ARKITEKTURË Archive

0

Roboti Porton!

Një robot manekin që do të testojë gjeneratën tjetër të kostumeve mbrojtëse  për forcat e armatosura në UK, është prezantuar për herë të parë në Britani nga Ministria e Mbrojtjes. Read the rest of this entry »

0

Imazhet panoramike të Angkor!

Angkor në Kambioxha është një nga vendet më të rëndësishme arkeologjike në Azinë Juglindore. Tashmë turistët mund ta shikojnë atë përmes 9000 fotove të kapura nga Google  për projektin e fundit të Insitutit  të kulturës. Read the rest of this entry »

0

Makina elektrike që sfidon erërat e forta!

Fomm Concept One , është makina elektrike e krijuar për të sfiduar edhe  gjerat më të tmerrshme që mund të vijnë nga natyra. Read the rest of this entry »

0

Londra pas një dekade!

Mendohet se dekadën tjetër Londra do të jetë shumë ndryshe me rreth 250 ndryshime dhe me shume qiellgërvishtëse. Read the rest of this entry »

0

Flluskat që mund të largojnë ajrin e ndotur!

Azia është një ndër vendet ku ndotja është gjithnjë në rritje . Orproject një agjensi dizanji në Londër, dëshiron që të ndërtojë një park të mbështjellë nga një flluskë gjigande-dhe thotë se shkollat apo vendet e tjera më të vogla mund të mbulohen me versione (flluska) më të vogla të sistemit të ajrit të pastër. Read the rest of this entry »

0

Qiellgërvishtësja më e lartë në botë!

Në Arabinë Saudite po planifikohet që të ndërtohet qiellgërvishtësja më e lartë ne botë 3000ft. Read the rest of this entry »

0

Qytetet e krijuara nga Google, Facebook dhe Apple!

Një dizenjues shpalos vizionin e tij , në lidhje me paraqitjen e qyteteve ,nëse  ato do të ishin krijuar nga Google , Apple dhe Facebook. Read the rest of this entry »

0

Klasa 1700 vjeçare!

1 2

Duket  që puna për t’i motivuar fëmijët që të punojnë shumë  dhe për t’i edukuar ata  ishte një detyrë e rëndësishme e mësuesve në Egjiptin Antik. Read the rest of this entry »

0

Kulla prej kërpudhe!

Një arkitekt ka vendosur që të ndryshojë një vend në New York , duke ndërtuar  një kulle gjigante të bërë nga kërpudhat. Read the rest of this entry »

0

Parku robotik!

Një park i mahnitshëm që ofron , një park ujor , ekspozita  dhe akuariume me peshq mekanikë do të ndërtohet në Korenë e Jugut , në jug perëndim të Seulit.  Pozita do të kombiinojë biznesin me kënaqësinë. Read the rest of this entry »

0

Harbin,qyteti i ngrirë!

I vendosur në verilindje të Kinës  Harbin, kryeqyteti i Provincës së Heilongjiang, Read the rest of this entry »

0

Treni që nuk ndalon asnjëherë!

1 2 Read the rest of this entry »

0

Një qytet lundrues në det.

anija1Një qytet lunddrues në det është projekti i një studjoje në Florida.

Read the rest of this entry »

0

Piramidat!

1

Egjiptianët e lashtë i ndërtonin piramidat, varret, tempujt dhe pallatet me materiale ndërtimi mjaft të qëndrueshme.

Read the rest of this entry »

0

Hoteli jaht me 5 yje vjen së shpejti në Gjibraltar!

5 4 3 8 2 7

Read the rest of this entry »

0

DIZENJIME TE REJA PËR T’U RIKTHYER GJALLËRINË QYTETEVE !

p01btn2r p01btjdf p01btjcr

 

 

Për ndërtimin e ndërtesave urbane përdoren materiale të ndryshme të cilat shkaktojnë ndotje.

Read the rest of this entry »