Klasa 1700 vjeçare!

1 2Duket  që puna për t’i motivuar fëmijët që të punojnë shumë  dhe për t’i edukuar ata  ishte një detyrë e rëndësishme e mësuesve në Egjiptin Antik.

Një klasë 1700 vjeçare , në muret e së cilës ishin shkruajtur shprehje të ndryshme për edukimin dhe arsimimin e fëmijëve, u gjet  në Egjipt. Ndërtesa ndodhet në Amheida në  Dakhla Oasis 322km në perëndim të Nilit. Kjo është ndërtesa e parë ,  e cila është tamam një klasë me citate të ndryshme madje një prej tyre është marrë nga Odisea! Ajo ka një ngjashmëri të madhe me klasat e sotme, me vende për nxenësit për tu uluar dhe mësimet shkruhen në mur-raporton Live Science.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/