Archive for February, 2014

0

Qiellgërvishtësja më e lartë në botë!

Në Arabinë Saudite po planifikohet që të ndërtohet qiellgërvishtësja më e lartë ne botë 3000ft. Read the rest of this entry »

0

Kristali më i vjetër i Tokës!

1

Mund të duket vetëm si një  fragment i një kristali të bukur , por kjo substancë blu është mjaft  e rëndësishme për shkencën , sepse është pjesa më e vjetër e Tokës.

Read the rest of this entry »

0

Ishulli i zhdukur shfaqet përsëri!

1

Në vitin 1905 një taifun shkatërrues pushtoi Nadikdik në mes të oqeanit Paqësor, duke shkaktuar vdekjen e pothuajse të gjithë banorëve dhe duke zhdukur një pjesë të madhe të ishullit. Read the rest of this entry »

0

Microsoft Office-Online!

1

Microsoft njoftoi se tani ishte e mundur që ta gjenim të gjithe Paketën Microsoft Office online. Read the rest of this entry »

0

Skaneri Zebedee!

1 Për të shqyrtuar skenat e krimit pa pasur prova është mjaft e vështirë, por një shërbim policor në Australi e ka gjetur zgjidhjen. Read the rest of this entry »

0

Apple-në pajisjet mjekësore!

1

Apple është një ndër kompanitë më të mëdha në botë falë telefonave të saj. iPhone dhe iPad janë dy pajisjet e Apple, më të shiturat në botë. Read the rest of this entry »

0

Pse truri e koncepton matematikën si të bukur?

Read the rest of this entry »

0

Tavolina Android.

1

Tavolinat e kafesë janë nga më të ndryshmet, por asnjë si kjo. Ideum dhe 3M kanë bashkuar forcat  për të krijuar një pajisje të mrekullueshme. Read the rest of this entry »

0

Qytetet e krijuara nga Google, Facebook dhe Apple!

Një dizenjues shpalos vizionin e tij , në lidhje me paraqitjen e qyteteve ,nëse  ato do të ishin krijuar nga Google , Apple dhe Facebook. Read the rest of this entry »

0

Klasa 1700 vjeçare!

1 2

Duket  që puna për t’i motivuar fëmijët që të punojnë shumë  dhe për t’i edukuar ata  ishte një detyrë e rëndësishme e mësuesve në Egjiptin Antik. Read the rest of this entry »

0

Thesari I Detit të Kuq!

Një grup turistësh që kanë udhëtuar në Detin  e Kuq, kanë sjellë foto të ndryshme të gjallesave të çuditshmë që lëvizin nëpër det gjatë natës. Read the rest of this entry »

0

Ylli më i vjetër i Universit.

1 (2) 2

Astronomët austrilianë kanë zbuluar një yll 13.7 bilion vite të vjetër-me i vjetri i zbuluar në universin tonë. Ylli , mendohet të jetë formuar  nga materialet që mbetën kur filluan të shpërthenin yjet e para. Read the rest of this entry »

0

Toka e parë nga Marsi!

1 2NASA ka sjellë disa imazhe të planetit tonë blu , të marra nga planeti i kuq! Read the rest of this entry »

0

Kulla prej kërpudhe!

Një arkitekt ka vendosur që të ndryshojë një vend në New York , duke ndërtuar  një kulle gjigante të bërë nga kërpudhat. Read the rest of this entry »

0

Stilolapsi i “përjetshëm”!

1 2

Ato janë të njohur për dizenjimine makinave më të mira sportive , por tani këto artistë  të kompanisë Pininfarina kanë nxjerrë një pajisje  shkrimi, si stilolaps.Pajisja e shkrimit  4. Read the rest of this entry »

0

Misteri i kandilit gjigand!

1 2 3

Shkencëtarët po punojnë për klasifikimin e një lloji të ri kandili gjigant , i cili u shfaq në bregun  e një plazhi të Tasmanias. Specia ekzemplare 1.5 metra , u gjet nga familja Lim , të cilët po mblidhnin guacka  në Howden. Read the rest of this entry »

0

Ekuacione të thjeshta irracionale. Që përmbajnë vetëm një rrënjë.

Mënyra e zgjidhjes së ekuacioneve të thjeshta irracionale.

Hapat

  1. Në njërën anë të ekuacionit kalojmë kufizën që përmban rrënjën, kufizat tjera i kalojmë në anën tjetër.
  2. Ngrejmë dy anët në fuqi sa është treguesi i rrënjës dhe zgjidhim ekuacionin që përftohet.
  3. Bëjmë provën për sejcilën nga rrënjët.

Read the rest of this entry »

0

Arti antigravitet!

1337

Një astronaut japonez ka krijuar një art shumëngjyrësh kozmik duke “pikturuar me dritë”. Read the rest of this entry »

0

Parku robotik!

Një park i mahnitshëm që ofron , një park ujor , ekspozita  dhe akuariume me peshq mekanikë do të ndërtohet në Korenë e Jugut , në jug perëndim të Seulit.  Pozita do të kombiinojë biznesin me kënaqësinë. Read the rest of this entry »

0

Shndërrime jo të njëvlershme të ekuacioneve me një ndryshore.

  • Kur shumëzojmë ose pjesëtojmë dy anët e ekuacionit me një shprehje me ndryshore mund të marrim një ekuacion jo të njëvlershëm me të parin.
  • Kur ngrejmë dy anët e ekuacionit në fuqi çift mund të marrim një ekuacion jo të njëvlershëm me të parin.

Read the rest of this entry »