Archive for March, 2014

0

Makina elektrike që sfidon erërat e forta!

Fomm Concept One , është makina elektrike e krijuar për të sfiduar edhe  gjerat më të tmerrshme që mund të vijnë nga natyra.

Read the rest of this entry »

0

Quiz. Trigonometry.

1-In the statements below find which is True and which is False Read the rest of this entry »

0

Geometric progression-Exercise

Exercise 1

In a square that has side a, by bringing together the middle of the sides,is formed a new square.

Read the rest of this entry »

0

Geometric Progression-Exercise 2

 

The sum of the numbers of an infinite decreasing geometric progression is 8.

Read the rest of this entry »

0

FIZIKA-Detyra për përsëritje 3 -fq 146

Detyra 20 fq 147

Dy trupa A dhe B me masa mA=4kg dhe mB=3kg, janë lidhur  në fundet e një fije të papeshë dhe të pazgjatshme, që kalon nëpër një rrotull me masë 350g, fig.11. Gjeni nxitimin e trupave dhe tensionin e  fijes në të dyja anët e rrotullës.

Read the rest of this entry »

0

Zgjidhja e trekëndëshit. Dy shembuj të zgjidhur.

Të zgjidhësh një trekëndësh do të thotë të gjesh elementet e panjohura të tij.

Ushtrim 1

Read the rest of this entry »

0

FIZIKA-Detyra për përsëritje 2 -fq 146

Detyra 12 fq 147.

Një volant rrotullohet me frekuencë 600rrot/min.Nga çasti  që mbi të vepron  një moment force frenues  deri sa ndalet ai rrotullohet me  nxitim këndor 3rad/s2. Gjeni:

a) Për sa kohë  ndalon volanti ?  b) Sa rrotullime kryen volanti deri sa ndalet?

Read the rest of this entry »

0

FIZIKA-Detyra për përsëritje 1 -fq 146

Detyra 1 fq146.

Shufra me masë të papërfillshme  mbështetet në pikat A dhe B. Trupi me masë 22kg varet në skajin C të shufrës. Gjeni forcat që veprojnë në pikat A dhe B nëse AC=50cm dhe BC=10cm.

Read the rest of this entry »

0

“Smart Ring” 300-vjeçare!

Teknologjia e cila mund të “vishet”  mendohet të jetë moda e fundit e botës digjitale.

Read the rest of this entry »

0

“Kopshti me Diell!”

Një fotograf amator britanik i ka vendosur objektivat e tij shumë lart, në sipërfaqen diellore.

Read the rest of this entry »

0

Acidi i Milingonave!

Ato janë të njohura nga puna e tyre në grupe dhe duken mjaft të qeta, por duket se kjo gje nuk është e vërtetë.1 2 3

Read the rest of this entry »

0

Trigonometri. Ushtrime të zgjidhura dhe udhëzime.

1.Vërtetoni identitetin: [sin(\pi -\alpha )+cos(\pi -\alpha )]^{2}+tg(\frac{\pi }{2}-\alpha )+cotg(\pi -\alpha )+2sin(\frac{\pi }{2} -\alpha )\cdot sin\alpha =1

Read the rest of this entry »

0

Trigonometri. konceptet kryesore.

trigonometri1Përkufizimet e funksioneve trigonometrike në trekëndëshin kënddrejtë.

Read the rest of this entry »

0

Kulla Arbre Blanc!

Mendohet të ndërtohet një kullë e mrekullueshme në Monpellier të Francës. 

Read the rest of this entry »

0

Qielli gjatë natës – përmes syve të një kompjuteri!

Sapo i sheh ato duken thjesht si një seri mahnitëse fotosh të marra nga hapësira , që tregojnë qytetet të mbërthyer nga dritat, por në fakt ato janë krijuara me anë të kompjuterit.

Read the rest of this entry »

0

Aurora Borealis!

Gjatë Janarit dhe Shkurtit një  stuhi gjeomagnetike goditi një pjesë të Britanisë  dhe bëri që banorët të shikonin dukurinë e rrallë e të mrekullueshme të  Aurora Borealis.

Read the rest of this entry »

0

Londra pas një dekade!

Mendohet se dekadën tjetër Londra do të jetë shumë ndryshe me rreth 250 ndryshime dhe me shume qiellgërvishtëse.

Read the rest of this entry »

0

Bukuria e Qelizave!

Puna në laborator nuk duket shumë tërheqëse , por shkencëtarët, nga këto vende të izoluara, kanë nxjerrë imazhe të mrekullueshme të qelizave.

Read the rest of this entry »

0

Një version i ri i Office për Mac!

1Microsoft do të nxjerrë një komplet të ri për Mac para fundit të këtj viti , informon menaxheri i kompanisë së produkteve Office në Gjermani.

Read the rest of this entry »

0

NASA kërkon mënyra për të gjuajtur asteroidët!

1Agjencia amerikane e hapësirës Nasa është duke kërkuar disa mënyra të cilat mund të ndihmojnë në  parandalimin e një katastrofe globale, duke identifikuar asteroidët  që mund godasin Tokën.

Read the rest of this entry »