YL2 2013 Urimi i Vitit të Ri

 YL2 2013 është ​​asteroidi që uron banorët e Tokës për 2014. Ai është  i madh sa një fushë futbolli. U zbulua më 24 dhjetor dhe do të arrijë distancën minimale nga Toka më 3 Janar.

Nuk paraqet asnjë rrezik përplasje me Tokën, megjithse asteroidi do të ketë një distancë  1.4 milion kilometra nga Toka, siç shpjegon Gianluca Masi, kreu i Virtual Teleskop: “Kjo është një distancë e sigurt kështu që nuk ka rrezik për planetin tonë. Do të jetë një mundësi e mirë për të vëzhguar këtë asteroid gjatë lëvizjes ndërmjet yjeve. “

Për të apasionuarit YL2 2013 do të jetë i dukshëm në më 2  janar, por vetëm me mjete profesionale.

Masi shpjegon se si mund të vëzhgohet: “Për të vëzhguar asteroidin, teleskopët duhet të paktën të paktën të kenë diametrin 35-40 centimetra”