Archive for January, 2014

0

Ushtrime. Progresioni gjeometrik. Formula për kufizën e n-të.

Ushtrim 1progresioni gjeometrik

Shkruani formulën e kufizës së n-të për progresionin gjeometrik  sinα, 3sinα, …… Read the rest of this entry »

0

Progresioni Aritmetik, Gjeometrik

Përkufizimet

Progresion aritmetik është vargu në të cilin NDRYSHESA e çdprogresiono kufize (duke filluar nga e dyta) me kufizën paraardhëse është konstante (NUMËR) Read the rest of this entry »

0

Lentet e kontaktit nga Google!

1

Për ofrimin e lenteve të kontaktit nga google është folur që para 2 vitesh. Read the rest of this entry »

0

Udhëtim magjepsës përmes Universit!

1 2 3 4 5 6

Read the rest of this entry »

0

Jastëku karikues!

1 2 3 bateria Read the rest of this entry »

0

“Dielli si Art!”

Shfaqja e qetë e  Diellit  në qiellin tonë, fsheh

natyrën  e tij të vërtetë prej një topi të nxehtë me trazira të vazhdueshme. Në të vërtetë ai është një rrjet kompleks , i padukshëm për syrin tonë , me qeliza  me plazmë të ngrohtë dhe të ftohtë. Read the rest of this entry »

0

Printimi 3D i lodrave !

1

Në fillim të vitit të kaluar Makie Lab  hyri ne tregun e printimit 3D me një ide të mrekullueshme -printimin e lodrave tredimensionale. Read the rest of this entry »

0

Vargu numerik.

Vargjet numerike janë funksione me bashkësi përcaktimi bashkësinë e numrave natyrorë ose k-numrat e parë natyrorë. (Në rastin e parë vargu është i pafundëm, në të dytin i fundëm) Read the rest of this entry »

0

Mbështjellësja e iPhone me touchscreen!

1 2 Read the rest of this entry »

0

iPhone 6-telefoni më i hollë i Apple!

1 2 Read the rest of this entry »

0

Boronica në Mars?!

2 article-2535708-1A7A921B00000578-627_964x956 Read the rest of this entry »

0

Parkimi i makinës nga smartphone!

2 Read the rest of this entry »

0

Qytetet e ngrira!

I ftohti polar që ka përfshirë një pjesë të madhe të Shteteve të Bashkuara dhe Kanadasë përvec problemeve dhe vështirësive që ka krijuar në qarkullim dhe shërbimet e tjera për miliona banorë, ka shndërruar komplet natyrën e zonave. Read the rest of this entry »

0

Sistemet e numërimit

mat2Sistemi që përdorim në jetën e përditëshme është sistemi dhjetor i numërimit. 1, 2, 3 ,4…..9, 10. 10 e lexojmë dhjetë dhe jo një-zero pra përdorim një fjalë të re. Read the rest of this entry »

0

Test për përsëritje pas pushimeve të vitit të ri. Kujtoni konceptet kryesore. Kl X-të

mat1 Read the rest of this entry »

0

Foto të mahnitshme të një shpelle!

Këto foto të mahnitshme nëntokësore janë kapur nga  një shpellë në  jug te Uellsit! Read the rest of this entry »

0

Ngjashmëria e trekëndëshave. Detyrë Kontrolli

ngjashmeria30Detyra e kontrollit për nxënësit e klasave ta X-ta.Ngjashmëria e trekëndëshave. Pjestimi i polinomit me x-c. Read the rest of this entry »

0

Tabletët e Acer!

iconiaa1dec2013_14010321_320x245

Acer ka njoftuar prodhimin e tabletëve të lirë me Android: Iconia B1-720 130 dollarë dhe Iconia A1-830     180 dollarë, dhe që të dy pritet të debutojnë gjatë javës së ardhshme në CES 2014. Read the rest of this entry »

0

Harbin,qyteti i ngrirë!

I vendosur në verilindje të Kinës  Harbin, kryeqyteti i Provincës së Heilongjiang, Read the rest of this entry »

0

Izolimi me AudioOrb!

article-2533221-1A6606CE00000578-742_634x460

Shpenzimi i kohës brenda një sfere , jo për të gjithë është një ide e mirë, por për ata të cilët duan të largohen nga streset e jetës së përditshme, sfera AudioOrb mund t’iu ndihmojë! Read the rest of this entry »