Archive for February, 2014

0

Qiellgërvishtësja më e lartë në botë!

Në Arabinë Saudite po planifikohet që të ndërtohet qiellgërvishtësja më e lartë ne botë 3000ft.

Read the rest of this entry »

0

Pajisja TalkBand!

1Duket sikur këtë vit të gjithe po krijojnë teknologji e cila mund të “vishet”, dhe e fundit vjen nga krijuesi i telefonave Huawei.

Read the rest of this entry »

0

Kristali më i vjetër i Tokës!

1Mund të duket vetëm si një  fragment i një kristali të bukur , por kjo substancë blu është mjaft  e rëndësishme për shkencën , sepse është pjesa më e vjetër e Tokës.

Read the rest of this entry »

0

Ishulli i zhdukur shfaqet përsëri!

1Në vitin 1905 një taifun shkatërrues pushtoi Nadikdik në mes të oqeanit Paqësor, duke shkaktuar vdekjen e pothuajse të gjithë banorëve dhe duke zhdukur një pjesë të madhe të ishullit.

Read the rest of this entry »

0

Microsoft Office-Online!

1 2Microsoft njoftoi se tani ishte e mundur që ta gjenim të gjithe Paketën Microsoft Office online.

Read the rest of this entry »

0

Pasqyra prej druri!

Një artist ka marrë objekte të jetës së përditshme-duke përfshirë blloqe druri ,çelik letër etj.. dhe i ka transformuar ato në pasqyra .

Read the rest of this entry »

0

Skaneri Zebedee!

1 Për të shqyrtuar skenat e krimit pa pasur prova është mjaft e vështirë, por një shërbim policor në Australi e ka gjetur zgjidhjen.

Read the rest of this entry »

0

Apple-në pajisjet mjekësore!

Apple është një ndër kompanitë më të mëdha në botë falë telefonave të saj. iPhone dhe iPad janë dy pajisjet e Apple, më të shiturat në botë.

Read the rest of this entry »

0

Pse truri e koncepton matematikën si të bukur?

  Skanimi i trurit tregoi që disa ushtrime matematikore mund të shkaktojnë të njëjtën ndjenjë bukurie apo kënaqësie si kryeveprat artistike apo muzika e kompozitorëve të mëdhenj.  

Read the rest of this entry »

0

Tavolina Android.

Tavolinat e kafesë janë nga më të ndryshmet, por asnjë si kjo. Ideum dhe 3M kanë bashkuar forcat  për të krijuar një pajisje të mrekullueshme.

Read the rest of this entry »

0

Qytetet e krijuara nga Google, Facebook dhe Apple!

Një dizenjues shpalos vizionin e tij , në lidhje me paraqitjen e qyteteve ,nëse  ato do të ishin krijuar nga Google , Apple dhe Facebook.

Read the rest of this entry »

0

Klasa 1700 vjeçare!

1 2Duket  që puna për t’i motivuar fëmijët që të punojnë shumë  dhe për t’i edukuar ata  ishte një detyrë e rëndësishme e mësuesve në Egjiptin Antik.

Read the rest of this entry »

0

Thesari I Detit të Kuq!

Një grup turistësh që kanë udhëtuar në Detin  e Kuq, kanë sjellë foto të ndryshme të gjallesave të çuditshmë që lëvizin nëpër det gjatë natës.

Read the rest of this entry »

0

Ylli më i vjetër i Universit.

1 (2) 2Astronomët austrilianë kanë zbuluar një yll 13.7 bilion vite të vjetër-me i vjetri i zbuluar në universin tonë.

Read the rest of this entry »

0

Toka e parë nga Marsi!

1 2NASA ka sjellë disa imazhe të planetit tonë blu , të marra nga planeti i kuq! 

Read the rest of this entry »

0

Kulla prej kërpudhe!

Një arkitekt ka vendosur që të ndryshojë një vend në New York , duke ndërtuar  një kulle gjigante të bërë nga kërpudhat.

Read the rest of this entry »

0

Stilolapsi i “përjetshëm”!

1 2Ato janë të njohur për dizenjimine makinave më të mira sportive , por tani këto artistë  të kompanisë Pininfarina kanë nxjerrë një pajisje  shkrimi, si stilolaps.

Read the rest of this entry »

0

Misteri i kandilit gjigand!

1 2 3Shkencëtarët po punojnë për klasifikimin e një lloji të ri kandili gjigant,

Read the rest of this entry »

0

Ekuacione të thjeshta irracionale. Që përmbajnë vetëm një rrënjë.

Mënyra e zgjidhjes së ekuacioneve të thjeshta irracionale.

Hapat

Read the rest of this entry »

0

Arti antigravitet!

1337Një astronaut japonez ka krijuar një art shumëngjyrësh kozmik duke “pikturuar me dritë”.

Read the rest of this entry »