Ndërtohet roboti I madh me 6 këmbë.

Një robot gjigant me  6 këmbë u shpik nga një dizenjues I cili harxhoi 4 vite për ta ndërtuar.

Matt Denton, nga Hampshire, e vlerëson atë si një lodër  shumë të shtrenjtë për të cilin ai ka harxhuar mijëra £. Ai thotë se një kompani minerare dhe një organizatë detare kërkimore tani janë të interesuar në shpikjen  e tij dhe se ai shpreson se ajo mund të përdoret në panairet e shkencës.

Gjatë ndërtimit të saj .makinë kishte një shëtitje, në një festival të muzikës, ku Z.Denton thotë se u prit mirë. “Është një mjet argëtimi,” tha ai. “Por unë shpresoj se kjo do të frymëzojë njerëzit.”

Projekti ishte menduar të realizohej për 12 muaj mirëpo ai zgjati 4 vite. “Pas 18 muajsh kemi provuar modelin jashtë.Ne duhej t;I hiqnim këmbet e ti riparonim ato plotësisht . Ata ishin shumë të rënda dhe të komplikuara. Roboti mund të ecë me shpejtësi 1.5km/h  dhe përshkon një distance 5km per 20l petrol. Z. Denton tha se ishte I frymëzuar nga fantashkeca dhe s edonte të krijonte një makinë me këmbë.

Burimi:http://www.bbc.com