Boronica në Mars?!

NASA ka marrë qindra imazhe të sipërfaqes së Marsit nga një  mision 90 ditor i  2 banditëve në Mars.

 Mars Rover Opportunity i gjeti këto boronica  në sipërfaqen e kraterit Eagle dhe i analizoi ato me spektometër. Teoritë e mëparshme sugjeruan se ato ishin krijuar nga reaksione të thjeshta kimike pa ndihmën e jetës. Megjithëatë hulumtimet e bëra vitin e kaluar zbuluan prova të qarta  që mikrobet ishin thelbësore në formimin e tyre. Kjo ka rritur mundësinë që boronicat marsiane të jenë të krijuara jo vetëm nga prania e ujit, por edhe nga lashtësia e mikrobeve.

Burimi:harticle-2535708-1A7A921B00000578-627_964x956ttp://www.dailymail.co.uk