Archive for March, 2014

0

Bashkësia e vlerave të funksionit numerik. Udhëzime. Matematika X avancuar

Funksionet që njihen deri tani nga nxënësit e klasës së X janë funksioni linear, përpjestimor i zhdrejtë dhe trinom i fuqisë dytë. Çdo nxënës duhet të ketë parasysh grafikët e tyre dhe mënyrën e ndërtimit të tyre. 

Read the rest of this entry »

0

Telefonat e mençur mund të diagnoztifikojnë sëmundjet në kohë reale.

Tani telefonat e mençur, përveq shërbimeve të tjera të shumta, mund të diagnoztifikojnë sëmundjet në kohë.

Read the rest of this entry »

0

Vepra e artit me 17 milionë ngjyra!

Këto vepra arti janë aq të bukura sa kur i sheh për herë të parë të bëjnë të mendosh se janë pikturuar me dorë.2 3 13

Read the rest of this entry »

0

Pajisja HDMI Streaming Stick e “Roku!”

Roku sapo ka nxjerrë një pajisje të re , që duket qartë që do ti konkurojë pajisjet shumë popullore të Google Chromecast. Quhet  Roku Streaming Stick dhe kushton  $49.99. Edhe në vitin 2012 Roku nxorri një pajisje të tillë por që  kushtonte $100 dhe nuk ishte kaq e sofistikuar. Pajisja e re  lidhet me Tv me anë të portës HMDI dhe vjen me një komandë më klasike.

Read the rest of this entry »

0

Aplikacioni VIIRS.

1 2 3Google Earth na ka lejuar që të kemi një pamje të Tokës nga tavolina jonë, duke na treguar çdo pjesë të saj.

Read the rest of this entry »

0

Imazhe mahnitëse të Tokës!

NASA ka  dërguar imazhe të mrekullueshme të tokës, nga hapësira!

Read the rest of this entry »

0

Ekuacione, inekuacione, sisteme. Model testi. Zgjidhja

Ekuacione, inekuacione, sisteme. Zgjidhja Zgjidhja e testit: KËTU  

Ndjesë për vonesën. Arsyeja e ndërprerjes së RRYMËS.

Nëse nuk mund ta shikoni dokumentin shkarkoni adobe reader

0

Ekuacione, inekuacione, sisteme. Model testi.

Grupi…

1-Zgjidhni ekuacionet:

Read the rest of this entry »

0

Flluskat që mund të largojnë ajrin e ndotur!

Azia është një ndër vendet ku ndotja është gjithnjë në rritje.

Read the rest of this entry »