INTERNET Archive

0

Ndryshimi i app Gmail , për Android.

Google ka lançuar përditësime të aplikacionit Gmail , për Android. Tani Gmail ka karakteristika të reja dhe përveç kësaj aftësinë për të ruajtur material ne Google drive.

Read the rest of this entry »

0

NiftySplit.

Laptopët më modernë LCD dhe monitorët e kompjuterave janë jashëzakonisht të gjerë dhe kur ju hapni një faqe Web në kompjuter ajo është shumë e ngushtë në krahasim me  madhësinë e ekranit dhe kjo është diçka që nuk shkon kur e sheh.

Read the rest of this entry »

0

Si mund të matësh shpejtësinë e internetit ?

Testimi i internetit tuaj është një ushtrim shumë i thjeshtë. Ju nuk ju nevojitet një software ekstra , ju thjesht duhet të keni një shfletues Web në PC tuaj. Por ka dhe disa gjëra që ju duhet mund të bëni për tu sigururar që po merrni informacionin e saktë për lidhjen e internetit. Ja çfarë duhet të bëni:

Read the rest of this entry »

0

3 funksionet e Google Chrome .

Në Google Chrome ndodhen 3 funksione / karakteristika që  ndoshta askush nuk i ka vënë re  ndonjëherë . Këto 3 funksione janë : Other Devices , Recently Closed dhe Web Store.

Read the rest of this entry »

0

Përditësimi i Google Keep.

1 Google po lançon një përditësim për Google Keep, i cili përfshin lajmërimet Google Now dhe një opsion të ri për për foto.Ju  mund të zgjidhni  butonin “remind me” në fund të çdo shënimi dhe të zgjidhni për tu”kujtuar” duke u bazuar në kohë ose vendndodhje” .

Read the rest of this entry »

0

Çfarë ofron Google Glass

Gjiganti i internetit Google është duke provuar pajisjen e tij më të re, Google Glass, të cilën kompania e përshkruan si një kompjuter që vishet dhe që mund të revolucionarizojë mënyrën se si ne ndërveprojmë me njëri-tjetrin dhe me botën. Materiali në vazhdim na tregon se çfarë është kjo pajisje dhe se çfarë është në gjendje të bëjë.

Read the rest of this entry »

0

Merrni fjalëkalimet tuaja me vete kudo që të shkoni!

Menaxherët e fjalëkalimeve  ju ndihmojnë ti mbani ato më gjatë sesa mund ti mbani të memrizuara në memorien tuaj. Eric pyeti nëse aim und ti mbajë ato në një flash drive.Kam diskutuar me menaxherët e fjalëkalimeve kohët e fundit në Manage Passwords dhe jo vetëm njëpërmjet Web. Si mendoni ti merrni fjalëkalimet tuaja me vete kur jeni larg kompjuterit tuaj?Ajo çfarë ju nevojitet është një version portativ i menaxherit të fjalëkalimit tuaj.

Read the rest of this entry »

0

Si të kesh një pamje të plotë të dritares Compose në Gmail?

Javën e kaluar folëm për një aplikacion të ri të Gmail, Tabs , sot do të flasim për  një tjetër i cili po përdoret shumë : një dritare e plotë e një mesazhi të ri.

Duke klikuar në butonin Compose në Gmail , ju do të merrni një dritare në të djathtë të ekranit. Tani është opsioni i ri .Në atë dritare të vogël që shfaqet në anën e djathtë të ekranit jane 3 ikona : Minimizoje , Pamje e plotë dhe Mbylle (Minimize , Full Screen , Close).

Read the rest of this entry »

0

Interneti, ja sesi shumë shpejt do bëhet njësh me botën reale

“Centre of Microsystems” në Belgjikë ka projektuar lente që do të kenë funksione të njëjtë me “smartphone”-ët.

Read the rest of this entry »

0

Google fton njerëz në programin Glass Explorer

Google Glass është një nga ato projektet që edhe deri para disa vitesh, nuk besohej se do të ishte i mundur.

Me anë të një postimi në Google +, motori i kërkimit tregon se do më shumë aplikantë të përfshihen në këtë projekt.

Read the rest of this entry »

0

LaMP, mësoni një gjuhë të huaj me anë të filmave dhe titrave në YouTube

LaMP (Lingual Media Player) është një program i thjeshtë për të mësuar një gjuhë të re duke shikuar video, njëra nga rrugët më efikase për ta mësuar një gjuhë të huaj.

Programi paraqet titrat e gjuhës së huaj për ndonjë film të cilin e vendosni në lëshuesin mediatik ose videot që i zgjidhni nga YouTube.

Për ta përdorur LaMP, klikoni në folderin Video File për të hapur një video, pastaj shtoni skedarin me titra të cilat dëshironi t’i shihni (mund të gjendet në nënfolderin e folderit për gjuhët e videos). Ju mund të paraqitni dy palë titra në të njëjtën kohë: Për shembull, gjuha të cilën jeni duke e mësuar dhe gjuha juaj amtare. LaMP mbështet shumë gjuhë, nga arabishtja, e deri te gjuha vietnameze.

Read the rest of this entry »

0

15 aplikacione fantastike uebi për Google Chrome

Në qoftë se mendoni se nuk mund të përfundoni punët tuaja produktive në një shfletues ose në një sistem të bazuar në një shfletues ueb atëherë me siguri nuk jeni në dijeni të aplikacioneve më të fundit të Chrome.

Read the rest of this entry »

0

Google planifikon të sjellë për shtetet në zhvillim internetin përmes “balonave wireless”

Google është duke punuar për sigurimin e internetit për vendet në zhvillim edhe përmes “balonave wireless” (pa tel).

Plani është që këta “balona” të përdoren për projektimin e internetit pa kabëll përmes platformave të lartësisë së madhe, në një gamë të gjerë.

Për momentin nuk ka informacione rreth shpejtësisë së internetit të cilën kjo platformë do ta sjellë.

Read the rest of this entry »

0

Kjo është faqja e parë e internetit

Kjo është faqja e parë e internetit: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

Një grup shkencëtarësh të Organizatës Europiane të Kërkimeve Bërthamore (CERN), njoftoi nisjen e një projekti për rindërtimin e faqes së parë të internetit me synim “për të nderuar idealet mbi të cilat u ndërtua” kjo shpikje, e konsideruar ndër më të mëdhatë e shekullit të kaluar. Objektivi i shkencëtarëve të CERN është ruajtja e hardware dhe software-ve origjinale që sollën lindjen e faqes së parë të internetit e cila u ndërtua nga profesori britanik, Sir Tim Berners-Lee.

Read the rest of this entry »

0

Afroni më tepër imazhet në Google Maps

Ka nje menyre te “fshehte” per te afruar imazhet ne google maps. Gjeni zonen qe doni te zmadhoni dhe afrojeni deri ne maksimumin e mundshem.

Read the rest of this entry »

0

Ndërtoni aplikacione pa pagesë me LiveCode 6.0

Më përpara ndërtimi i aplikacioneve ishte diçka që mund të bëhej vetëm nga profesionistët dhe programuesit e mirëfilltë. Me zhvillimin e platformave që stimulojnë të gjithë njerëzit, pothuajse çdo njeri ka mundësi të arrijë të sjellë në realitet një ide për një aplikacion. Gjatë viteve të fundit kemi parë BuildAnApp apo Google’s App Inventor për Android, që  kanë nxitur të pasionuarit e aplikacioneve mobile të ndërtojnë të tilla.

Read the rest of this entry »

0

Google ju krijon mundësinë të bëni një testament dixhital

Zgjidhni paraprakisht se çfarë të bëni me profilet  në rrjetin social dhe të dhënat pas vdekjes.Del përsëri në pah çështja e “testamentit dixhital’ me opsionin e ri të nisur nga Google, Inactive Account Manager.

Read the rest of this entry »

0

Softueri Free Opener. Hapni dokumente pothuajse të çdo formati me të.

Në rast se do t’ju drejtohej pyetja se çfarë përdorni për hapjen e dokumenteve me siguri do të përgjigjeshit “varet nga lloji i dokumentit”.

Read the rest of this entry »

0

Forecast.io, aplikacion për parashikimin e motit për çdo pajisje që ka akses në internet

Javën e kaluar është prezantuar programi Forecast.io, i cili mundëson paralajmërime në formë alarmi për ndryshimet e menjëherëshme të kushteve të motit duke ndihmuar përdoruesit të marrin masat para se të përkeqësohet gjendja.

Read the rest of this entry »