
 3. Instalimi i WordPress-it
 4. Konfigurimi i PHP
 5. Menaxhimi i faqes lokale të internetit
 6. Menaxhimi i bazës së të dhënave MySQL lokal
 7. Sinkronizimi i serverit tuaj lokal me një server tjetër (ku keni të vendosur faqen)  duke përdorur FTP
 8. Sinkronizimi i  MySQL databasës tuaj me një server tjetër duke përdorur MySQL Export / Import

1.Instalimi i WampServer

Fillimisht shkarkoni ëampserverin në këtë adresë: http://www.wampserver.com/en/download.php  Vazhdoni procesin normal të instalimit. Bashkë më të njëkohësisht janë instaluar:

 • Apache 2.2.11 (aplikacion për web server )
 • PHP 5.3.0
 • MySQL 5.1.36
 • phpMyAdmin (një ndërfaqe web e përshtatshme për menaxhimin e databazës tuaj)

Mbas shkarkimit kliko run, prano termat e liqensës.

01

 

 

 

 

 

 

 

02

 

 

 

 

 

 

 

Zgjidh direktorinë e instalimit. Normalja që serveri të ecë mirë është C:\wamp.

03

 

 

 

 

 

 

 

04

 

 

 

 

 

 

 

05

 

 

 

 

 

 

 

Funksioni i Email për të punuar me korrektësi në një mjedis lokal është shpesh i ndërlikuar, kështu që nuk duhet të mbeteni të habitur në qoftë se funksionet e postimeve nuk punojnë!

06

 

 

 

 

 

 

 

 Pas instalimit të suksesshëm,  do të vini re një ikonë të re në taskbarin që ka këtë formë:

07

 

 

 

 

 

 

 

2.Si të përdorni serverin tuaj lokal  (localhost) web

Gjëja e parë që duhet të bëni është të kontrolloni nëse WampServer është instaluar siç duhet. Hapni shfletuesin tuaj web në adresën http://localhost. Nëse WampServer është ndezur dhe është duke punuar si duhet, kërkoni në faqen e parazgjedhur Server Configuration.

08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Në faqen Configuration Server, ju do të shihni se çfarë extensions janë të instaluar, mjetet themelore për menaxhimin e web server të localhostit tuaj, projektet  ekzistuese, dhe lidhja php MyAdmin (të cilat do ti përdorim më vonë).

Vendosi një emër projektit dhe hap një dosje të re me këtë emër në adresën:

C:\wamp\www\projekt.  Tek dosja projekt (emri i projektit)mund të vendosni një index të thjeshtë për ta provuar.

 3.Instalimi i WordPress-it

Në fillim shkarko wordpress.  Pastaj ekstraktoje tek faqja që ke kriju c:\wamp\www\projekt.

Krijo  WordPress MySQL Database  (databazën e wordpress)

Së pari, duhet të krijoni bazën e të dhënave WordPress  në serverin tuaj. Automatikisht do  të japë një emër prefix (p.sh. db01_wp_mydatabasename). Nëse  keni kontroll të plotë në bazaën e të dhënave MySQL në serverin tuaj, atëherë mos u bëni merak për këtë sepse mund ta ndryshoni më vonë.  Skedarin config.sample.ini riemroje config.ini

Tani keni një bazë të dhënash WordPress në serverin tuaj, emri i bazës së të dhënave WordPress do të ketë të njejtin emër. Në vend që të merremi me command line, do të përdorim phpMyAdmin, e cila është një GUI që  ju ndihmon për të menaxhuar bazat e të dhënave MySQL-së tuaj.

Hapni përsëri  http://localhost dhe pastaj kliko mbi link phpMyAdmin drejt pjesën e poshtme të ekranit Configuration Server, nën Your Alias.

Krijojmë një bazë të dhënash të re me të njëjtin emër si tek setup tuaj (kur do të instalosh wordpress). Këtu është quajtur  wordpress , por është e kësillueshme të përdoret një emër tjetër që të zvogëlohen shancet për sulme të mundëshme ndaj faqes.

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tani hapni  http://localhost/projekt dhe ndiqni hapat për të instaluar WordPress.

Kur të jeni në ekranin e bazës së të dhënave, do të vendosim emrin e databazës MySQL që kemi krijuar, si user name vendosim root, fushën e fjalëkalimit e lëmë bosh. Do të veprojmë në këtë mënyrë sepse akoma nuk kemi vendosur ndonjë përdorues  në MySQL database tonë localhost.

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nëse baza e të dhënave është krijuar me sukses, do të jeni në gjendje për të vazhduar instalimin. Kliko Run Install për të instaluar WordPress në web serverin tuaj lokal.

12

 

 

 

 

 

Nëse çdo gjë shkon sipas planit, ju do të shihni Sukses! në ekran. Excellent, çdo gjë është në rregull deri tani për WordPress.

13

 

 

 

 

 

 

 

 

Për të konfirmuar se WordPress është instaluar me sukses në web server tuaj, kontrolloni nëse tabelat e bazës së të dhënave janë të pranishëme në  database-n e WordPress tuaj duke shkuar prapa tek phpMyAdmin.

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Konfigurimi i PHP

Që faqja jonë localhost server të jetë 100% kompartibël  me serverin tonë të zhvillimit të internetit, duhet të sigurohemi që PHP jonë config (php.ini) është i njëjtë si në server. Kjo është një praktikë e mirë për të siguruar funksionimin e asaj që kemi instaluar në përputhje me dosjet tona në webserver.

Nëse nuk keni qasje në dosjen php.ini (e cila është tipike në shared hosting), mund të krijoni një skedar PHP në serverin tuaj web që ka funksionin PHP mëposhtme në të:

<?php
phpinfo();
?>

Kur të hapni këtë skedë në web shfletuesin tuaj, do të paraqitet  informacioni në lidhje me cilësimet e konfigurimit PHP në hostin tuaj web.

15(versioni i PHP tani është 5.4.0)

 

 

 

 

 

 

Kjo është pak e lodhshme, por  duhet të jeni të sigurtë se cilësimet përputhen. Jo çdo gjë duhet të përputhet saktësisht në shumicën e rasteve, kjo është e nevojshme për të bërë të sigurt se safe_mode është vendosur, magic_quotes_gpc është vendosur dhe të  shikojë versionin e PHP.

Shënim: Nëse keni një version të ndryshëm PHP në serverin tuaj, duhet të instaloni këtë version në WampServer sepse nuk do të jetë në gjendje për të rinovuar versionin PHP host të web-it tuaj. Rekomandohet që të përdorni PHP 5 (versioni i fundit), në qoftë se webhost tuaj ka  PHP 4 (ose më pak) dhe nuk kemi mundësi për PHP 5 – duhet të kalojmë tek një host tjetër.

5.Menaxhimi i faqes lokale të internetit

Disa detyra të zakonshme që  duhet të kryeni për të rregulluar web serverin lokal.

Aktivizo Apache’s mod_rewrite

Përdorni URL (i.e. http://localhost/projekt/blog-post instead ose http://localhost/projekt/?p=132) për të mundësuar Apache’s mod_rewrite.

Për të aktivizuar Apache’s mod_rewrite klikoni në ikonën në WampServer, mbi taskbar Apache dhe pastaj modulet Apache. Gjej rewrite_module në listë dhe klikoni atë. Do të duhet të  klikojmë Restart all services për të filluar përdorimin mod_rewrite.

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.Menaxhimi i bazës së të dhënave MySQL lokal

Krijimi i përdoruesve të rinj MySQL

Për të bërë gjithçka më të lehtë, krijojmë një përdorues MySQL me detaje të njëjta si përdoruesi ëWordPress në server. Shkojmë tek http://localhost/phpmyadmin përsëri dhe klikojmë mbi WordPress database tuaj për të kryer veprimin (keni vetëm një bazë të dhënash kështu që kjo duhet të jetë e lehtë).

Vazhdo duke klikuar mbi tabin Privilegjeve në krye të ekranit, dhe pastaj kliko Shto një përdorues të ri.

17

 

 

 

 

 

 

I japim përdoruesit të ri të njëjtin emër dhe fjalëkalim si përdorues i My Live MySQL. Gjithashtu vendos përdoruesin e krijuar  për çdo host. Vendosi për të gjitha privilegjet në pjesën e poshtme të tabelës. Megjithatë, zakonihsht në një server, duhet minimizuar shumica e privilegjeve për përdoruesit e MySQL tuaj për të përmirësuar sigurinë.

18

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Konfiguro wordpress-in e instaluar në përputhje me serverin

Redaktojnë në WordPress-in  tonë  skedarin config (wp-config.php) në përputhje me detajet e reja të bazës së të dhënave. Për faqet e tjera të internetit që nuk janë në përdorim të WordPress, procesi do të jetë  i njëjtë.

19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ka qenë një proces i gjatë Setup deri tani, por tani keni  një website lokale që ka konfigurimin e njëjtë me serverin tuaj.

Nëse doni të shtoni një tjetër faqe interneti, do të krijoni një dosje në  c:\ wamp\www.

7.Sinkronizimi i serverit tuaj lokale me një server tjetër (ku keni të vendosur faqen)  duke përdorur FTP

Sinkronizimi i skedarve të internetit është mjaft e lehtë. Vendosni parametrat e njejtë si faqen tuaj te internetit live, FTP është opsioni më i mirë. Vendosen lidhjet e drejtëpërdrejta të skedarëve dhe të dosjeve.

8.Synkronizimi i  MySQL databasës tuaj me një server tjetër duke përdorur MySQL Export / Import

Për bazën e të dhënave, kemi disa opsione. Mundësia më e lehtë është që të përdorim vetëm phpMyAdmin dhe eksportimin e bazës së të dhënave tuaja në një skedar ZIP ose një skedar SQL, pastaj ta importojmë atë në serverin tuaj.

Për këtë, në fillim shfletojmë http://localhost/phpmyadmin në databazën e WordPress-it. Në mennë kryesore (lart), klikojmë Export tab.

Në ekran të Eksporteve, kemi disa opcione. Në krye të ekranit, do të shihim seksionin e eksportit. Këtu do të zgjedhim çfarë duam të eksportojmë. Krahas këtij seksioni është seksioni Options. E veqanta është se që phpMyAdmin ka të gjitha parametrat e nevojshme të përcaktuara nga default.

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zona kryesore është ajo shikojmë në opsionet e të dhënave. Nëse duam që dhënat në bazën e të dhënave lokale të importohen në server live, atëherë shënoni  kutinë përkatëse. Në të kundërt do të krijohet vetëm një skedar bosh.

Të  dhënat mund të eksportohen vetëm njëherë pastaj është e këshillueshme që të bëhen vetëm përditësimet në mënyrë që të dhënat të mos rishkruhen apo të kthehen të dhënat e fshira.

Një rregull i mirë është që të dhënat e faqes së internetit të përsëriten në faqen lokale të internetit. Por dërgo vetëm strukturat e ndryshuara së fundmi. Gjithashtu beji bekap bazës së të dhënave para ndryshimit.

Importimi bazës së të dhënave MySQL

Për të importuar të dhënat e faqes , hyjmë në phpMyAdmin dhe zgjidhim bazën e të dhënave që duam. Në menunë në krye në krah të eksportit është lidhja Import.  Para se të bëjmë  ndonjë gjë,  duhet të bëjmë backup database së parë!

Importimi është një proces shumë i thjeshtë. Shfletojmë skedarin që e kemi diku në kompiter (ruajtur nga eksporti). Sigurohemi për pjesën që duam të importojmë. Duhet të jemi të kujdesshëm në rastet kur kemi databasa shumë të mëdhaja për ndonjë pjesë timeout. Klikoni butonin dhe do të vendosen në pjesën e poshtme të ekranit.

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nëse gjthqka shkon mirë ju keni përditësuar bazën e të dhënave. Në të kundërt keni backup-in që keni krijuar për siguri.

Në fund

Pa marrë parasysh se çfarë janë nevojat tuaja, ngritja e një web server localhost është një masë e dobishme dhe të sigurt që duhet marrë.

Merrni kohë për të krijuar mjedisin tuaj të zhvillimit dhe bëje këtë pjesë të procesit të zhvillimit tuaj web. Nëse e bëni, ju kurrë nuk do të keni atë moment ku tragjikisht, të dhënat në faqen live janë humbur apo një faqe interneti është rrëzuar për orë / ditë për shkak të një zhvillimi të gabuar në një faqe interneti live.  (www.irgud.com)

Good Luck

0

Si të anulosh adresën tënde online?

1

A keni provuar ndonjëherë të fshini adresën tuaj ( Gmail , Yahoo, Pandora)? Së pari ju duhet të gjeni faqen e anulimit, e cila nuk është saktësisht e lehtë, pastaj duhet të plotësoni një formular të postës elektronike (email). Kjo është një praktikë standarte  me një mori të shërbimeve të internetit. Disa anullojnë adresat fare thjeshtë ndërsa disa të tjerë  pak më vështirë. JustDelete.me  ofron lidhje me disa  shërbime nga Adobe te Zoho . Ajo çfarë duhet të bëni është të klikoni mbi  atë  shërbim që ju dëshironi ta lini , që do tju qojë menjëherë te faqja juaj e anulimit. Para se ta bëni këtë nëse dëshironi informacion më të detajuar klikoni  Shoë Info  dhe kjo do tju ofrojë ju një pasqyrë të shkurtër  informacioni.

JustDelete.me është i dobishëm jo vetëm për anulimin e llogarive që ju tashmë e  keni, por edhe për hetimin e shërbimeve para se të regjistroheni për to.

Burimi:http://www.pcworld.com

0

Me KeepVid mund të shkarkoni videot e YouTube dhe t’i shihni kur jeni offline

keepvid3Me KeepVid mund të shihni videot në YouTube pavarësisht se mund të jeni të lidhur në Internet ose jo.

Në fillim kontrolloni nëse përmbajtja e videos që do të shkarkoni mbrohet nga ligji i të drejtës së autorit (Copyright).

1-Kopjoni linkun e adresës së videos në YouTube që doni në krye të faqes. 

2-Hapni faqen e KeepVid dhe tek fusha që ndodhet në krye të faqes vendosni URL-në e videos që kopjuat.

3-Klikoni butonin Doënload që ndodhet në të djathtë të URL-së.

Zgjidhni vformatin më të mirë të videos. Sigurisht versioni më i mirë do të ishte formati MP4 me rezolucionin më të lartë të mundshëm ( MP4 1080). Videoja e shkarkuar në këtë mënyrë mund të hapet në pjesën më të madhe të kompjuterave, smartfonëve dhe tabletëve.

0

Instaloni sistemin operativ ANDROID në Kompiuterin Tuaj

android5Ndiqni Këto Etapa për të instaluar Androidin në një Kompiuter

1. Shkarkoni VirtualBox duke ndjekur këtë link

2.Shkarkoni Android 4.2.2 Në këtë adresë

3. Instaloni VirtualBox-in në kompiuterin tuaj

4. Hap VirtualBox-in dhe zgjidh NEW. Tek dritarja që hapet zgjidh Tipi: LINUX, Versioni TJETëR dhe kliko Next

5. Zgjidh parametrat tek tabela minimumi 512Mb dhe vazhdo

6. Në dritaren që hapet krijo HD virtual minimumi 2Gb

7. Kliko në  Virtual device tek  settings, në dritaren e dialogut që hapet selekto

       a)Storage->Storage Tree->Empty

      b)Në seksionin attributes  selekto Android 4.2 iso që ke shkarkuar kliko tek kutia Live Cd/Dvd. Kliko OK

android1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.Në dritaren që hapet zgjidh instalimin në HDD si në fig:

android2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Në dritaren tjetër zgjidh Create/Modify Partition.

Android3

 

 

 

 

 

 

10. Krijo neë primary bootable partition dhe selekto ërite. Në fund selekto quit.

Android4

 

 

 

 

 

 

11. Instalo android në sda1 dhe zgjidhni llojin si ext3, zgjidhni Po për instalimin grub

12. Pas instalimit fshini live iso nga VirtualBox dhe ristarto kompiuterin. Tani ju mund të hyni në Android 4.2.2.

Tani keni një OS të ri në kompiuter

SHNET E Të MIRA

0

Si të gjesh një mesazh të humbur në Gmail?

