Archive for August, 2013

0

Tabletë apo phabletë .

Tregjet e Smartphonëve dhe tabletëve filluan në perëndim dhe tani prodhuesit po kërkojnë që të shtrijnë prodhimin e produktit të tyre  në tregje më të zhvilluara sic janë Brazili , Kina etj , me qëllim rritjen ekonomike.

Read the rest of this entry »

0

Si të anulosh adresën tënde online?

A keni provuar ndonjëherë të fshini adresën tuaj ( Gmail , Yahoo, Pandora)? Së pari ju duhet të gjeni faqen e anulimit, e cila nuk është saktësisht e lehtë, pastaj duhet të plotësoni një formular të postës elektronike (email). Kjo është një praktikë standarte  me një mori të shërbimeve të internetit.

Read the rest of this entry »

0

3 funksionet e Google Chrome .

Në Google Chrome ndodhen 3 funksione / karakteristika që  ndoshta askush nuk i ka vënë re  ndonjëherë . Këto 3 funksione janë : Other Devices , Recently Closed dhe Web Store.

Read the rest of this entry »

0

Samsung vazhdon të mbështesë Apple.

Samsung u zhvillua si konkurent kryesor i Apple në hapësirën e smartfonëve  Apple ka  përdorur gjithë fuqinë e saj për të mbajtur prapa kompaninë Koreane  dhe në të njëjtën kohë ka përdorur Samsung si furnizues.

Read the rest of this entry »

0

Me KeepVid mund të shkarkoni videot e YouTube dhe t’i shihni kur jeni offline

Me KeepVid mund të shihni videot në YouTube pavarësisht se mund të jeni të lidhur në Internet ose jo.

Në fillim kontrolloni nëse përmbajtja e videos që do të shkarkoni mbrohet nga ligji i të drejtës së autorit (Copyright).

 

Read the rest of this entry »

0

Instaloni sistemin operativ ANDROID në Kompiuterin Tuaj

Ndiqni Këto Etapa për të instaluar Androidin në një Kompiuter

 

Read the rest of this entry »

0

Si të gjesh një mesazh të humbur në Gmail?

1

Ekzitojnë disa mënyra për të shkatërruar  (fshirë) një mesazh në Gmail:

Read the rest of this entry »

0

Komandat e shkurtëra ose ALT-komandat

Këtu keni komandat që përdoren për simbole dhe shkronja të ndryshme. Duke mbajtur tastën ALT të shtypur dhe duke përdorur kombinimet e numrave formohen shkronja numra ose simbole të veqanta.

0

WordPress SEO Plugin

Fitoni më shumë vizitorë në faqen tuaj të WordPress!

WordPress SEO është plugin-i më i kompletuar i WordPress Seo  që ekziston sot për përdoruesit e wordpress. Ai përmban  çdo gjë  nga një vrojtim dhe përmban analizën e faqes që ju ndihmon ju  të zgjidhni përmbajtjen e faqes tuaj , titujt e imazheve, përshkrimet Meta  dhe më shumë për hartat e faqeve XML. Ka një listë të plotë për tiparet e plugin më poshtë. Nëse doni ju mund të lexoni edhe më shumë për plugin premium.

Read the rest of this entry »

0

Hyperloop projekti i ri i sistemit të transportit duke përdorur kapsula brenda një tubi.

Siç kishte premtuar në fund të qershorit, Elon Musk ka publikuar detajet e projektit të ri Hyperloop. Bëhet fjalë për një revulucionarizim të sistemit të transportit i cili bën të mundur përshkimin e linjës Los Angeles-San Francisco në më pak se 30 minuta. Sipas themeluesit të PayPal, Tesla Motors e SpaceX, Hyperloop është një alternativë më pak e kushtueshme se linja hekurudhore e prezantuar për këtë linjë.

Read the rest of this entry »

0

Përditësimi i Google Keep.

1 Google po lançon një përditësim për Google Keep, i cili përfshin lajmërimet Google Now dhe një opsion të ri për për foto.Ju  mund të zgjidhni  butonin “remind me” në fund të çdo shënimi dhe të zgjidhni për tu”kujtuar” duke u bazuar në kohë ose vendndodhje” .

Read the rest of this entry »

0

Një fushë magnetike shumë e fortë u gjet rreth një ylli.

 

Këtë javë astronomër zbuluan se një ndër fushat më  të forta magnetike  është gjetur rreth një ylli neutron . Objekti i quajtur  SGR 0418, është gjithashtu një  magnetar në mësin e yjeve neutron që kanë fusha magnetike të forta .

Read the rest of this entry »

0

Njerëzit janë mërzitur në Tokë, duan të jetojnë në Mars

Rreth 100 mijë persona kanë shprehur deri më tani dëshirën për të jetuar në planetin Mars. Për këtë udhëtim do të përzgjidhen vetëm 40 persona.
Ata kanë aplikuar për një udhëtim vetëm vajtje për në Mars, duke shpresuar se do të kalojnë aty pjesën e mbetur të jetës.

Read the rest of this entry »

0

Si të hiqni Username në Skype?

Ka raste kur nuk duam të mbajmë Username të përdorur në Skype. Por si mund ta fshijmë atë? Kjo është fare e lehtë.

Read the rest of this entry »

0

Zbulohet Planeti Rozë!

1Astronomët e NASA kanë zbuluar një planet alien rozë  me fluturim orbital rreth një ylli sikurse dielli ynë 57 vite- dritë larg . Ata thanë se ai është më i vogël se masa e fotografuar nga NASA.

Read the rest of this entry »

0

Zbatime të derivatit

1. Përafrimet e funksioneve

Për vlera shumë të vogla të Δx mund të shkruajmë 

f'(x)\approx \frac{f(x+\bigtriangleup x)-f(x)}{\bigtriangleup x}  nga ku

f(x+\triangle x)\approx f(x)+\bigtriangleup x\cdot f'(x)

Kjo formulë përdoret për llogaritjen e vlerave të  përafërta të funksionit (afër pikës x)

Read the rest of this entry »

0

Kuptimi Gjeometrik i derivatit

Tangjente në pikën A të grafikut të funksionit y=f(x) quhet drejtëza që kalon nëA dhe ka për koeficient këndor limitin e koeficientit këndor të prerses AM kur h→0.

k=\lim_{h\rightarrow 0}\frac{f(a+h)-f(a)}{h}=f'(a)

Read the rest of this entry »

0

Rregullat e derivimit

 

\left ( f+g \right )'=f'+g'

\left ( f\cdot g \right )'=f'\cdot g+f\cdot g'

\left ( \frac{f}{g} \right )'=\frac{f'\cdot g-f\cdot g'}{g^{2}}

\left ( f^{n} \right )'=n\cdot f^{n-1}\cdot f'

\left ( c\cdot f \right )'=c\cdot f'

Read the rest of this entry »

0

Metodat e integrimit

Zbatimi i tabelës së integraleve dhe vetive.

Shembull 1

Read the rest of this entry »

0

Integrali i Pacaktuar. Tabela dhe vetitë

F(x) quhet primitive e funksionit f(x) nese F'(x)=f(x). Bashkesina e primitivave F(x)+c te funksionit f(x) quhet integral i pacaktuar i funksionit f(x).

 
 

Read the rest of this entry »