Printerat 3D krijojnë Art!

1

Gjatë vitit të kaluar printerat 3D kanë dëshmuar  se janë të mjaftueshëm  për të përmbushur kërkesat e industrive dhe dizenjimeve. Tashmë me anë të prineterave 3D , mund të krijohen arte , piktura e skulptura  të bukura , duke tejkaluar çdo gjë.

Në prag të Krishtlindjeve, blogu Stratasys na solli historinë e Andre Masters dhe CJ Munn – artistë që donin të krijonin një skulpturë bazuar në mitin e Icarus. Siç e dini Icarus ishte ai që përdori krahët për të fluturuar  nëpër qiell , e për t’u larguar nga mbreti Minos. Skulptura do të ishte mjaft e lehtë nëse  artistët do ta gdhendnin atë në formë krahësh prej balte ose metali , por ata donin  donin të arrinin diçka  më shumë.

Duke përdorur printerin 3D artistët  krijuan 200 pupla , të cilat së bashku mund të formonin krahët  për skulpturën e tyre. Për ti bërë gjërat më të komplikuara artistët vendosën  që çdo pendë të ishte unike në një farë mënyre. Ata thanë për Stratasys  , që krijimi I kësaj sculpture pa printerin 3D ishte I pamundur dhe kostoja ishte shumë e lartë.

 Burimi: http://www.webpronews.com