1

Ekzitojnë disa mënyra për të shkatërruar  (fshirë) një mesazh në Gmail:

1.Cilësoje mesazhin si spam , dhe pastroje folderin e Spam

2.Fshije mesazhin dhe më pas shko tek “Trash” dhe fshije atë përsëri.

3. Fshije mesazhin dhe më pas prit 30ditë derisa Gmail ta fshijë atë vetë.

Ka shanse që ju të merrni një mesazh dhe  ta lëvizni atë në një dosje gabimisht . Nuk është e vështirë që ta gjeni atë

Për të gjetur një mesazh të humbur kërkoni për një ose disa fjalë që ndodhen në atë mesazh por jo në të tjerët.  Rezultatet e kërkimit janë të renditura sipas datës, kështu që gjetja e fjalës së drejtë nuk duhet të jetë shumë e vështirë.  Por nëse nuk mund ta gjeni mesazhin , shikoni në fund të listës . Nëse shikoni këtë fjalë “Deleted messages match your search,” klikoni mbi këtë link. Nëse kjo nuk funksionon , shkoni tek seksioni Spam. 

2

Burimi:http://www.pcworld.com

 

0

Komandat e shkurtëra ose ALT-komandat

Këtu altkomandakeni komandat që përdoren për simbole dhe shkronja të ndryshme. Duke mbajtur tastën ALT të shtypur dhe duke përdorur kombinimet e numrave formohen shkronja numra ose simbole të veqanta.

0

Si të hiqni Username në Skype?

2 3

Ka raste kur nuk duam të mbajmë Username të përdorur në Skype. Por si mund ta fshijmë atë? Kjo është fare e lehtë.

 1. Mjafton që të shkoni tek ‘’Run’’ pasi të klikoni mbi butonin ‘’Start’’.
 2.  Pasi të keni klikuar ‘’Run’’ shkruani %appdata%/skype
 3. Do ju hapet një  dosje me emrin Skype  dhe brenda saj do të jenë Usernamet e përdoruara nga ju .
 4. Shkoni tek Username që dëshironi të fshini dhe klikoni ‘’Delete”
 5. Mbyllni Skypen.
 6. Hapeni përsëri dhe tani ai Username nuk do të ekzistojë më!

 

0

Si të ndryshoni fontin e zgjedhur në Microsoft Exel?

Ju mund të ndryshoni fontin tuaj sa herë që të filloni punë në Microsoft Exel dhe mund ta bëni atë sit ë dëshironi. Ju mund ta ndryshoni fontin tuaj duke shkuar tek dritarja e rregullimeve (settings).

1

Sidoçoftë kur ju të hyni në të njëjtën zonë të Exel  (Ctrl-Shift-F) ju nuk do të gjeni një opsion të tillë. Fatmirësisht , nuk është e vështirë  për të bërë një ndryshim të tillë nëse ju dini ku të kërkoni.

 1. Hapni Exel dhe filloni me një manual të ri ose ekzistues
 2. Klikoni  File, Options.
 3. Në seksionin e përgjithshëm shikoni për: “When creating new Workbooks.” Opsioni i tyre i parë : “Use this as the default font”.  Zgjidhni fontin që ju dëshironi dhe më pas klikoni  OK. (Ju gjithashtu mund të modifkoni edhe madhësinë e fontit nëse dëshironi.)

Burimi: http://www.pcworld.com

0

Fuqizoni PDF-të tuaja me këto 5 mjete

pdf1 

 

 

 

 

 

 

 

 

Briss

Ky aplikacion portative i faqes thotë  “Bright Snippet Sire,” port ë gjithë e thërrasin atë Briss. Një burim i hapur , Briss prêt një seksion të dosjes PDF dhe krijon një tjetër dosjë PDF me zonën e prerë. Është e lehtë për t’u përdorur dhe është jashtëzakonisht e dobishme .

pdf2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lexuesit e apasionuar elektronikë kanë një nevojë të vëçantë për Briss. Për të lexuar PDF në një e-reader , normalisht ju duhet ta formatoni atë dhe ta konvertoni atë. Briss konverton faqe me dy kolona në faqe me një kolonë, heq margjinat e panevojshme dhe heq automatikisht gabimet e padëshiruara. Ju mund ta kaloni me sukses pastrimin e PDF nëpërmjet  konvertimit ePub.

