ARGETUESE Archive

0

Si funksionojne kartat e kreditit?

Tipet e ndryshme te kredise
Kredi do te thote leke hua qe banka ju jep. You mund te merrni nje shume parash hua per nje qellim specifik, si financimi i nje makine, blerja e nje shtepie etj. Kredite jane te ndara ne dy lloje: te siguruara dhe te pasiguruara.

Read the rest of this entry »

0

Fletorja që nuk mbaron asnjëherë!

1

Disa studentë nga Universiteti Bradford kanë dizenjuar një fletore që mund të ripërdoret herë pas here. Read the rest of this entry »

0

Frutat e ndriçuara!

Një artist ka krijuar këtë eksperiment me fruta, duke i ndriçuar ato, dhe ka kapur këto foto të mrekullueshme. Ai ka vendosur gozhda brenda frutave, të cilat i ka lidhur më fije bakri. Read the rest of this entry »

0

HISTORIA E NUMRAVE.

Ne jemi mësuar të përdorim të mirat e qytetërimit-automobilin, telefonin. Televizorin si dhe teknika të tjera që e bëjnë jetën tonë më të lehtë dhe interesante. Mijëra shpikje janë dashur për këtë , por më të rëndësishmet ndër  to ishin shpikjet e para , rrota dhe numri . Read the rest of this entry »

0

SI NUMËROJMË?

 

Arti i numërimit është përsosur krahas zhvillimit të njerëzimit. Në atë kohë kur njeriu vetëm mblidhte fruta në pyll dhe gjuante, atij për numërimin i mjaftonin katër fjalë : një ,dy,tri dhe shumë. Read the rest of this entry »

0

Një top në Hapësirë!

1

Në 1971 Alan Shepard luajti golf në Hënë.

Në 2007 Clay Andreson  luajti futboll amerikan në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës. Read the rest of this entry »

0

Insektet e lumtura!

Mund të duken si të pazakonta dhe të mrekullueshme , por këto insekte nuk janë thjeshtë një fytyrë e bukur. Read the rest of this entry »

0

Bukuria e Kripës!

Fotografi Sergey Anashkevych po udhëtonte me tren  përgjatë Krimeas , kur ai fotografoi këto pamje të mrekullueshme.Këto imazhe janë të banesave prej kripe të ndodhura në Sivash. Read the rest of this entry »

0

Hëna mahnitëse!

I pari eklips nga të 4 e “hënës së përgjakur” u shfaq sa i mrekullueshëm po aq dhe i frikshëm. Read the rest of this entry »

0

Këpucët që ju tregojnë rrugën!

1 2 Read the rest of this entry »

0

Vepra e artit me 17 milionë ngjyra!

2 3 13

Këto vepra arti janë aq të bukura sa kur i sheh për herë të parë të bëjnë të mendosh se janë pikturuar me dorë. Në fakt ato janë rezultati i një algoritmi kompjuterik dhe përmbajnë gati 17 milion ngjyra të ndryshme. E quajtur  ‘rainbow smoke’ , dizenjimi dhe software u krijua nga programuesi  hungarez Jozsef Fejes, si pjesë e një konkursi online.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/

0

Thesari I Detit të Kuq!

Një grup turistësh që kanë udhëtuar në Detin  e Kuq, kanë sjellë foto të ndryshme të gjallesave të çuditshmë që lëvizin nëpër det gjatë natës. Read the rest of this entry »

0

Kamera ajrore!

1

Tani ju mund të keni një foto të përsosur ajrore , pa hipur në ndonjë avion , vetëm më këtë kamera që mund të hidhet në ajër! Read the rest of this entry »

0

Printeri 3D me çokollatë!

1 3 5 6 Read the rest of this entry »

0

Printerat 3D krijojnë Art!

1 Read the rest of this entry »

0

Mirush Kabashi “Koha eshte e Maskarenjeve”

0

Shaka Matematikore.

