Treni që nuk ndalon asnjëherë!

Imagjinoni një botë ku treni ecën përgjithmonë , vazhdimisht , pa ndalur asnjëherë  në ndonjë stacion për tëmarrë pasagjerë.

Ky është vizioni prapa një koncepti revolucionar I krijuar nga projektuesi kinez Chen Jianjun. Në vend që të presin në një platform  dhe të hyjnë në tren përmes dyerve të ngushta , tani pasagjerët do të presin në një pjesë të ndarë sipër shinave të trenit. Kur treni kalon në stacion pjesa e ndarë  hy në çatinë  e trenit , e më pas pasagjerët hynë në tren me anë të shkallëve. Kabina pastaj shkon në pjesën e prapme të trenit , ku njerëzit që duan të ndalojnë  shkojnë në çatinë e trenit , hynë në pod e më pas dalin nga treni. Sipas projektuesit treni nga Pekini deri në Guangzhou  mund të jenë deri në 30 ndalesa. Nëse çdo ndalesë merr rreth 5 min për të marrë e për të lënë pasagjerë, kjo   kursen rreth 2 ore e 30 minuta. Treni do të kursejë energji dhe lëndë djegëse . Kur është shfaqur videoja e këtij lloj treni nga projektuesi I daj , dizenjues të ndryshem kanë sugjeruar , që pasagjerët të bien në tren  , pa pod ( mbajtëse), dhe kështu edhe koha do të kursehej. Koncepti nuk tregon se si njerëzit me aftësi të kufizuara apo ata të cilët nuk mund ti përdorin shkallët ,  për ta përdorur sistemin. Akoma nuk ka plane që kjo të behet realitet!

Burimi: http://www.dailymail.co.uk