Zbulohet Planeti Rozë!

1Astronomët e NASA kanë zbuluar një planet alien rozë  me fluturim orbital rreth një ylli sikurse dielli ynë 57 vite- dritë larg . Ata thanë se ai është më i vogël se masa e fotografuar nga NASA.

Shkencëtarët mendojnë se planeti, GJ 504b, është menduar të jetë një ngjyrë të purpurtë, bazuar në të dhënat infra të kuqe nga teleskopi Subaru në Hawaii. Ndërsa GJ 504b është planeti më i vogli në masë i zbuluar ndonjëherë .

Michael McElëain një anëtar i skuadrës së zbulimit  në qendrën e fluturimit hapësinor  Goddard të NASA tha :’’ Nëse do mund të udhëtonim në këtë planet gjigant  do të shihnim një botë të shkëlqejë nga  ngjyrat e ndezura ‘’. ‘’ Kamera jonë zbuloi se ai është më shumë blu se sa planetët e tjerë  të fotografuara  gjë që ndikon që atmosfera të ketë disa re ‘’.

GJ 504b  rrotullohet rreth yllit të saj 9 herë më shumë se sa Jupiteri rreth Diellit , gje që përbën një sfidë për idetë teorike  se si formohen planetët gjigantë . Astronomët thanë se planeti është 4 herë më i madh se Jupiteri dhe ka një temperaturë  rreth 273C dhe ylli rreth të cilit ai rrotullohet është pak më i nxehtë se Dielli.

Burimi: http://www.dailymail.co.uk