 

Konvertuesi i PDF CC

Me licensa të përbashkëta kreative, ju mund të shpërndani punën tuaj  falas dhe specifikoni kushtet nën të cilat ajo mund të përdoret. P.sh ju mund të ofroni punën tuaj për përdorim falas nëse ju merrni atributim  Ose mund të thoni që është në rregull  për projekte personale dhe jofitimprurëse  për të përdorur punën tuaj , por këto sipërmarrje komerciale duhen paguar. Duke marre një prej këtyre licensave  për punën largon çdo paqartësi dhe dyshim për termat dhe kushtet nen të cilat ju ndani punën tuaj.

pdf3

 

 

 

 

 

 

 

 Konvertuesi i PDF CC konverton dokumentin tuaj në word , dosjen Exel  ose Internet Explorer , skedar HTML , në një dosje PDF , por kjo nuk është nje PDF i zakonshëm.Ky program falas, beta ju bën ju një sërë pyetjesh për llojin e licensës që ju doni .

 

jPDF Tweak

Zhvilluesi Michael Schierl e përshkruan jPDF Tweak e tij si një “thikë të ushtrisë zviceriane’’ për skedarët e  PDF. Me të ju mund të vendosni nënshkrime  , mund të ndryshoni metadaten , kombinoni skedarët e PDF , mund të beje boshura të printuara , ndryshojë pozicionin e faqeve dhe më shumë.  ‘’Më pëlqen shumë ky program dhe gjithmonë ka një vend në PC time (është gjithashtu dhe për Linux)’’

 pdf4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjo Java e bazuar ne një aplikacion portativ , bën një shtesë të mirë për USB ose për dosjen Dropbox Thjesht klikoni dy herë skedarin Bat për të drejtuar atë. Më pas ngarkoni dosjen tuaj të PDF  nga PC juaj në tabelën e të dhënave dhe zgjidhni atë tabelë që ju nevojitet. Kur t’i  keni bërë ndryshimet shkoni tek ‘’output’’ tab për te gjeneruar PDF tuaj .

Mbani mend : Nëse një PDF ka kufizime ekzistuese të mbrojtura nga një fjalëkalim , fjalëkalimi do të ruhet. jPDF Tweak nuk lejon qe ju të fshini fjalëkalimin tuaj .

PDFill

PDFill  është e ngjashme me jPDF Tweak por me një ndërfaqe të përdoruesit më të mirë. Si dhe karakteristikat e zakonshme PDFill përfshim edhe të mira të tjera të tilla si konvertimin  i dosjes dhe duke shtuar headers dhe footers. E vetmja e metë është që kushton $20 për të bërë nënshkrime falas.

Në një instalim të parazgjedhur, brenda Microsoft word, Excel, PoëerPoint  shfaqet një buton PDF për të filluar PDFill direkt.

Ju gjithashtu mund të futni të njëjtin buton në shfletuesin Internet Explorer, në Quick Launch dhe në funksionet e Windows  SendTo.

pdf5

 

 

 

 

 

 

 

PDFill përbëhet nga Editor, Ëriter dhe Tools , ndërfaqja e  të cilit i ngjan Microsoft word 2003, që është versioni i paguar $ 20 nga PDFill. Nëse ju vendosni të mos paguani Editor mbetet plotësisht funksional , por ju nuk mund të beni nënshkrime në shkrim. PDFill Editor ofron një shumëllojshmëri funksionesh  .

Writer PDFill krijon skedarët PDF duke u bashkangjitur në funksion te printerit të PC   tuaj.

pdf6

 

 

 

 

 

 

 

 

PDFill Tools siguron më shumë mjete redaktimi disa prej të cilave përputhen me Editorin e  paguar. Kjo përfshin bashkimin, ndarjen, nënshkrimin , rrotullim e faqes , crop  dhe shumë më tepër.

