SHKOLLA Archive

0

Fletorja që nuk mbaron asnjëherë!

1

Disa studentë nga Universiteti Bradford kanë dizenjuar një fletore që mund të ripërdoret herë pas here. Read the rest of this entry »

0

Zbavitini dhe edukojini fëmijët me këto aplikacione

appfemijTeknologjia është një nga mjetet më të 
fuqishme për të zhvilluar mendjen. Sot fëmijët janë shumë të dhënë pas 
lojërave 3D dhe përdorimi i mouse-it, tastierës apo ndërfaqes me prekje 
vjen në radhë të dytë për ta.

Read the rest of this entry »

0

Matura 2013 Test3 per konsultimet Dt 26.06.2013

pdf logoTesti 3. Shkarkoje KETU

0

Shkollimi i lartë në internet

SchoolInterneti ka ndryshuar tashmë thellësisht botën e muzikës, industrinë e botimeve, gazetarinë, tregtinë dhe biznese të tjera. Një fushë tjetër që mund të pësojë transformim prej revolucionit dixhital është mësimdhënia në universitete. Tani, kolegjet amerikane po përballen me një “stuhi perfekte” problemesh, me kostot në rritje të shkollimit, mundësitë jo të shumta për të diplomuarit dhe me punëdhënësit që ankohen se nuk mund të gjejnë punonjës të mjaftueshëm me aftësitë teknike kryesore. Një zgjidhje mund të gjendet pikërisht tek rritja e numrit dhe e cilësisë së leksioneve në internet.

Read the rest of this entry »

0

LaMP, mësoni një gjuhë të huaj me anë të filmave dhe titrave në YouTube

LaMP (Lingual Media Player) është një program i thjeshtë për të mësuar një gjuhë të re duke shikuar video, njëra nga rrugët më efikase për ta mësuar një gjuhë të huaj.

LaMPProgrami paraqet titrat e gjuhës së huaj për ndonjë film të cilin e vendosni në lëshuesin mediatik ose videot që i zgjidhni nga YouTube.

Për ta përdorur LaMP, klikoni në folderin Video File për të hapur një video, pastaj shtoni skedarin me titra të cilat dëshironi t’i shihni (mund të gjendet në nënfolderin e folderit për gjuhët e videos). Ju mund të paraqitni dy palë titra në të njëjtën kohë: Për shembull, gjuha të cilën jeni duke e mësuar dhe gjuha juaj amtare. LaMP mbështet shumë gjuhë, nga arabishtja, e deri te gjuha vietnameze.

Read the rest of this entry »

0

12 teste te matures

polyphoto112 teste te rena ne provimin e matures gjate viteve 2009-2012 te degeve te ndryshme. Testet ne PDF. Jane te profilit shoqeror, gjuhet e huaja, pedagogjike etj.

SHKARKOJE KETU

0

10 Teste per maturantet 2013

maturaKetu mund te shkarkoni 10 teste  te  ngjashme me testet e matures shteterore. Testet permbajne hapsiren e nevojshme per ushtrimet me zgjidhje. Kuptohet pjesa e pare ka 13 ushtrime me alternativa. Ne krye te sejciliteshte tabela e pikeve dhe vleresimi (i cili nuk eshte i njejte me ate qe mund te beje komisioni ). E GJITHA KJO NE NDIHME TE MATURANTEVE TE MATURES 2013.

KETU MUND TA SHKARKONI.

Nese nuk hapet ne kompiuterin tuaj atehere keni nevoje te instaloni Adobe Reader

0

Bursa Studimi ne vende te ndryshme 2013-2014

Bursa studimi ne web-faqen e MASH  (kliko ketu)

Bursa University of Bologna, Itali

Afati: 31/03/2013

Niveli: Bachelor, Master

Dega: Te ndryshme

Web: http://www.eng.unibo.it/PortaleEn/vademecum/GrantsUniboAction2.htm

Email: internationaldesk@unibo.it

Vendi: Itali | Gjuha: Angleze

Vienna Graduate School of Economics, Austri

Afati: 30/04/2013

Niveli: PhD

Dega: Ekonomi

Web: http://www.vgse.at/about-vgse/

Email: application@vgse.at

Vendi: Austri | Gjuha: Angleze

 

0

Konceptet kryesore te matematikes

Konceptet kryesore te matematikes qe duhet te dije nje maturent per provimin e matures shteterore.

1. Të përdorë në zbatime marrëdhëniet e ndërsjella ndërmjet bashkësive  N, Z, Q, R;

2. Të gjejë prodhimin kartezian të dy bashkësive, për dy bashkësi të fundme;