10 arsye për të përdorur WordPress

imagMë poshtë po renditim 10 arsye pse duhet të përdorim wordpress.

  • WordPress është  Open Source  (burim i hapur por kjo nuk do të thotë se vetëm  ai është i lirë)
  • WordPress është i lehtë për t’u përdorur (dhe për  konsumatorët, por është gjithashtu i lehtë për tu dëmtuar)
  • Kodi i WordPress është i qëndrueshëm (në qoftë se ju jeni të kujdesshëm në instalimet e temave dhe pluginsave)
  • Kodi i WordPress është i fuqishëm (në qoftë se nuk abuzohet me temat dhe pluginsat)
  • Zhvilluesit e WordPress merren shumë me aspektet e sigurisë (por çfarë do të bëni për sigurinë e WordPress tuaj?)
  • WordPress është i gjithanshëm, në sajë të temave të shumta profesionale dhe pluginsave në dispozicion është e mundur për të realizuar jo vetëm blog të thjeshtë, por edhe faqet e internetit të efektshme të korporatave, e-commerce sites dhe siteve të tjera më të ndërlikuara.
  • WordPress shihet edhe nga motorët e kërkimit, kodi i saj është i  optimizuar për indeksimin e mirë, në veçanti nga Google (kjo nuk do të thotë se ju jeni automatikisht duke përdorur një WordPress SEO)
  • WordPress lehtëson komentet ( megjithatë duhet të keni kujdes nga trollet dhe spammers)
  • WordPress është i integruar lehtësisht me Rrjetet Sociale (por  nuk keni për ta kthyer WordPress tuaj në një përsëritës Facebook dhe Twitter)
  • WordPress lejon ndërtimin e faqeve të internetit dhe blogjeve me lehtësi (por nuk keni siguri se çfarë ju duhet)