Arti antigravitet!

1337Një astronaut japonez ka krijuar një art shumëngjyrësh kozmik duke “pikturuar me dritë”.

Ajo që është më mbresëlënëse është se  ky art u krijua në bordin e Stacionit Ndërkombëtar Hapësinor, ku objektet dhe njerëzit janë pa “peshë”.Koichi Wakata e bëri këtë pikturë duke marrë fotot e një drite rrotulluese në stacionin hapësinor. Ai përdori një shpejtësi të vogël për të kapur lëvizjen spirale se si ajo kryente duke ndryshuar ngjyrën. Fotografitë e quajtura Auroral Oval Spiral Top u kapën në Kibo në Modulin e Shkencës Japoneze të Stacionit Hapësinor. Arti është i pajisur me drite LED .

“Metoda e artit lundrues është një metodë e krijuar në hapësirë ” tha hetuesi kryesor në projektin Spiral Top Art , profesor  Takuro Osaka.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk/