Archive for May, 2014

0

Makina e Google.

Në vend që të dizenjojnë makina të tjera ,ato do të prodhojnë markën e tyre.Kompania e Google, ka nisur të prodhojë makina të cilat nuk kanë nevojë për shofer.

Read the rest of this entry »

0

Fletorja që nuk mbaron asnjëherë!

Disa studentë nga Universiteti Bradford kanë dizenjuar një fletore që mund të ripërdoret herë pas here.

Read the rest of this entry »

0

How many numbers has 2 to the 100th?

How many numbers has 2^{100}?

Read the rest of this entry »

0

Frutat e ndriçuara!

Një artist ka krijuar këtë eksperiment me fruta, duke i ndriçuar ato, dhe ka kapur këto foto të mrekullueshme.

Read the rest of this entry »

0

Liqeni i Kukësit.

Kukesi foto……

Read the rest of this entry »

0

Kalendari i Kampionatit Botëror Brazil 2014.

KËTU keni kalendarin e kampionatit Botëror Brazil 2014.

 

 

0

The sum of n first numbers of the string 7,77,777,….

Find the sum of  n first numbers of the string  7,77,777,…. Read the rest of this entry »

0

HISTORIA E NUMRAVE.

Ne jemi mësuar të përdorim të mirat e qytetërimit-automobilin, telefonin. Televizorin si dhe teknika të tjera që e bëjnë jetën tonë më të lehtë dhe interesante. Mijëra shpikje janë dashur për këtë , por më të rëndësishmet ndër  to ishin shpikjet e para , rrota dhe numri .

Read the rest of this entry »

0

SI NUMËROJMË?

Arti i numërimit është përsosur krahas zhvillimit të njerëzimit. Në atë kohë kur njeriu vetëm mblidhte fruta në pyll dhe gjuante, atij për numërimin i mjaftonin katër fjalë : një ,dy,tri dhe shumë. Pikërisht kështu numërojnë edhe tani disa fise  që jetojnë në xhunglat e Amerikës së Jugut.

Read the rest of this entry »

0

Ndryshimi i app Gmail , për Android.

Google ka lançuar përditësime të aplikacionit Gmail , për Android. Tani Gmail ka karakteristika të reja dhe përveç kësaj aftësinë për të ruajtur material ne Google drive.

Read the rest of this entry »

0

Një top në Hapësirë!

Në 1971 Alan Shepard luajti golf në Hënë.

Read the rest of this entry »

0

E ardhmja e Universit!

Si do të marrë fund  Universi- nga një shpërthim  apo nga një përmbytje?

Read the rest of this entry »

0

Korbi Kolesjan. PEMA

Pema gjinekologjike e fisit Korbi në fshatin Kolesjan të rrethit Kukës. Duke qenë se shumë veta janë larguar nga Kukësi, ajo nuk është e plotësuar. Mirëpres sugjerimet dhe korrigjimet në mënyrë që ajo të jetë sa më e saktë. Mund të më shkruani në urankorbi@gmail.com.

0

Vrima misterioze e Diellit!

NASA ka lëshuar një video mahnitëse që tregon një ‘’vrimë’’ katrore që paraqitet në sipërfaqen diellore. Vrima  paraqitet si një humnerë  e zezë në qendër të Diellit.

Read the rest of this entry »

0

Compare two functions.

For the given functions f:y=\frac{2x^{2}+5x+3}{2x+1}  and  g:y=5x . a)Show that in [1;+∞[ , f(x)≤g(x).

Read the rest of this entry »

0

Dallgët në zjarr!

Fotografët janë njohur gjithmonë për vënien në rrezik të  jetës së tyre, për shkak të përgjejgësive të mëdha që marrin.

Read the rest of this entry »

0

Bukuria e fshehur e luleve!

Lulet cilësohen si gëzimi i pranverës, për shkak të bukurisë së tyre, por duket se kjo bukuri nuk paska kufij.

Read the rest of this entry »

0

Zbulohet elementi i 117 i SI.

Elementi më i rëndë  gjendet një hap larg për tu futur në sistemin periodik të elementëve kimikë.

Read the rest of this entry »