SHKOLLA Archive

0

Fletorja që nuk mbaron asnjëherë!

Disa studentë nga Universiteti Bradford kanë dizenjuar një fletore që mund të ripërdoret herë pas here.

Read the rest of this entry »

0

Zbavitini dhe edukojini fëmijët me këto aplikacione

Teknologjia është një nga mjetet më të 
fuqishme për të zhvilluar mendjen. Sot fëmijët janë shumë të dhënë pas 
lojërave 3D dhe përdorimi i mouse-it, tastierës apo ndërfaqes me prekje 
vjen në radhë të dytë për ta.

Read the rest of this entry »

0

Shkollimi i lartë në internet

Interneti ka ndryshuar tashmë thellësisht botën e muzikës, industrinë e botimeve, gazetarinë, tregtinë dhe biznese të tjera. Një fushë tjetër që mund të pësojë transformim prej revolucionit dixhital është mësimdhënia në universitete. Tani, kolegjet amerikane po përballen me një “stuhi perfekte” problemesh, me kostot në rritje të shkollimit, mundësitë jo të shumta për të diplomuarit dhe me punëdhënësit që ankohen se nuk mund të gjejnë punonjës të mjaftueshëm me aftësitë teknike kryesore. Një zgjidhje mund të gjendet pikërisht tek rritja e numrit dhe e cilësisë së leksioneve në internet.

Read the rest of this entry »

0

LaMP, mësoni një gjuhë të huaj me anë të filmave dhe titrave në YouTube

LaMP (Lingual Media Player) është një program i thjeshtë për të mësuar një gjuhë të re duke shikuar video, njëra nga rrugët më efikase për ta mësuar një gjuhë të huaj.

Programi paraqet titrat e gjuhës së huaj për ndonjë film të cilin e vendosni në lëshuesin mediatik ose videot që i zgjidhni nga YouTube.

Për ta përdorur LaMP, klikoni në folderin Video File për të hapur një video, pastaj shtoni skedarin me titra të cilat dëshironi t’i shihni (mund të gjendet në nënfolderin e folderit për gjuhët e videos). Ju mund të paraqitni dy palë titra në të njëjtën kohë: Për shembull, gjuha të cilën jeni duke e mësuar dhe gjuha juaj amtare. LaMP mbështet shumë gjuhë, nga arabishtja, e deri te gjuha vietnameze.

Read the rest of this entry »

0

12 teste te matures

12 teste te rena ne provimin e matures gjate viteve 2009-2012 te degeve te ndryshme. Testet ne PDF. Jane te profilit shoqeror, gjuhet e huaja, pedagogjike etj.

SHKARKOJE KETU

0

10 Teste per maturantet 2013

maturaKetu mund te shkarkoni 10 teste  te  ngjashme me testet e matures shteterore. Testet permbajne hapsiren e nevojshme per ushtrimet me zgjidhje. Kuptohet pjesa e pare ka 13 ushtrime me alternativa. Ne krye te sejciliteshte tabela e pikeve dhe vleresimi (i cili nuk eshte i njejte me ate qe mund te beje komisioni ). E GJITHA KJO NE NDIHME TE MATURANTEVE TE MATURES 2013.

KETU MUND TA SHKARKONI.

Nese nuk hapet ne kompiuterin tuaj atehere keni nevoje te instaloni Adobe Reader

0

Konceptet kryesore te matematikes

Konceptet kryesore te matematikes qe duhet te dije nje maturent per provimin e matures shteterore.

1. Të përdorë në zbatime marrëdhëniet e ndërsjella ndërmjet bashkësive  N, Z, Q, R;

Read the rest of this entry »