Tabletë apo phabletë .

Tregjet e Smartphonëve dhe tabletëve filluan në perëndim dhe tani prodhuesit po kërkojnë që të shtrijnë prodhimin e produktit të tyre  në tregje më të zhvilluara sic janë Brazili , Kina etj , me qëllim rritjen ekonomike.

Megjithëatë më tablet me madhësi të vogël dhe smartphonë më të mëdhenj, prodhuesit po mendojnë nëse të ashtuquajturit phablets do të ndalojnë prodhimin e tabletëve.Sot firma analistike IDC ka bërë një llogaritje dhe ka nxjerrë rezultatin . Nga ky rezultat ka dalë se smartphonët më të mëdhenj se tabletët (phabletët me ekran 5 deri në 7 inch) po mposhtin tabletët  në territoret e Paqësorit, duke përjashtuar Japoninë . Rezultatet tregojnë që  dërgesat e phablets janë rritur shumë që nga tremujori i dytë iv tit 2012 krahasuar me tabletët. Firma thekson se gati  25.2 milion phabletë janë shitur vetëm gjatë tremujorit të dytë të 2013.

Burimi:http://www.webpronews.com