Një veshkë e rritur në laborator.

Në Massachusetts General Hospital në Boston, SHBA një veshke është “rritur” në laborator . Më pas ajo është transplantuar tek  një kafshë dhe menjëherë ajo ka filluar të kryejë funksionin e saj 

Organe të tjera janë rritur në kushte laboratori dhe është bërë transplanti i tyre , po kjo është hera  e parë që një organ i komplikuar si veshka të bëhet në mënyrë artificiale.

Një studim në revistën Nature Medicine tregoi se kjo veshkë është më pak efektive se ajo natyrale.

Burimi: http://www.bbc.co.uk/