Flluskat që mund të largojnë ajrin e ndotur!

Azia është një ndër vendet ku ndotja është gjithnjë në rritje . Orproject një agjensi dizanji në Londër, dëshirno që të ndërtojë një park të mbështjellë nga një flluskë gjigande-dhe thotë se shkollat apo vendet e tjera më të vogla mund të mbulohen me versione (flluska) më të vogla të sistemit të ajrit të pastër.Parku, i cili mendohet të mbulohet nga kjo flluskë do të jetë i mbyllur plotësisht nga bota e jashtme dhe  brenda tij do te kete ajër plotësisht të pastër. Për të krijuar një strukturë të pazakontë , firma ka shkruar një algoritëm , i cili rrit gjethet dhe zhvillon krahët e fluturave. Elektriciteti sigurohet  nga qelizat diellore të vendosura në  sipërfaqe. Ky është një projekt që nuk është krijuar më parë dhe mendohet se do të jetë mjaft i suksesshëm.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/