Lumi i gjelbër

 

Lumi i gjelbër! Ky është lumi më i gjelbër në botë , por jo  për shkak të ngjyrës së ujit të tij .

Lumi Jingang në  Fuzhou kryeqyteti i Provincës Fujian të Kinës juglindore, është mbuluar plotësisht nga zambakët e ujit, të cilët në mënyrë të çuditshme kanë pushtuar gjithë sipërfaqen e tij duke i dhënë pamjen e një tapeti të gjatë prej 400 metrash.Lumi i gjelbër ka shtresën e bimëve është aq e trashë sa bën të pamundur për anijet që të lundrojnë. Më së shpeshti shihet në Amerikën e Jugut tropikale, ku zamabkët e ujit janë aq të trashë dhe rriten deri ne një metër mbi nivelin e detit. Por, edhe pse duken tërësisht të gjelbër në këtë fazë, këta zambakë pasi rriten dhe lulëzohen, çelin lule shumëngjyrëshe që japin një pamje akoma më fantastike.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk