Archive for March, 2014

0

Makina elektrike që sfidon erërat e forta!

Fomm Concept One , është makina elektrike e krijuar për të sfiduar edhe  gjerat më të tmerrshme që mund të vijnë nga natyra. Read the rest of this entry »

0

Quiz. Trigonometry.

1-In the statements below find which is True and which is False Read the rest of this entry »

0

Mickey Mouse në Jupiter! :O

1

Fotografi Damian Peach  arrit të fotografojë imazhin e karakterit më të pëlqyer për fëmijët, Mickey Mouse, në një tjetër planet.Ai po përpiqej të kapte ne foto disa stuhi kur ai zbuloi një fytyrë të njohur. Tre stuhitë rrethore të Jupiterit  janë vendosur në mënyrë të përkryer duke formuar skicën e fytyrës së Mickey Mouse.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/

0

Geometric Progression-Exercise 2

 

The sum of the numbers of an infinite decreasing geometric progression is 8. Find y1 dhe q, considering that the sum of their cubes is \frac{512}{7}. Read the rest of this entry »

0

FIZIKA-Detyra për përsëritje 3 -fq 146

Detyra 20 fq 147

Dy trupa A dhe B me masa mA=4kg dhe mB=3kg, janë lidhur  në fundet e një fije të papeshë dhe të pazgjatshme, që kalon nëpër një rrotull me masë 350g, fig.11. Gjeni nxitimin e trupave dhe tensionin e  fijes në të dyja anët e rrotullës. Read the rest of this entry »

0

Zgjidhja e trekëndëshit. Dy shembuj të zgjidhur.

Të zgjidhësh një trekëndësh do të thotë të gjesh elementet e panjohura të tij.

Ushtrim 1

zgjidhja e trekendeshit1Zgjidhni trekëndëshin kur: a=14,5cm; β=480; γ=64. Read the rest of this entry »

0

FIZIKA-Detyra për përsëritje 2 -fq 146

Detyra 12 fq 147.

Një volant rrotullohet me frekuencë 600rrot/min.Nga çasti  që mbi të vepron  një moment force frenues  deri sa ndalet ai rrotullohet me  nxitim këndor 3rad/s2. Gjeni: Read the rest of this entry »

0

FIZIKA-Detyra për përsëritje 1 -fq 146

Detyra 1 fq146.

Shufra me masë të papërfillshme  mbështetet në pikat A dhe B. Trupi me masë 22kg varet në skajin C të shufrës. Gjeni forcat që veprojnë në pikat A dhe B nëse AC=50cm dhe BC=10cm. Read the rest of this entry »

0

“Smart Ring” 300-vjeçare!

Teknologjia e cila mund të “vishet”  mendohet të jetë moda e fundit e botës digjitale. Por koncepti nuk është aq i ri sa duket. Read the rest of this entry »

0

Acidi i Milingonave!

1 2 3

Ato janë të njohura nga puna e tyre në grupe dhe duken mjaft të qeta, por duket se kjo gje nuk është e vërtetë. Read the rest of this entry »

0

Trigonometri. Ushtrime të zgjidhura dhe udhëzime.

1.Vërtetoni identitetin: [sin(\pi -\alpha )+cos(\pi -\alpha )]^{2}+tg(\frac{\pi }{2}-\alpha )+cotg(\pi -\alpha )+2sin(\frac{\pi }{2} -\alpha )\cdot sin\alpha =1

Shndërrojmë anën e majtë: Read the rest of this entry »

0

Trigonometri. konceptet kryesore.

trigonometri1Përkufizimet e funksioneve trigonometrike në trekëndëshin kënddrejtë.

1.sinus i këndit alfa është numri i barabartë me raportin e gjatësive të katetit përballë tij me hipotenuzën. Read the rest of this entry »

0

Londra pas një dekade!

Mendohet se dekadën tjetër Londra do të jetë shumë ndryshe me rreth 250 ndryshime dhe me shume qiellgërvishtëse. Read the rest of this entry »

0

Bukuria e Qelizave!

Puna në laborator nuk duket shumë tërheqëse , por shkencëtarët, nga këto vende të izoluara, kanë nxjerrë imazhe të mrekullueshme të qelizave. Read the rest of this entry »

0

Një version i ri i Office për Mac!

1

Microsoft do të nxjerrë një komplet të ri për Mac para fundit të këtj viti , informon menaxheri i kompanisë së produkteve Office në Gjermani. Read the rest of this entry »

0

NASA kërkon mënyra për të gjuajtur asteroidët!

1

Agjencia amerikane e hapësirës Nasa është duke kërkuar disa mënyra të cilat mund të ndihmojnë në  parandalimin e një katastrofe globale, duke identifikuar asteroidët  që mund godasin Tokën. Read the rest of this entry »

0

Bashkësia e vlerave të funksionit numerik. Udhëzime. Matematika X avancuar

Funksionet që njihen deri tani nga nxënësit e klasës së X janë funksioni linear, përpjestimor i zhdrejtë dhe trinom i fuqisë dytë. Çdo nxënës duhet të ketë parasysh grafikët e tyre dhe mënyrën e ndërtimit të tyre.  Read the rest of this entry »

0

Telefonat e mençur mund të diagnoztifikojnë sëmundjet në kohë reale.

iphone

Tani telefonat e mençur, përveq shërbimeve të tjera të shumta, mund të diagnoztifikojnë sëmundjet në kohë. Read the rest of this entry »

0

Vepra e artit me 17 milionë ngjyra!

2 3 13

Këto vepra arti janë aq të bukura sa kur i sheh për herë të parë të bëjnë të mendosh se janë pikturuar me dorë. Në fakt ato janë rezultati i një algoritmi kompjuterik dhe përmbajnë gati 17 milion ngjyra të ndryshme. E quajtur  ‘rainbow smoke’ , dizenjimi dhe software u krijua nga programuesi  hungarez Jozsef Fejes, si pjesë e një konkursi online.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/

0

iPhone miliona dollarësh!

2 1

Apple është kompania që ka prodhuar pajsije që janë shumë të përdorshme dhe mjaft të pëlqyera. Një model i veçantë iPhone sapo është krijuar nga një argjendar i kompanisë Alchemist London. Ky iPhone është iPhone më i shtrenjti në botë,£ 600,000. I quajtur celulari miliona dollarësh , iPhone është krijuar nga  24-karat bezel ari dhe është i mbuluar nga 700 diamante individuale  që arrijnë në mbi 7 karat.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/