Laptopi që karikohet me anë të rrezeve të diellit!

1 Vjen laptopi që karikohet vetëm nga rrezet e diellit dhe nuk ka nevojë për tela apo prize . Sipas OMG Ubuntu dhe kompanisë kanadeze të telekomunikacionit ËeËi që e kanë ndërtuar atë, pretendojnë se bateria e SOL mund të zgjasë deri në dhjetë orë, duke e lënë atë vetëm dy orë në diell.

Ky laptop është dizenjuar për ato vende të zhvilluara ku energjia elektrike  është e limituar, pra ka ndërprerje ose që duhet kursyer. SOL  shkon tek sistemi operativ Ubuntu dhe thotë se në ekran të laptopit ka panele diellore.  Kur bateria  është shumë  e ulët  panelet fillojnë të thithin energjinë diellore .

Ka tre modele të laptopit SOL. Sol i parë do të shpërndahet në Afrikën e Jugut, Lindja e Mesme dhe Amerika e Jugut.

Sol Marine është  krijuar me shtresë hidrofobike i cili i lejon laptopit të mos prishet edhe nëse zhytet plotësisht në ujë. Laptopi SOL themelor ka një Intel Atom D2500 and a Seagate 2.5″ SATA HDD 320 GB. Ai ka një monitor LCD me rezolucion 1366×768. Sol vjen me një kamer 3MP , Bluetooth dhe Ëi-Fi dhe gjithashtu panelet diellore mund të hiqen

Gana thuhet se do ta marrë laptopin e para, me një çmim prej 300$. Megjithëse laptopi nuk është saktësisht i përballueshëm, ky është të paktën pak më i lirë se laptopi me energji diellore nga Samsung.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk