Ishulli i zhdukur shfaqet përsëri!

1Në vitin 1905 një taifun shkatërrues pushtoi Nadikdik në mes të oqeanit Paqësor, duke shkaktuar vdekjen e pothuajse të gjithë banorëve dhe duke zhdukur një pjesë të madhe të ishullit.

Nga kjo tragjedi  mbijetuan vetëm 2 njerëz .Sot pas një shekulli , rishfaqet përsëri ky ishull.Kërkuesit nga Zelanda e Re kanë studiuar riformimin e këtij ishulli , për të treguar se ishujt  mund të formohen në një periudhe të shkurtër kohore.  The New Zealand Herald raporton se Dr Murray Ford dhe profesori  Paul Kench kanë studiuar imazhet ajrore të ishujve nga 1945 deri në 2010  dhe zbuluan se ishujt ishin formuar nga mbeturinat.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk