Makina me kube!

1645 3

Një sipërmarrës  Australian dhe një “gjeni” i teknologjisë së lartë ka ndërtuar një makinë LEGO e cila mund të ecë dhe në rrugë.Titulluar ‘Super Awesome Micro Project’, ky projekt u ndërtua duke përdorur 500000 cope LEGO. Edhe motori është bërë nga copa standarte Lego . Janë përdorur  katër motorë orbitalë  dhe një total prej 256 pistona .

Ajo mund të arrijë një shpejtësi maksimale prej 12-18mph, edhe pse krijuesit – sipërmarrës Melbourne Steve Sammartino dhe Raul Oaida, të frikësuar nga një shpërthimi I Lego! Krijuesit thonë se kjo makinë është pajisja e parë miqësore për  mjedisin. Për ta ndërtuar këtë pajsije u harxhuan £ 11.200 të cilat u financiuan nga dyzet  patronët austrilianë. Një prej tyre Trevor Young tha : Sponsorizoj për këtë pajisje sepse kjo është një ide e mahnitshme dhe gjëra të mrekullueshme mund të rrjedhin prej saj”. Kjo makinë është mjaft efikase në përdorim dhe  e pademshmë për mjedisin!

Burimi: http://www.dailymail.co.uk