Archive for April, 2013

0

Bari hibrid mund të zvogëlojë përmbytjet.

kllosaNjë grup studiuesish nga UK zbuluan barin hirbrid në tokë bujqësore, i cili zvogëlonte përmbytjet.

Read the rest of this entry »

0

A do të bëhet interneti i vetëdijshëm?

jgbmInterneti është një formë e re e jetës që tregon shenjat e para të inteligjencës. Kështu thotë shkencëtari I trurit  Jeff Stibel. Ai argumenton se instalime elektrike fizike e internetit është pak a shumë si një tru rudimentarë dhe disa nga veprimet dhe bashkëveprimet që ndodhin në të janë të ngjashme me proceset që ne shohim në tru.

Read the rest of this entry »

0

Ndërtohet roboti I madh me 6 këmbë.

robotNjë robot gjigant me  6 këmbë u shpik nga një dizenjues I cili harxhoi 4 vite për ta ndërtuar.

Matt Denton, nga Hampshire, e vlerëson atë si një lodër  shumë të shtrenjtë për të cilin ai ka harxhuar mijëra £. Ai thotë se një kompani minerare dhe një organizatë detare kërkimore tani janë të interesuar në shpikjen  e tij dhe se ai shpreson se ajo mund të përdoret në panairet e shkencës.

Read the rest of this entry »

0

Printimi i shtëpisë!

arkitektureArkitektët kanë ndërmend të përdorin shtëpinë si një qendër e arsimi për të ndihmuar në promovimin e  printimit 3D.

Read the rest of this entry »

0

Shumë sulme në platformën WordPress, si të mbroheni

wordpressNëse keni ndonjë faqe në platformën WordPress duhet që të bëni ndryshime në mënyrë që të mbeteni të sigurt dhe të paprekur ndaj sulmeve që kanë filluar në mbarë botën.

Read the rest of this entry »

0

Leonard Euler

Leonhard_EulerLeonhard Paul Euler, ( Leonard Paul Ojler), (15 Prill, 1707 Basel, Zvicër – 7 shtator, 1783 Saint Petersburg, Rusi), ishte matematikan dhe fizikan zviceran i cili kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij në Rusi dhe Gjermani.

Read the rest of this entry »

0

Google ju krijon mundësinë të bëni një testament dixhital

googleZgjidhni paraprakisht se çfarë të bëni me profilet  në rrjetin social dhe të dhënat pas vdekjes.Del përsëri në pah çështja e “testamentit dixhital’ me opsionin e ri të nisur nga Google, Inactive Account Manager.

Read the rest of this entry »

0

Fizikani i njohur i këshillon banorët e Tokës të marrin arratinë nga planeti

Stephen-HawkingAstrofizikani i njohur britanik Stephen Hawking, një nga dhjetë gjenitë e kohës sonë, mendon se njerëzimi duhet të eksplorojë urgjentisht planete të tjera. Përndryshe njerëzit nuk do të mbijetojnë dot as për 1000 vjet.

Read the rest of this entry »

0

Kuriozitete shkencore mbi stuhitë e fuqishme oqeanike.

Në Shtetet e Bashkuara sezoni i uraganëve fillon më 1 qershor dhe përfundon më 30 nëntor të çdo viti. Javët e fundit, stuhia e nëntë e sezonit të këtij viti, Uragani Irenë, shkaktoi dëme të mëdha në brigjet lindore tëAmerikës veriore. Materiali në vazhdim do të na njohë me rregullat e emërtimit të stuhive të fuqishme oqeanike si dhe me mënyrën e klasifikimit të uraganëve.

Read the rest of this entry »

0

Softueri Free Opener. Hapni dokumente pothuajse të çdo formati me të.

hap dokum

Në rast se do t’ju drejtohej pyetja se çfarë përdorni për hapjen e dokumenteve me siguri do të përgjigjeshit “varet nga lloji i dokumentit”.

Read the rest of this entry »

0

Raspberry Pi, kompjuteri prej 25 $, shitet brenda disa orësh në SHBA

RaspiModelBRaspberry Pi, PC-ja i lirë me Linux që kushton vetëm 25 $, doli në shitje gjatë ditës së hënë në SHBA dhe u mbarua brenda disa orëve.

Read the rest of this entry »

0

Kush i gjen, i trashëgoftë!

milioner

Fsheh nën dhe mbi 1 milion euro: Kush i gjen, i trashëgoftë!

Read the rest of this entry »

0

Disa vende të braktisura të çuditshme

Disa vende të së kaluarës edhe pse të braktisura cilësohen si te cuditëshme dhe vizitohen nga mijëra e mijëra njerëz. Nga Namibia,në Australi, në Kinë e kudo ku janë vepra të ndryshme duke nisur nga qytetet të tëra e deri tek teatrot që janë braktisur prej kohësh.

Read the rest of this entry »

0

Qukapiku ndihmoi në krijimin e helmetës prej kartoni.

 

 images (2)            helmet_custom-0de5f4f58136bae18a68377f09411f2f884c7447-s6-c10

 

Qukapiku ështe gjallesa që vuan më shumë nga tronditjet. Është llogaritur që koka e tij hyn ne brendesi të drurëve rreth 12000 herë në ditë me një shpejtësi 7m/s .Dhe edhe pse me një tronditje të madhe neë kokë ata nuk pësojnë asnjeë dëmtim. Qukapiku  ka një shumëllojshmëri përshtatjesh anatomike që bëjnë qe ai t’u rezistojë këtyre  goditjeve.

Read the rest of this entry »