18 vjeçarja Kharen zbulon teknologjinë që mund të karikojë celularët për 20 sekonda

Këtë vit Panairi Ndërkombëtar i Shkencave dhe Inxhinierisë ka emëruar tre fituesit e saj. Ndër to përmendet 18-vjeçarja Eshea Khare për shpikjen e një super kondestatori, i cili  mund të ngarkojë një bateri telefoni celular brenda 20-30 sekondash.

Kjo teknologji synon të mos përdoret vetëm për bateritë e vogla të pajisjeve mobile, por gjithashtu edhe për makinat e ardhshme elektrike.

Khare aktualisht po vazhdon me kërkimet e saj për të nxjerrë gjëra të reja mbi teknologjinë. Sa për pajisjen e saj të re nuk ka shprehur asgjë në lidhje me shitjen e saj. Siç duket për momentin nuk dëshiron që ta shesë. Për më shumë detaje po ju lëmë që të shikoni videon: