ARGETUESE Archive

0

Si funksionojne kartat e kreditit?

Tipet e ndryshme te kredise
Kredi do te thote leke hua qe banka ju jep. You mund te merrni nje shume parash hua per nje qellim specifik, si financimi i nje makine, blerja e nje shtepie etj. Kredite jane te ndara ne dy lloje: te siguruara dhe te pasiguruara.

Read the rest of this entry »

0

Fletorja që nuk mbaron asnjëherë!

Disa studentë nga Universiteti Bradford kanë dizenjuar një fletore që mund të ripërdoret herë pas here.

Read the rest of this entry »

0

Frutat e ndriçuara!

Një artist ka krijuar këtë eksperiment me fruta, duke i ndriçuar ato, dhe ka kapur këto foto të mrekullueshme.

Read the rest of this entry »

0

HISTORIA E NUMRAVE.

Ne jemi mësuar të përdorim të mirat e qytetërimit-automobilin, telefonin. Televizorin si dhe teknika të tjera që e bëjnë jetën tonë më të lehtë dhe interesante. Mijëra shpikje janë dashur për këtë , por më të rëndësishmet ndër  to ishin shpikjet e para , rrota dhe numri .

Read the rest of this entry »

0

SI NUMËROJMË?

Arti i numërimit është përsosur krahas zhvillimit të njerëzimit. Në atë kohë kur njeriu vetëm mblidhte fruta në pyll dhe gjuante, atij për numërimin i mjaftonin katër fjalë : një ,dy,tri dhe shumë. Pikërisht kështu numërojnë edhe tani disa fise  që jetojnë në xhunglat e Amerikës së Jugut.

Read the rest of this entry »

0

Një top në Hapësirë!

Në 1971 Alan Shepard luajti golf në Hënë.

Read the rest of this entry »

0

Insektet e lumtura!

Mund të duken si të pazakonta dhe të mrekullueshme , por këto insekte nuk janë thjeshtë një fytyrë e bukur.

Read the rest of this entry »

0

Bukuria e Kripës!

 

Fotografi Sergey Anashkevych po udhëtonte me tren  përgjatë Krimeas , kur ai fotografoi këto pamje të mrekullueshme.

Read the rest of this entry »

0

Hëna mahnitëse!

I pari eklips nga të 4 e “hënës së përgjakur” u shfaq sa i mrekullueshëm po aq dhe i frikshëm.

Read the rest of this entry »

0

Teknologjia e re revolucionon shkencën e fotografisë!

Duke hapur krahët e tij madhështorë , një buf rritet në heshtje në vdekjen e natës-ky është imazhi i kapur

Read the rest of this entry »

0

Këpucët që ju tregojnë rrugën!

Ditët ku ju shikonit harta , apo ekranin e smartfonëve tuaj ,

Read the rest of this entry »

0

Qielli gjatë natës – përmes syve të një kompjuteri!

Sapo i sheh ato duken thjesht si një seri mahnitëse fotosh të marra nga hapësira , që tregojnë qytetet të mbërthyer nga dritat, por në fakt ato janë krijuara me anë të kompjuterit.

Read the rest of this entry »

0

Vepra e artit me 17 milionë ngjyra!

Këto vepra arti janë aq të bukura sa kur i sheh për herë të parë të bëjnë të mendosh se janë pikturuar me dorë.2 3 13

Read the rest of this entry »

0

Thesari I Detit të Kuq!

Një grup turistësh që kanë udhëtuar në Detin  e Kuq, kanë sjellë foto të ndryshme të gjallesave të çuditshmë që lëvizin nëpër det gjatë natës.

Read the rest of this entry »

0

Mashtrim i syrit!

Në pamje të parë , këto fotografi duket sikur janë kapur nga nga një film,

Read the rest of this entry »

0

Kamera ajrore!

Tani ju mund të keni një foto të përsosur ajrore , pa hipur në ndonjë avion

Read the rest of this entry »

0

Aforizma OSCAR WILDE

Të jetosh është gjëja më e rrallë e kësaj bote; shumica ekzistojnë; kjo është e gjitha.

Read the rest of this entry »

0

Thënie nga Franc Kafka

  • Libri është si një çelës për dhomëzat e panjohura brenda kështjellës së vetes sonë.
  • Rinia është lumturi, sepse ka mundësi të ketë edhe bukuri. Ai që ka aftësinë të shohë bukurinë, kurrë nuk plaket.
  • Unë shkruaj ndryshe nga ajo që mendoj, flas ndryshe nga ajo që mendoj, mendoj ndryshe nga ajo që duhet të mendoj dhe kështu vazhdon deri në errësirën më të thellë. Read the rest of this entry »