Kulla e Energjisë Diellore!

article-2637446-1E2381DE00000578-24_634x420

Turbinat me erë dhe panelet diellore, janë cilësuar si zgjidhje për krizën enegjitike, gjithnjë e në rritje, por a mund t’i përgjigjet kësaj krize lëvizja e ajrit dhe e ujit?

Kjo është ajo që mendon një kombani më bazë në Maryland The Solar Wind Energy. Kjo kompani ka marrë leje për të ndërtuar  Kullën e Energjisë Diellore ,që  mund të prodhojë energji  sa Hoover Dam.

Kulla gjigante do të krijojë energji elektrike duke përdorur turbinat, nxehtësinë e diellit dhe një oxhak masiv prej 792 metrash.

Do të prodhohjë energji sa për të furnizuar 150,000 shtëpi. Kjo kullë, që do të ndërtohet 130 milje në perëndim të Phoenix në La Paz County, është planifikuar si një burim revolucionar energjie elektrike thellë në shkretëtirë.

Turbinat do të përdoren për të detyruar ajrin e ngrohur nga dielli të kalojë përmes një oxhaku 792 metra në mënyrë që të gjenerojë sasi të mëdha energjie natyrale.

Burimi: http://www.dailymail.co.uk/