GNU/LINUX Archive

0

Ja ku dominon sistemi operativ Linux

Sapo është publikuar lista me 500 superkompjuterët kryesorë në botë dhe vihet re se në krye të saj renditet Tianhe-2,

Read the rest of this entry »

0

Platforma OpenOffice 4.0, në dispozicion për përdoruesit

Open office4

Fondacioni Softeurik Apache (ASF) ka lajmëruar lëshimin e OpenOffice 4.0 .

Të dy  platformat OpenOffice dhe  LibreOffice janë në dispozicion për shumë sisteme operative, duke përfshirë Linux, OSX dhe Windows, me mundësi shtimi tek sistemet e tjera operative.

Read the rest of this entry »

0

A duhet ta përdorni akoma Windows XP?

Kompjuteri i vjetër i Mae Watson akoma punon mirë. Ajo pyeti nëse duhet të heqë dorë prej përdorimit të Windows xp përpara pranverës së ardhshme. Microsoft do të  ndalojë se mbështeturi Windows xp me 8 prill 2014.Kështu që Windows xp i kanë mbetur dhe 9 muaj !

Read the rest of this entry »

0

LinuxMint. Alternativë fantastike

0

Ç’lidhje Ka Software-i i Lirë Me Arsimin?

maturaLiria e software-it ka një rol veçanërisht të rëndësishëm në arsim. Institucionet arsimore të të gjithave shkallëve do të duhej të përdornin dhe të jepnin mësim Software-in e Lirë ngaqë është i vetmi software që u lejon të përmbushin misionin e tyre thelbësor:

Përhapjen e dijes njerëzore dhe përgatitjen e nxënësve për të qenë anëtarë të denjë të bashkësisë së tyre

Read the rest of this entry »

0

Ç’është GNU-ja?

Foto ekrani nga GNU-ja
Ç’është GNU-ja?
GNU është një sistem operativ i ngjashëm me Unix-in, që është software i lirë—respekton lirinë tuaj. Mundeni të instaloni versione të GNU-së (më saktë, sisteme GNU/Linux) që janë krejtësisht software të lirë. Më shumë shikoni www.gnu.org

 

Read the rest of this entry »