LAJME Archive

0

Kingsoft Office mund të jetë alternativa më e mirë e Microsoft Office

Kingsoft Office mund të konsiderohet si një prej kloneve më të mira pa pagesë të Mirosoft Office. Aktualisht Kingsoft ka lëshuar paketën Office Free 2013 për sistemin Windows e cila përmban tre module: Writer, Spreadsheets dhe Presentations që korospondojnë me Word, Exel dhe PowerPoint.

Arsyet që e bëjne këtë paketë të qendrojë në krye të listës së alternativave të Microsoft Office janë:

Read the rest of this entry »

0

Google planifikon të sjellë për shtetet në zhvillim internetin përmes “balonave wireless”

Google është duke punuar për sigurimin e internetit për vendet në zhvillim edhe përmes “balonave wireless” (pa tel).

Plani është që këta “balona” të përdoren për projektimin e internetit pa kabëll përmes platformave të lartësisë së madhe, në një gamë të gjerë.

Për momentin nuk ka informacione rreth shpejtësisë së internetit të cilën kjo platformë do ta sjellë.

Read the rest of this entry »

0

18 vjeçarja Kharen zbulon teknologjinë që mund të karikojë celularët për 20 sekonda

Këtë vit Panairi Ndërkombëtar i Shkencave dhe Inxhinierisë ka emëruar tre fituesit e saj. Ndër to përmendet 18-vjeçarja Eshea Khare për shpikjen e një super kondestatori, i cili  mund të ngarkojë një bateri telefoni celular brenda 20-30 sekondash.

Read the rest of this entry »

0

Smartfoni i parë me sistem operativ open source

Smartfoni i parë që do të funksionojë me sistemin operativ open-source është Jolla. Ai do te hidhet ne treg ne fund te ketij viti dhe do te kushtoje 399 euro. Jolla është emri i smartfonit, dhe njëkohësisht  i kompanisë finlandeze që e prodhon.

Read the rest of this entry »

0

Kjo është faqja e parë e internetit

Kjo është faqja e parë e internetit: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

Një grup shkencëtarësh të Organizatës Europiane të Kërkimeve Bërthamore (CERN), njoftoi nisjen e një projekti për rindërtimin e faqes së parë të internetit me synim “për të nderuar idealet mbi të cilat u ndërtua” kjo shpikje, e konsideruar ndër më të mëdhatë e shekullit të kaluar. Objektivi i shkencëtarëve të CERN është ruajtja e hardware dhe software-ve origjinale që sollën lindjen e faqes së parë të internetit e cila u ndërtua nga profesori britanik, Sir Tim Berners-Lee.

Read the rest of this entry »

0

Samsung Electronics ka rritur fitimet nga shitjet e smartphone.

Samsung Electronics ka postuar një fitim rekord tremujorë, nxitur kryesisht nga shitjet në rritje të smartphonëve të saj.

Rezultatet e firmës  koreane janë në kontrast të mprehtë me rivalin Apple, të cila këtë javë kanë raportuar një rënie në fitimet tremujore për herë të parë në një dekadë.

Read the rest of this entry »

0

Laptopi 1 Milion Dollarësh Debuton Në Treg

Kompania londineze e prodhimit të laptopëve luksoz ka lëshuar në treg një laptop të ri me cmim marramendës prej 1 milion dollarëve, në përpjekje për të kombinuar funksionalitetin me luksin.

Read the rest of this entry »

0

Afroni më tepër imazhet në Google Maps

Ka nje menyre te “fshehte” per te afruar imazhet ne google maps. Gjeni zonen qe doni te zmadhoni dhe afrojeni deri ne maksimumin e mundshem.

Read the rest of this entry »

0

Ndërtoni aplikacione pa pagesë me LiveCode 6.0

Më përpara ndërtimi i aplikacioneve ishte diçka që mund të bëhej vetëm nga profesionistët dhe programuesit e mirëfilltë. Me zhvillimin e platformave që stimulojnë të gjithë njerëzit, pothuajse çdo njeri ka mundësi të arrijë të sjellë në realitet një ide për një aplikacion. Gjatë viteve të fundit kemi parë BuildAnApp apo Google’s App Inventor për Android, që  kanë nxitur të pasionuarit e aplikacioneve mobile të ndërtojnë të tilla.

Read the rest of this entry »

0

Ndërtohet roboti I madh me 6 këmbë.

Një robot gjigant me  6 këmbë u shpik nga një dizenjues I cili harxhoi 4 vite për ta ndërtuar.

Matt Denton, nga Hampshire, e vlerëson atë si një lodër  shumë të shtrenjtë për të cilin ai ka harxhuar mijëra £. Ai thotë se një kompani minerare dhe një organizatë detare kërkimore tani janë të interesuar në shpikjen  e tij dhe se ai shpreson se ajo mund të përdoret në panairet e shkencës.

Read the rest of this entry »

0

Google ju krijon mundësinë të bëni një testament dixhital

Zgjidhni paraprakisht se çfarë të bëni me profilet  në rrjetin social dhe të dhënat pas vdekjes.Del përsëri në pah çështja e “testamentit dixhital’ me opsionin e ri të nisur nga Google, Inactive Account Manager.

Read the rest of this entry »

0

Fizikani i njohur i këshillon banorët e Tokës të marrin arratinë nga planeti

Astrofizikani i njohur britanik Stephen Hawking, një nga dhjetë gjenitë e kohës sonë, mendon se njerëzimi duhet të eksplorojë urgjentisht planete të tjera. Përndryshe njerëzit nuk do të mbijetojnë dot as për 1000 vjet.

Read the rest of this entry »

0

Softueri Free Opener. Hapni dokumente pothuajse të çdo formati me të.

Në rast se do t’ju drejtohej pyetja se çfarë përdorni për hapjen e dokumenteve me siguri do të përgjigjeshit “varet nga lloji i dokumentit”.

Read the rest of this entry »

0

Raspberry Pi, kompjuteri prej 25 $, shitet brenda disa orësh në SHBA

Raspberry Pi, PC-ja i lirë me Linux që kushton vetëm 25 $, doli në shitje gjatë ditës së hënë në SHBA dhe u mbarua brenda disa orëve.

Read the rest of this entry »

0

Forecast.io, aplikacion për parashikimin e motit për çdo pajisje që ka akses në internet

Javën e kaluar është prezantuar programi Forecast.io, i cili mundëson paralajmërime në formë alarmi për ndryshimet e menjëherëshme të kushteve të motit duke ndihmuar përdoruesit të marrin masat para se të përkeqësohet gjendja.

Read the rest of this entry »