Shkaku i ndërprejeve të Google këtë javë ishte hyrja në system.

google-appsMosfunksionimi i sistemit të hyrjes   shkaktoi  moshyrjen e miliona njerëzve në disa prej aplikacioneve te google këtë  te mërkurë. Problemi i cili  zgjati për tre orë mëngjesin  e të mërkurës ndodhi kur  vërtetimi i përdoruesit të  sistemit për  aplikacionet e Google ishte jo i konfiguruar

” Kjo çështje ka  prekur 50 % të panelit admin dhe 60 % e kërkesave Google login Sync. Përqindjet e përdoruesve të prekura për shërbimet e tjera ishin më të ulëta të tillë si përdoruesit e Gmail për 0.18%,” lexon një incident raport Google postuar në të premten.

Google  ka fiksuar problemin konfigurimit dhe do të ndërmarrë hapa të tjerë për të ndihmuar në parandalimin e çështjes. Google gjithashtu planifikon të ndryshojë log-in

 

Burimi:http://www.pcworld.com/