Parkinget më të bukura në botë!!

1 2 3 4 5  7 8 9 10 11 12 13 15 16 17 18 19 20

Këto janë parkignet më të bukura në të gjithë botën

Me rastin e një konkursi për të gjetur parkingun më të bukur të makinave  dy instuticione britaneze kanë krijuar këto vende të mrekullueshme!

 ‘Cheesegrater është një nga këta  vende ku parkohen makinat dhe është mjaft interesant dhe tërheqës  ndodhet në Charles Street, Sheffield ne Milleniup Point. . Ai u projektua nga arkitektët  Allies & Morrison. Millenium Point  u hap zyrtarisht nga mbretëresha në vitin 2002 , por u  vu në përdorim që nga viti i kaluar.

Ky konkurs është drejtuar nga revista  FX dhe faqjja e internetit  Stress Free Airport Parking. Struktura kubide e dizenjuar nga Nicholas Grimshaë kushtoi £114 million, dhe ajo ndricon në shumë ngjyra gjatë natës .

Jamie Mitchell asistent i redaktorit të revistës FX  tha për Independent:-Shumë njerëz i mendojnë vendet  ku parkohen makinat thjesht funksionale  dhe pa asnjë lloj gjëje të vecantë . “Në fakt, disa prej arkitektëve më të mëdhenj të botës, nga Zaha Hadid për Herzog dhe de Meuron, i kanë  projektuar ato. Unë nuk kam qenë i befasuar nga standardi i lartë i dizajnit të dukshëm për këtë konkurs, por unë kam qenë i impresionuar. ‘

 

Burimi: http://www.dailymail.co.uk