Printimi i shtëpisë!

Arkitektët kanë ndërmend të përdorin shtëpinë si një qendër e arsimi për të ndihmuar në promovimin e  printimit 3D.

Kjo gjë tingëllon si e çuditshme, të besh vetë projektin tënd, të printosh shtëpinë tënde!

Tulla, llaçi dhe ekuipazhi I ndërtimit tashmë zëvendësohen  me një ndërtesë e cila e transformon veten nga  grafika e ekranit të kompjuterit në botën e vërtëtë , kjo falë teknologjisë së re :printimi  3D.

Kjo ëndërr është ende përtej mundësive , por disa ekipe të arkitektëve anembanë globit janë të angazhuar me  përpjekjet për të marrë një hap të madh drejt saj, duke krijuar në botën e parë 3D  të printuar. DUS Architects është një nga firmat e përfshiranë këtë project  – ajo planifikon që të printojë një  shtëpi në kryeqytetin holandez.

Shtëpia nuk do të ketë nevojë për asnjë orendi sepse këtë gjë  do ta bëjë të mundur printeri. KamerMaker – është një mrekulli në vetvete. Në  Hollandisht  përkthehet si “dhomë-krijues”.

Duke përdorur lloje të ndryshme të plastikës dhe të fibrave të drurit, pajisje kompjuterike  I tërheq planet dhe i përdor ato për të bërë muret jashtëm të godinës më pas  tavanet dhe pjesët e tjera të dhomave të veçanta dhe pastaj në fund mobiljet e saj.

Pjesët do të jenë mbledhur së bashku  si një bashkim pjesësh figure të madhe duke u formuar  si copa gjigande Lego, dhe përdorimi i kabllove të çelikut “qep” elementet së bashku.

Çdo pjesë është krijuar duke përdorur një proces shtresa-nga-shtresa në të cilën objekte të ngurta formësohen  duke  u shtypur hollë si  “feta” e materialeve të ndërtimit.

Kjo mund të duket si fantashkencë ose  një lloj të projekti i pavërtetë fantastik që pritet nga një milioner, por kjo është me të vërtetë një koncept vizionar i arkitektëve idealistë, por ata  operojnë me buxhete modeste, fokusi i të cilit është në strehimin social.

Burimi:http://www.bbc.co.uk