Archive for November, 2013

0

Planimetria TEST 1

ngjashmeria19

 

 

 

Read the rest of this entry »

0

Ushtrime të zgjidhura dhe udhëzime. Simetria e shumëkëndëshave të rregullt.

ngjashmeria25Ushtrim 1

Në figurë ABCD është katror dhe MNP është trekëndësh barabrinjës. sipërfaqja e pjesës së ngjyrosur është 3 hërë më e madhe se sipërfaqja e trekëndëshit MNP. Të gjendet brinja e katrorit nëse MN=2cm.

Read the rest of this entry »

0

Simetria e Shumëkëndëshave të rregullt. Ushtrime, Udhëzime.

ngjashmeria22Ushtrim 1

Në një rreth me rreze 4cm është brendashkruar një trekëndësh barabrinjës dhe mbi njërën brinjë të tij është ndërtuar një katror. Të gjendet rrezja e rrethit jashtëshkruar katrorit.

Read the rest of this entry »

0

Ndërtimi i shumëkëndëshave të rregullt. Udhëzime për ushtrimet.

Ushtrim 1

Të vërtetohet se diagonalet e peskëndëshit të rregullt janë të barabarta.ngjashmeria20

Shqyrtojmë 5 trekëndëshat dybrinjënjëshëm që formohen. Rasti i parë i kongruencës…etj.

Read the rest of this entry »

0

Ndërtimi dhe simetria e shumëkëndëshave të rregullt

Nngjashmeria17DËRTIMI

Këtu do të keni mënyrat se si ndërtohen disa prej shumëkëndëshave të rregullt.

1)Katrori

Read the rest of this entry »

0

Projekti Lunar Ring: Energji nga Hëna

hena energji2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read the rest of this entry »

0

Një qytet lundrues në det.

anija1Një qytet lunddrues në det është projekti i një studjoje në Florida.

Read the rest of this entry »

0

Vetitë e shumëkëndëshave të rregullt.

ngjashmeria16Çdo shumëkëndëshi të rregullt i jashtëshkruhet dhe brendashkruhet rrethi. Të dy rrathët kanë të njejtën qendër, e cila quhet qendër e shumëkëndëshit.

Read the rest of this entry »

0

Shikoni Tokën në kohë reale

toka1Kamerat e kualitetit HD të cilat do të vendosën në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, do t`u krijojnë mundësinë banorëve të Tokës që të shikojnë Planetin e tyre, me anë të video-xhirimeve që këto kamera do të realizojnë dhe do të dërgojnë në tokë. “Do të duket diqka e mrekullueshme” u shpreh një zyrtar nga kompania UrtheCast. Read the rest of this entry »

0

A po e diskriminon Google Shqipërinë? – Përgjigja

googleUdhëheqësi i “webspam” team i kompanisë Google, Matt Cutts, ndër pyetjet e shumta që ia kanë drejtuar (që bëhen kryesisht nga vizitorët në lidhje me Google), ka zgjedhur atë të Dardan Haskut – një pyetje që kishte të bënte me “injorimin” që po i bën Google Shqipërisë. Read the rest of this entry »

0

Shumëkëndëshat e rregullt (M. Bazë)

ngjashmeria16Në se një shumëkëndësh i mysët i ka brinjët dhe këndet kongruente atëherë ai quhet i rregullt. Read the rest of this entry »

0

Ja ku dominon sistemi operativ Linux

linuxSapo është publikuar lista me 500 superkompjuterët kryesorë në botë dhe vihet re se në krye të saj renditet Tianhe-2, superkompjuteri i zhvilluar nga Universiteti Kombëtar i Kinës për Teknologjinë e Mbrojtjes, i cili sipas standardit Linpack, është klasifikuar si më i shpejti në botë me një performancë prej 33.86 petaflop/sekondë që do të thotë kadrilion llogaritje për sekondë. Përsa i përket sistemit operativ mbizotërues tek këto sisteme të fuqishme, tashmë prej një dekade ky pozicion disponohet nga Linux. OS Read the rest of this entry »

0

Si e shfaq Facebook-u listën tuaj të miqve edhe në qoftë se ajo është private

facebookshFacebook-u ju premton që ju jeni personi që mund ta kontrollojnë listën e miqve tuaj, por kjo mund të mos jetë gjithmonë e vërtetë. Read the rest of this entry »

0

FitBolt ju ndihmon me këshilla për shëndetin tuaj

fitboltWeb/Chrome/Firefox/Windows: Nuk ka rëndësi se sa herë e dëgjojmë që qëndrimi ulur tërë ditën është duke na “mbytur” neve, gjatë një dite të lodhshme pune është e vështirë të mbahet në mend marrja e pushimeve për të cilat mund të kemi nevojë. Read the rest of this entry »

0

Zbatime të ngjashmërisë.Udhëzime 2.

ngjashmeria11Ushtrim 1

Në figurë jepen AD=5, BD=15 dhe AC=25cm. Gjeni AE. Read the rest of this entry »

0

Si të fshish një llogari në Gmail?

Për të fshirë llogarinë tuaj në Gmail ju duhet të veproni kështu :

Hapni faqen e Gmail. Read the rest of this entry »

0

Video të bëra sot më 22 nëntor 2013 në Kolesjan (video 1)

06

 

Read the rest of this entry »

0

Ngjashmëria e trekëndëshave. Ushtrime 2

ngjashmeria4Ushtrim 4

Në figurë BD është përgjysmore e këndit B. Jepet DE//BC;  DF//AB; AB=4,5cm dhe BC=9cm. Të vërtetohet se katërkëndëshi BFDE është romb. Të gjendet perimetri i tij. Read the rest of this entry »

0

Ngjashmëria e trekëndëshave. Ushtrime 1

Ushtrim1

Brinjët e një trekëndëshi rrinë si 2:5:6. Perimetri i një trekëndëshi të ngjashëm me të është 78cm. Të gjenden brinjët e trekëndëshit të dytë. Read the rest of this entry »

0

Kush ishte matematikani i parë

talesiHistoria nuk i ka ruajtur emrat e “zgjidhësve” të problemave, as të egjiptianëve të lashtë, as të babilonasve. Të parin matematikan duhet ta kërkojmë ndër grekët e lashtë. Read the rest of this entry »