Mbështjellësja e iPhone me touchscreen!

Ekranet me prekje në smartphonë, janë shumë efikasë, por ndonjëherë  gishtat të ngatërrohen kur luan ndonjë lojë apo kur po shikon në mënyrë të detajuar ndonjë dokument.

Shpikësit në Minneapolis e kanë zgjidhur këtë problem , duke transformuar  anën e pasme  të  mbështjelljes së smartphone në një mbështjellje e cila gjithashtu reagon ndaj prekjes. Kjo bën që i gjithë iPhone të reagojë ndaj prekjes.

Mbështjellja mbrojtëse do të lejojë përdoruesit  të bashkëveprojnë me aplikacionet e zgjedhura duke përdorur vetëm atë, kështu ata do të kenë një pamje të qartë të ekranit.Një version për iPhone 5 dhe iPhone 5s është vendosur të dalë në shitje në verë për $ 99 (£ 60).

Është projektuar për tu përdorur nga njerëz që pëlqejnë të luajnë me lojëra të ndryshme , njerëz të mediave sociale dhe bizneseve . Gjithashtu do të jetë më e lehtë ta përdorin iPhone edhe njerëzit me aftësi të kufizuara. Mbeshtjella është ndëruar duke përdorur dy lloje sensorësh -capacitive dhe resistive – të cilat përdoren tashmë në shumicën e ekraneve  të  pajisje të lëvizshme.

Burimi:http://www.dailymail.co.uk