Si të aktivizoni ose çaktivizoni tabs në gmail?

Gmail hapi një nga tiparet e tij më të mira : Inbox Tabs ( Në fakt  ky tipar u shpall që në maj , por vetëm tani ka filluar të përdoret për përdoruesit. Huamarrja e një faqeje nga shërbime të tilla si  Alto dhe Swizzle Sweeper , Gmail tani automatikisht mund të organizojë lloje të ndryshme të mesazheve në skeda.  Për shembull të gjitha njoftimet nga shërbimet social-media (Facebook, LinkedIn, Tëitter) , tani do të klasifikohen ne Social Tab , ndërsa ofertat nga Groupon, LivingSocial dhe njoftime të tjera  do të jenë poshtë Promos.

Nëse ju akoma nuk i shihni tabs kur regjistroheni ne Gmail , ose doni të beni ndryshime  tëk setting ndiqni këtë:

  1. Në anën e djathtë të ndërfaqes Gmail  klikoni ikonën e vogël të mekanizmit (gear) [a.k.a Settings]
  2.  Klikoni Configure inbox.
  3. Tani zgjidhni se cilën nga 5 skedat në dispozicion doni të aktivizoni ose çaktivizoni . Nëse ju nuk jeni i sigurt saktësisht se cilin  tab do të zgjidhni , vetëm vendosni shigjetën e mouse  mbi emrin e secilit dhe Gmail do të ju tregojë shembuj të personalizuar (bazuar në kutinë tuaj) të llojeve e mesazheve që do të merrni renditura aty.
  4. Pasi të keni bërë përzgjedhjen tuaj klikoni Save .

Nëse akoma keni tabs të shfaqura në Gmail , ju thjesht klikoni shenjën e vogël plus në të djathtë për të hyrë në këtë kuti settings. Për momentin Gmail nuk ju ofron mundësi për të ndryshuar Tabs ose për të shtuar të reja . Në qoftë se ju mundësoni ndonjë tabs plotësisht  (e cila tani është pikëpamja e parazgjedhur e Gmail-it), ju do të humbni Inbox e  vjetër.

 Burimi:http://www.pcworld.com/