Archive for January, 2014

0

Makina prej kocke!

1 2 3 4

Këto automjete nuk mund të kenë një shpejtësi mbresëlënëse  pasi janë krijuar nga kombinimi i kockave prehistorike.

Read the rest of this entry »

0

Funksioni dhe vargu numerik. Model testi për kapitullin. Zgjidhja.

Zgjidhjet e ushtrimeve. TESTI

Read the rest of this entry »

0

Function and numerical sequence

1Find the domain of the function: Read the rest of this entry »

0

Modelet transparente të Macintosh!

Ata janë një pasqyrë se si produktet mahnitëse të Apple erdhën në jetë .

Read the rest of this entry »

0

Boeing 777 ndërtohet me letër!

Një avion Boeing 777 ndërtohet nga qindra persona brenda 50 ditëve, por një student ka vendosur që ta ndërtojë i vetëm një aeroplan të tillë duke përdorur vetëm kartona dhe ngjitës.

Read the rest of this entry »

0

Ushtrime. Progresioni gjeometrik. Formula për kufizën e n-të.

Ushtrim 1

Shkruani formulën e kufizës së n-të për progresionin gjeometrik  sinα, 3sinα, ……

Read the rest of this entry »

0

Progresioni Aritmetik, Gjeometrik

Përkufizimet

Progresion aritmetik është vargu në të cilin NDRYSHESA e çdo kufize (duke filluar nga e dyta) me kufizën paraardhëse është konstante (NUMËR)

Read the rest of this entry »

0

Lentet e kontaktit nga Google!

1Për ofrimin e lenteve të kontaktit nga google është folur që para 2 vitesh.

Read the rest of this entry »

0

Udhëtim magjepsës përmes Universit!

Nga majat më të larta të Himalajës deri në kuqerrimin   e horizontit pas Big Bang,

Read the rest of this entry »

0

Mashtrim i syrit!

Në pamje të parë , këto fotografi duket sikur janë kapur nga nga një film,

Read the rest of this entry »

0

Jastëku karikues!

1Nëse nuk mund të rrini pa telefonin apo tabletin tuaj madje edhe kur jeni duke pushuar ,

Read the rest of this entry »

0

“Dielli si Art!”

Shfaqja e qetë e  Diellit  në qiellin tonë, fsheh natyrën  e tij të vërtetë prej një topi të nxehtë me trazira të vazhdueshme.

Read the rest of this entry »

0

Printimi 3D i lodrave !

Në fillim të vitit të kaluar Makie Lab  hyri ne tregun e printimit 3D me një ide të mrekullueshme -printimin e lodrave tredimensionale.

Read the rest of this entry »

0

Vargu numerik.

Vargjet numerike janë funksione me bashkësi përcaktimi bashkësinë e numrave natyrorë ose k-numrat e parë natyrorë. (Në rastin e parë vargu është i pafundëm, në të dytin i fundëm)

Read the rest of this entry »

0

Mbështjellësja e iPhone me touchscreen!

Ekranet me prekje në smartphonë, janë shumë efikasë, por ndonjëherë  gishtat të ngatërrohen kur luan ndonjë lojë apo kur po shikon në mënyrë të detajuar ndonjë dokument.

Read the rest of this entry »

0

iPhone 6-telefoni më i hollë i Apple!

Apple ka habitur shumë njerëz vitin e kaluar me iPad Air super të hollë,

Read the rest of this entry »

0

Boronica në Mars?!

NASA ka marrë qindra imazhe të sipërfaqes së Marsit nga një  mision 90 ditor i  2 banditëve në Mars.

Read the rest of this entry »

0

Parkimi i makinës nga smartphone!

Shoferët të cilët luftojnë për të hyrë e për të kthyer makinën e tyre në hapësira të ngushta ,

Read the rest of this entry »

0

Qytetet e ngrira!

I ftohti polar që ka përfshirë një pjesë të madhe të Shteteve të Bashkuara dhe Kanadasë përvec problemeve dhe vështirësive që ka krijuar në qarkullim dhe shërbimet e tjera për miliona banorë,

Read the rest of this entry »

0

Sistemet e numërimit

Sistemi që përdorim në jetën e përditëshme është sistemi dhjetor i numërimit.

Read the rest of this entry »