Debenu PDF Tools

Duke klikuar me te djathtën  shko te Debenu keshtu zbulon  veçori të tilla si  konvertimi i PDF në një imazh , kombinimi i imazheve të shumta  në një PDF , konvertimi i PDF në tekst , shtimi dhe heqja e fjalëkalimeve  dhe shumë më tepër. 

pdf7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menuja e Debenu PDF Tools ka një përzgjedhje të mirë të karakteristikave  edhe në edicioni falas , por më shumë janë në edicionin e $59. o. Pro përfshin shumë më tepër tipare redaktimi të tilla sishtimi , redaktimi, nxjerrja, ndarja, dhe largimi i  tekstit  dhe imazheve.

Burimi:http://www.pcworld.com

0

Free-OCR për konvertime të thjeshta të teksteve

FreeOCRProgramet OCR (Optical Character Recognition) përdoren për konvertimin e teksteve në dokumenta të skanuar.Për të konvertuar dokumente të thjeshta  mjafton edhe një shërbim i thjeshtë si Free OCR ku mund të ngarkoni dhe të skanoni dokumenta prej 2 MB.

Free-OCR funksionon mirë sidomos me tekstet standarde. Keni parasysh se nuk rikrijon dokumentet, por thjesht ekstrakton tekstin në një kuti ku mund të merret nëpërmjet Cut & Paste. Nëse dokumenti që doni të konvertoni përfshin edhe grafikë atëherë shkalla e saktësisë së konvertimit mund të mos jetë shumë e mirë.

Nuk është e nevojshme të regjistroheni apo të konfirmoni nëpërmjet adresës e-mail, mjafton thjesht që të plotësoni një tekst të zakonshëm Captcha.

Free-OCR nuk është i përshtatshëm për dokumente të ndërlikuara ose të përmasave të mëdha, por në rastet kur keni nevojë për konvertime të shpejta të dokumentave të thjeshta atëherë është zgjedhja më e mirë.

0

Instalo NITRO PDF

Nese nuk ke Lexues te PDF atehere shiko menyren e instalimit te Nitro PDF.01 02 03 04 05 06 07 08 09

0

Si të shkruani një artikull në Blog.

imagKetu mund te shikoni nje video te shkurter se si mund te vendosni nje artikull ne Blog. Mund te shkruani vetem nese jeni i regjistruar.(VIDEO)

Read the rest of this entry »

0

Disa mënyra për të përmirësuar jetëgjatësinë e baterisë

bateria

Kur na bie bateria deri në fund dhe na fiket telefoni, është njësoj sikur humbasim një pjesë nga vetja jonë, duke u ndjerë të distancuar nga bota.

Read the rest of this entry »

0

Optimizo punën e PC tuaj.

Duke fshire te gjitha skedaret qe jane ne  C:\DOCUME~1\…….\LOCALS~1\Temp kompiuteri juaj do te punoje me mire. Njekohesisht eshte mire qe te beni defragmentin e C. Ne fund ristartoje PC. Shiko fotot me poshte.

Read the rest of this entry »

0

Plotesimi i formularit A1

Per plotesimin e formularit A1 te gjithe maturantet duhet te regjistrohen ne portalin E-ALBANIA duke klikuar ketu . Pas regjistrimit mund te plotesoni formularin A1 ketu.

Si te regjistroheni,  shiko videonealbania

Si te aplikoni, shiko videon

0

Instalimi i XP dhe Linux ne te njejtin PC

Ketu keni nje tutorial te shkurter se si mund te instaloni dy sisteme operative ne kompiuterin tuaj. XP + UBUNTU. Njelloj veprohet edhe per ndonje version tjeter linux-i. Read the rest of this entry »

0

Ndertoni grafiket e funksioneve me google chrome

Nje menyre per ndertimin e grafikeve te funksioneve me chrome. Chrome te jep edhe mundesi te tjera ne shume fusha, jo vetem per grafiket por edhe  gjera te tjera. Read the rest of this entry »