Bletët kalojnë majën e Everestit!

1 2

Fluturimi i grerëzave mund të duket i ngathët dhe i ngadalshëm , por studimi i ri provon se këto insekte janë të afta të  ngjiten me lart se ne majën e Everestit. Pavarësisht trupit të tyre dhe krahëve të vogla , hulumtuesit kanë gjetur se ata mund të ecin përmes ajrit me një shpejtësi të madhe dhe pa u dukur fare . Në një seri eksperimentesh shkencëtarët vendosën bletët e egra në një dhomë dhe vunë re se ato mund të arrinin lartësinë 7500m , madje dy prej tyre kaluan lartësinë 9000m.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/