Makina e parë familjare me energji diellore

Një zbulim i madh në energjinë e qëndrueshme dhe dizajnin e makinnave. Një ekip inxhinierësh ka ndërtuar makinën e parë me energji diellore. Ekipi holandez ka krijuar makinën e parë me ‘energji pozitive’ cka do të thotë se ajo prodhon më shumë energji se sa përdor.


Makina ka hapësirë ​​të mjaftueshme për një familje prej katër personash. Duke përdorur panele të mëdha diellore që janë vendosur në çatinë e makinës, ‘Stella’ mund të udhëtojë 250 kilometra me ngarkesë dhe deri në 420 kilometra kur është pa ngarkesë.
Makinë peshon 380 kg, një peshë më e vogël se mesatarja e makinave elektrike. Menaxher i ekipit, Lex Hoefsloot, shprehet se për shkak se makina mund të qëndrojë 90 përqind të kohës përballë shtëpisë apo zyrës tuaj, atëherë ajo prodhon më shumë energji sesa shpenzon. /albeu.com/