ARKITEKTURË Archive

0

Roboti Porton!

Një robot manekin që do të testojë gjeneratën tjetër të kostumeve mbrojtëse  për forcat e armatosura në UK, është prezantuar për herë të parë në Britani nga Ministria e Mbrojtjes.

Read the rest of this entry »

0

Makina elektrike që sfidon erërat e forta!

Fomm Concept One , është makina elektrike e krijuar për të sfiduar edhe  gjerat më të tmerrshme që mund të vijnë nga natyra.

Read the rest of this entry »

0

Kulla Arbre Blanc!

Mendohet të ndërtohet një kullë e mrekullueshme në Monpellier të Francës. 

Read the rest of this entry »

0

Londra pas një dekade!

Mendohet se dekadën tjetër Londra do të jetë shumë ndryshe me rreth 250 ndryshime dhe me shume qiellgërvishtëse.

Read the rest of this entry »

0

Flluskat që mund të largojnë ajrin e ndotur!

Azia është një ndër vendet ku ndotja është gjithnjë në rritje.

Read the rest of this entry »

0

Qiellgërvishtësja më e lartë në botë!

Në Arabinë Saudite po planifikohet që të ndërtohet qiellgërvishtësja më e lartë ne botë 3000ft.

Read the rest of this entry »

0

Qytetet e krijuara nga Google, Facebook dhe Apple!

Një dizenjues shpalos vizionin e tij , në lidhje me paraqitjen e qyteteve ,nëse  ato do të ishin krijuar nga Google , Apple dhe Facebook.

Read the rest of this entry »

0

Klasa 1700 vjeçare!

1 2Duket  që puna për t’i motivuar fëmijët që të punojnë shumë  dhe për t’i edukuar ata  ishte një detyrë e rëndësishme e mësuesve në Egjiptin Antik.

Read the rest of this entry »

0

Kulla prej kërpudhe!

Një arkitekt ka vendosur që të ndryshojë një vend në New York , duke ndërtuar  një kulle gjigante të bërë nga kërpudhat.

Read the rest of this entry »

0

Parku robotik!

Një park i mahnitshëm që ofron , një park ujor , ekspozita  dhe akuariume me peshq mekanikë do të ndërtohet në Korenë e Jugut , në jug perëndim të Seulit.

Read the rest of this entry »

0

Makina prej kocke!

1 2 3 4

Këto automjete nuk mund të kenë një shpejtësi mbresëlënëse  pasi janë krijuar nga kombinimi i kockave prehistorike.

Read the rest of this entry »

0

Boeing 777 ndërtohet me letër!

Një avion Boeing 777 ndërtohet nga qindra persona brenda 50 ditëve, por një student ka vendosur që ta ndërtojë i vetëm një aeroplan të tillë duke përdorur vetëm kartona dhe ngjitës.

Read the rest of this entry »

0

Harbin,qyteti i ngrirë!

I vendosur në verilindje të Kinës  Harbin, kryeqyteti i Provincës së Heilongjiang,

Read the rest of this entry »

0

Treni që nuk ndalon asnjëherë!

Imagjinoni një botë ku treni ecën përgjithmonë , vazhdimisht , pa ndalur asnjëherë  në ndonjë stacion për tëmarrë pasagjerë.

Read the rest of this entry »

0

Piramidat!

Egjiptianët e lashtë i ndërtonin piramidat, varret, tempujt dhe pallatet me materiale ndërtimi mjaft të qëndrueshme. Megjithë tërmetet, luftërat dhe kapriçot e natyrës, momumentet arkitekturore egjiptiane duken përtej tokës, një atribut për këtë civilizim madhështor.

Read the rest of this entry »

0

DIZENJIME TE REJA PËR T’U RIKTHYER GJALLËRINË QYTETEVE !

Për ndërtimin e ndërtesave urbane përdoren materiale të ndryshme të cilat shkaktojnë ndotje. “Ne na nevojiten mendime vizionare për të krijuar dizenjime të qëndrueshme të cilat shkojnë me mjedisin përreth”- shkruan arkitekti Neil Spiller.

Nga mesi i këtij shekulli, qytet do të jenë më të nxehta , do të ketë një ndryshim dramatik në mot  dhe ato do të jenë më të zhurmshëm .

Read the rest of this entry »