Archive for September, 2013

0

Toka në Alarm, temperatura është gjithmonë në rritje dhe niveli i detit gjithnjë dhe më i lartë.

Është vërtet një alarm Real raportet e para të  IPCC OKB-së mbi ndryshimet klimatike që do të përfshijnë Tokën në vitet e ardhshme.

Read the rest of this entry »

0

Printerat tre dimensionalë

Imagjino të kesh një ide, ta vizatosh në letër, dhe pastaj ta marrësh letrën në një dyqan për të kërkuar që ai vizatim të kthehet në një objekt fizik brenda disa orëve. Kjo tashmë është e mundshme për blerësin e thjeshtë me ndihmën e printerave 3 dimensionalë, shkurt 3D.

Read the rest of this entry »

0

Llotaria Amerikane 2015

Udhëzimet e Regjistrimit për DV-2015

Regjistrimi elektronik për Programin e DV-2015 do të fillojë të martën, më 1 tetor 2013 në 12:00 në mesditë, Ora Ditore Lindore (GMT-4), dhe do të përfundonë të shtunën, më 2 nëntor 2013 në 12:00 në mesditë, Ora Ditore Lindore (GMT-4).

Read the rest of this entry »

0

NiftySplit.

Laptopët më modernë LCD dhe monitorët e kompjuterave janë jashëzakonisht të gjerë dhe kur ju hapni një faqe Web në kompjuter ajo është shumë e ngushtë në krahasim me  madhësinë e ekranit dhe kjo është diçka që nuk shkon kur e sheh.

Read the rest of this entry »

0

Printimi 3D për makinat!

Dizenjuesit e makinave janë  njerëzit më kreativë në botë . Me ardhjen e printerit 3D këto dizenjues do të jenë të aftë ta mbarojnë punen shumë më shpejtë se herët e tjera.

Read the rest of this entry »

0

“Mogli” Siberian.

Shumë njerëz e dinë historinë e  The Jungle Book nga  Rudyard Kipling , por disa mund ta mendojnë si një përrallë e cila mund të bëhet realitet. Megjithatë zyrtarët rusë  nuk e pranojnë një gjë të tillë. Kohët e fundit një burrë 20-vjeçar është gjetur në një pyll në Belokurikha, në Siberi.

Read the rest of this entry »

0

Twitter, Disa udhëzime si funksionon

Twitter është një     rrjet social online dhe një shërbim mikroblog , i cili u lejon përdoruesve të dërgojnë dhe lexojnë “tweets” , mesazhe të shkurtra deri në 140 karaktere.

Read the rest of this entry »

0

Si mund të matësh shpejtësinë e internetit ?

Testimi i internetit tuaj është një ushtrim shumë i thjeshtë. Ju nuk ju nevojitet një software ekstra , ju thjesht duhet të keni një shfletues Web në PC tuaj. Por ka dhe disa gjëra që ju duhet mund të bëni për tu sigururar që po merrni informacionin e saktë për lidhjen e internetit. Ja çfarë duhet të bëni:

Read the rest of this entry »

0

Roboti i parë që flet në hapësirë.

Një astronaut robot  i quajtur Kirbo  ka krijuar historinë botërore duke u bërë  roboti i parë që flet në hapësirë. Humanoid i gjatë japonez 13-inch  ka qenë në bordin e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës që nga 10 gushti dhe ka bërë transmetimin nëpërmjet një lidhjeje me anë të videos  .Ai tha”Më 21 gusht 2013 një robot mori një hap të vogël drejt një të ardhmeje për të gjithë . Mirëmëngjesi të gjithëve në Tokë. Po ju flet Kirbo . Une jam roboti i parë astronaut që mund të flas. Gëzohem që u njohëm  !”

Read the rest of this entry »

0

A filloi jeta në Mars?

Nuk mund të jenë vetëm burra ata që janë nga Marsi , pohon një studim , i cili gjithashtu thotë se njerëzit fillimisht lindën në planetin e kuq e më pas u transferuan në Tokë!

Read the rest of this entry »