SHKENCA/TEKNOLOGJIA Archive

0

Makina e Google.

Në vend që të dizenjojnë makina të tjera ,ato do të prodhojnë markën e tyre.Kompania e Google, ka nisur të prodhojë makina të cilat nuk kanë nevojë për shofer.

Read the rest of this entry »

0

Fletorja që nuk mbaron asnjëherë!

Disa studentë nga Universiteti Bradford kanë dizenjuar një fletore që mund të ripërdoret herë pas here.

Read the rest of this entry »

0

Ndryshimi i app Gmail , për Android.

Google ka lançuar përditësime të aplikacionit Gmail , për Android. Tani Gmail ka karakteristika të reja dhe përveç kësaj aftësinë për të ruajtur material ne Google drive.

Read the rest of this entry »

0

E ardhmja e Universit!

Si do të marrë fund  Universi- nga një shpërthim  apo nga një përmbytje?

Read the rest of this entry »

0

Vrima misterioze e Diellit!

NASA ka lëshuar një video mahnitëse që tregon një ‘’vrimë’’ katrore që paraqitet në sipërfaqen diellore. Vrima  paraqitet si një humnerë  e zezë në qendër të Diellit.

Read the rest of this entry »

0

Dallgët në zjarr!

Fotografët janë njohur gjithmonë për vënien në rrezik të  jetës së tyre, për shkak të përgjejgësive të mëdha që marrin.

Read the rest of this entry »

0

Bukuria e fshehur e luleve!

Lulet cilësohen si gëzimi i pranverës, për shkak të bukurisë së tyre, por duket se kjo bukuri nuk paska kufij.

Read the rest of this entry »

0

Zbulohet elementi i 117 i SI.

Elementi më i rëndë  gjendet një hap larg për tu futur në sistemin periodik të elementëve kimikë.

Read the rest of this entry »

0

Insektet e lumtura!

Mund të duken si të pazakonta dhe të mrekullueshme , por këto insekte nuk janë thjeshtë një fytyrë e bukur.

Read the rest of this entry »

0

A është kjo loja gjigante Jenga?!

Në pamje të parë ky koleksion i kontejnerëve me ngjyra duket më shumë si një lojë Jenga se një hotel.

Read the rest of this entry »

0

Teknologjia e re revolucionon shkencën e fotografisë!

Duke hapur krahët e tij madhështorë , një buf rritet në heshtje në vdekjen e natës-ky është imazhi i kapur

Read the rest of this entry »

0

Scooter elektrik dhe një valixhe!

 

Kombinimi i një motoçiklete të vogël me një valixhe , duket paksa e çuditshme.

Read the rest of this entry »

0

Këpucët që ju tregojnë rrugën!

Ditët ku ju shikonit harta , apo ekranin e smartfonëve tuaj ,

Read the rest of this entry »

0

Roboti Porton!

Një robot manekin që do të testojë gjeneratën tjetër të kostumeve mbrojtëse  për forcat e armatosura në UK, është prezantuar për herë të parë në Britani nga Ministria e Mbrojtjes.

Read the rest of this entry »

0

Shfrytëzimi i dallgëve për energji.

Një burim energjie të ripërtëritshme që shpesh nuk merret parasysh është fuqia e dallgëve të oqeanit. Shkencëtarët në Kaliforni thonë se energjia e përdorur nga lëvizja e rregullt e sasive të mëdha të ujit mund të sigurojë energji elektrike të lirë dhe ujë të pijshëm për komunitetet bregdetare.

Read the rest of this entry »

0

Makina elektrike që sfidon erërat e forta!

Fomm Concept One , është makina elektrike e krijuar për të sfiduar edhe  gjerat më të tmerrshme që mund të vijnë nga natyra.

Read the rest of this entry »

0

“Smart Ring” 300-vjeçare!

Teknologjia e cila mund të “vishet”  mendohet të jetë moda e fundit e botës digjitale.

Read the rest of this entry »

0

“Kopshti me Diell!”

Një fotograf amator britanik i ka vendosur objektivat e tij shumë lart, në sipërfaqen diellore.

Read the rest of this entry »

0

Qielli gjatë natës – përmes syve të një kompjuteri!

Sapo i sheh ato duken thjesht si një seri mahnitëse fotosh të marra nga hapësira , që tregojnë qytetet të mbërthyer nga dritat, por në fakt ato janë krijuara me anë të kompjuterit.

Read the rest of this entry »

0

Bukuria e Qelizave!

Puna në laborator nuk duket shumë tërheqëse , por shkencëtarët, nga këto vende të izoluara, kanë nxjerrë imazhe të mrekullueshme të qelizave.

Read the rest of this entry »