Një shaka e matematike është një formë e humorit, e cila mbështetet në aspekte të matematikës .Humori mund të vijë nga një lojë fjalësh ose nga një kuptim i dyfishtë i një termi matematikor. Read the rest of this entry »

0

Aforizma OSCAR WILDE

 1. Të jetosh është gjëja më e rrallë e kësaj bote; shumica ekzistojnë; kjo është e gjithaoscar
 2. Mosbindja është vyrtyti fillestar i njeriut. Me mosbindjen dhe rebelimin është arritur përparimi
 3. Një ide ka vlerë vetëm kur mishërohet, pra, kur bëhet figurë.
 4. Gabimeve që kryejmë, ne u vëmë emrin përvojë.
 5. Ai që jep dituri, ja vjedh vetes.
 6. Mund të durohen fatkeqësitë që na shkaktohen nga jashtë; fundi i fundit ato janë aksidente; por, të vuash për fajin tënd, është tortura më e hidhur e jetës.
 7. Ngjarjet madhore janë parë vetëm nga ata që janë ngritur shumë lart shpirtërisht.
 8. S’e formon momenti njeriun, por është njeriu ai që krijon epokën.
 9. Të vetmit njerëz realë janë ato që nuk kanë ekzistuar kurrë
 10. Po të kishte qenë natyra diçka e rehatshme njerëzit nuk do të kishin shpikur Arkitekturën.
 11. Pak sinqeritet është gjë e rrezikshme, shumë- një fatalitet i plotë.
 12. Gjërat e besuara nga shumica janë më shumë të pabesueshme.
 13. Asgjë s’është më reale në jetë sesa fjala.
 14. Të bëhesh spektator i jetës tënde, do të thotë t’u shmangesh vuajtjeve tokësore.
 15. Të jesh i mirë do të thotë të jesh në harmoni me veten, ndërsa të jesh i keq do të thotë të jesh në harmoni me të tjerët.
 16. Drama e pleqërisë nuk rrjedh ngaqë tanimë jemi pleq, por ngaqë kemi qenë të rinj.
 17. Ndërgjegja dhe paburrëria janë vërtet e njejta gjë. Ndërgjegja është emri tallës i vendosmërisë.
 18. Të gjithë njerëzit ndodhen në baltë, por ndonjëri prej tyre sodit yjet.
 19. Ai që kthehet të shohë të kaluarën e vet, nuk meriton të ketë të ardhme.
 20. Kaq i zënë është njeriupër të edukuar të tjerët, sa s’i ka mbetur kohë fare për të edukuar veten.
 21. Në shpirtin e një injoranti ka gjithmonë vend për një ide të madhe.
 22. Ndonjëherë jeta ka treguar se njeriun e famshëm nga i poshtri e ngan një hap, a, ndoshta më pak.
 23. Ne besojmë se zgjidhet problemi i skllavërise duke i mbajtur skllevërit në hare.
 24. Shoqëria ja fal shpesh kriminelit, por kurrë s’ia fal ëndërrimtarit.
 25. Ka diçka më të keqe se padrejtësia dhe kjo është drejtësia pa shpatë në dorë. Kur e drejta s’është forcë, ësht ë e keqe.
 26. Mbrojtësit më tinzarë të skllavërisë janë ata që trajtojnë mirë skllevërit.
 27. Budallejtë, sidomos ato të bërë nga edukimi, janë plot me opinjone, por prej tyre s’kuptojnë asgjë.
 28. Publiku ka një etje të pashuar për të njohur çdo gjë, përveç asaj që meriton të njihet.
 29. Njeriu s’është tamam ai kur flet në vetën e parë. Jepni një maskë dhe do t’ju thotë të vërtetën.
 30. Mungesa e sinqeritetit është thjesht një metodë, me ndihmën e së cilës ne mund të rritim personalitetin tonë.
0

Thënie nga Franc Kafka

kafka

 • Libri është si një çelës për dhomëzat e panjohura brenda kështjellës së vetes sonë.

Read the rest of this entry »